Osnovni podaci o SharePoint Online uloga administratora

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Da biste lakše upravljati SharePoint Online, možete dodeliti jedan ili više korisnika SharePoint Online uloga administratora. Za podatke, ovo su svaku od uloge administratora dostupne u SharePoint Online naveden u redosledu u hijerarhiji dozvole:

  • Globalni administratorOffice 365 portala je takođe SharePoint Online administrator. Kada kupite Office 365, na lokaciji tima automatski se kreira i Office 365 Globalni administrator je uključena kao primarni administrator kolekcije lokacija za tu lokaciju. Imajte na umu da treba da dodelite sami SharePoint Online licencu za pristup ove usluge ili će, dobijate poruku „Pristup zabranjen”.

    • SharePoint Online administrator, dizajniranim pomoću Globalni administrator, ima pristup centru administracije SharePoint Online i da kreirate i upravljanje kolekcijama lokacija, označite Administratori kolekcije lokacija, upravljanje korisničkim profilima i još mnogo toga. SharePoint Online administrator takođe mora SharePoint Online licence. Pogledajte više informacija o ovom ulogom ključnih zadataka ispod.

      • Administrator kolekcije lokacija, što može da bude određen administrator SharePoint Online , ima dozvole za upravljanje kolekcijom lokacija. Kolekcije lokacija može da ima nekoliko administratori, ali samo jedan primarni administrator. SharePoint Online administrator možete da dodelite dozvole za primarni administrator kolekcije lokacija kada kreirate kolekciju lokacija, a možete dodati više Administratori kolekcije lokacija posle. Administratori kolekcije lokacija neće imati pristup SharePoint Online centra administracije. Potreban im SharePoint Online licence za upravljanje kolekcijama lokacija.

Napomena : Postoji odvojene administratorske uloge koja se zove na termin skladištenje administratora, koje možete da dodate ili promenite termine u skladištu termina (direktorijuma uobičajenih termina koji želite da koristite u vašoj organizaciji). Da biste saznali više, pogledajte članak Dodeljivanje uloga i dozvola za upravljanje skupovima termina.

Ključni zadaci SharePoint Online administratora

Evo nekih od ključnih zadataka koje korisnici mogu da radim kada su se dodeljuju SharePoint Online uloga administratora:

Savet: kada neko dodelite ulogu administratora SharePoint Online , možda želite da im dodelite Office 365 usluge uloga administratora. Ovaj način mogu da vide važne informacije u na Office 365 administrativni centar, kao što su ispravnosti uslugu SharePoint Online i promena i otpustite obaveštenja.

Saznajte više o drugim Office 365 uloge administratora

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Dodeljivanje uloga administratora u sistemu Office 365

Podešavanje usluge Office 365 skladištenju i deljenju datoteka

SharePoint Online Vodič za planiranje za Office 365 za preduzeća

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×