Osnovni podaci o analizator tabele

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Napomena : Informacije u ovoj temi se odnose samo na Microsoft Access baze podataka (.mdb ili .accdb).

Dve tabele kreirane od jedne i upit koji objedinjuje njihove podatke

Prvobitna tabela

Tabele koje je kreirao analizator tabele

Upit koji je kreirao analizator tabele

Lista za pronalaženje

Ako vaš Microsoft Access baza podataka ima tabelu koja sadrži informacije koje se ponavljaju u jednom ili više polja, možete da koristite analizator tabele da biste razdelili podataka u srodnim tabelama tako da možete da uskladištite podatke efikasnije. Ovaj proces se naziva Normalizacija.

Analizator tabele deli jednu tabelu koja sadrži informacije koje se ponavljaju na zasebne tabele u kojima se svaki tip informacija skladišti samo jednom. Na ovaj način baza podataka postaje efikasnija i lakša za ažuriranje, a smanjuje se i njena veličina. Pošto čarobnjak podeli podatke, i dalje možete prikazati podatke i raditi sa njima na jednom mestu tako što će čarobnjak kreirati upit.

Upit možete koristiti da biste istovremeno ažurirali podatke iz više tabela. Upit pruža i druge funkcije za uštedu vremena u cilju povećanja tačnosti podataka.

  • Ako promenite neko polje koje se ponavlja u upitu, svi zapisi sa tom vrednošću se automatski ažuriraju zato što vi zapravo ažurirate samo jedno polje u osnovnoj tabeli upita.

  • Upit nasleđuje polja za pretraživanje iz novih tabela koja vam omogućavaju da promenite vrednosti polja tako što ćete izabrati vrednosti sa liste umesto da ispravno otkucate vrednost. Lista za pronalaženje pretražuje vrednosti iz osnovne tabele. Kada se ista vrednost primeni na više zapisa, možete obezbediti tačnost i doslednost tako što ćete svaki put izabrati tu vrednost sa liste.

  • Obrasci, izveštaji i stranice za pristup podacima koje su prethodno zasnovane na prvobitnoj tabeli, sada će automatski biti zasnovane na upitu zato što čarobnjak dodeljuje ime prvobitne tabele upitu i preimenuje tabelu.

  • Postojeći obrasci i izveštaji zasnovani na upitu će naslediti automatske ispravke polja. Novi obrasci i izveštaji će takođe naslediti liste za pronalaženje.

Više informacija o čarobnjak za analizator tabele potražite u članku baze znanja Kako u tabeli analizatora čarobnjak za radi, kod http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;292799.

Ako se čarobnjak ne pokrene

Do ovoga možda dolazi zato što Access radi u sandbox režimu, a na vaš računar nije instaliran Microsoft Jet 4.0 SP8 ili noviji. Kada je omogućen sandbox režim, Jet 4.0 SP8 ili noviji je neophodan da bi Access potpuno funkcionisao.

Više informacija o instaliranju Jet nadogradnje potražite u članku na lokaciji Office Online o Microsoft Jet 4.0 SP8 ili novija verzija.

Za više informacija o "sandbox" režim potražite u članku na lokaciji Office Online za Microsoft Jet Expression usluge "sandbox" režim.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×