Osnovne informacije o rasporedu na stranici i postavkama predloška lokacija

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak sadrži:

Uvod u predloške lokacije

Uvod u rasporede na stranicama

Postavljanje željenih predložaka lokacije i rasporeda na stranici

Uvod u predloške lokacija

Predložak lokacije je datoteka koja određuje ukupan vizuelni identitet lokacije. On sadrži sve informacije o dizajnu lokacije, kao što su:

 • Liste unutar lokacije.

 • Stranice sa Web segmentima na lokaciji.

 • Prilagođene stranice unutar lokacije.

 • Teme ili master stranice koje su primenjene na lokaciju.

 • Prilagođavanja trake za brzo pokretanje.

 • Sadržaj lokacije (sadržaji liste i biblioteke dokumenata – opciono).

Predlošci lokacije ne sadrže sledeće stavke:

 • Bezbednosne postavke, kao što je lista korisnika ili grupa sa dozvolama za lokaciju sa koje je predložak kreiran.

 • Personalizaciju stranica sa Web segmentima.

 • Veb diskusije sa originalne lokacije.

 • Obaveštenja o od na originalnu lokaciju.

 • Sklopovi Web segmenata koji su dodati originalnoj lokaciji.

Članovi grupe vlasnika lokacije i korisnici sa dozvolama za dizajniranje galerije predloška lokacije mogu da prilagođavaju lokaciju i da je sačuvaju kao predložak lokacije, tako da drugi korisnici kolekcija lokacija mogu kasnije da kreiraju slične lokacije. Prilikom kreiranja nove podlokacija korisnik može da bira predloške iz kombinovane liste predložaka lokacija, koja je dostupna na serveru ili na kolekciji lokacije. Osim toga, administratori kolekcije lokacija mogu da uvezu predložak lokacije koji je kreirao drugi korisnik ili snabdevač softverom, kao i da predlošcima lokacije koji su dostupni u kolekciji lokacija dodaju novi predložak.

Datoteke predložaka uključuju lične informacije, kao što su URL adrese servera i imena korisničkih naloga. Datoteke predložaka delite samo sa pouzdanim korisnicima ili grupama.

Vrh stranice

Uvod u rasporede na stranicama

Rasporedi na stranicama pomažu u određivanju ukupnog vizuelnog identiteta Web stranice. Raspored na stranici na osnovu tipa sadržaja utvrđuje vrstu sadržaja koja može biti uskladištena na stranicama koje koriste određeni raspored na stranici. Sadržaj stranice skladišti se u poljima na stranici. Prilikom prikazivanja ili uređivanja stranice, sadržaj se prikazuje u kontrolama polja. Prilikom kreiranja rasporeda na stranici, kontrole polja se dodaju pomoću Web alatke za kreiranje koja je kompatibilna sa Windows SharePoint Services uslugom, kao što je program Microsoft Office SharePoint Designer 2007.

Tipovi polja na stranici određeni su tipom sadržaja stranice. Svaki tip sadržaja sadrži kolone koje odgovaraju poljima na stranici. Prilikom kreiranja tipa sadržaja, tipu sadržaja svakog polja dodaju se predlošci kolone. Predlošci kolona određuju podrazumevanu kontrolu polja koja je povezana sa kolonama kao i vrstu sadržaja koji polje može da sadrži, kao što je red teksta, hiperveza ili slika.

Tipovi sadržaja za rasporede na stranicama zasnovani su na tipu sadržaja Stranica i sadrže kolone za polja koja se mogu koristiti na stranicama na osnovu rasporeda na stranici. Tip sadržaja Stranica je predložak sistemskog tipa sadržaja koji je kreiran pomoću funkcije za objavljivanje resursa. Predlošci kolona iz stranice dodaće se svim bibliotekama koje su kreirane pomoću funkcije za objavljivanje.

Podrazumevano, tip sadržaja Stranica sadrži onoliko kolona koliko zahtevaju rasporedi na stranici. Sledeća tabela opisuje uzorak ovih podrazumevanih kolona.

Kolone rasporeda na stranici

Opis

Planirani datum početka

Ova kolona sadrži datum i vreme od kada će stranica biti vidljiva na lokaciji.

Planirani datum završetka

Ova kolona sadrži datum i vreme nakon koga stranica više nije vidljiva na lokaciji.

Kontakt

Ova kolona sadrži ime osobe ili grupe koja je kreirala stranicu.

E-adresa kontakta

Ova kolona sadrži e-adresu osobe koja je kreirala stranicu.

Ime kontakta

Ova kolona sadrži ime osobe koja je kreirala stranicu.

Slika kontakta

Ova kolona sadrži sliku osobe koju možete da kontaktirate u vezi informacija o stranici.

Sadržaj stranice

Ova kolona sadrži ime rasporeda na stranici koji je povezan sa svakom instancom stranice, kao što su statusposting1.aspx, statusposting2.aspx, i tako dalje.

Rasporedi na stranicama skladište se u galeriji master strana koja predstavlja biblioteku dokumenata kreiranu prilikom instalacije programa Microsoft Office SharePoint Server 2007. Galerija master strana je katalog, što znači da se ne pojavljuje u listama programa Office SharePoint Server 2007.

Vrh stranice

Postavljanje željenih predložaka lokacije i rasporeda na stranicama

Da biste to postavili željene predloške i rasporede na stranicama koje će korisnici videti prilikom kreiranja podlokacije i stranice, postupite na sledeći način:

 1. Na na Radnje na lokaciji meni Slika dugmeta , postavite pokazivač na Postavke lokacijei zatim kliknite na dugme Izmeni sve postavke lokacije.

 2. Na stranici „Postavke lokacije“, u odeljku Ugođaj kliknite na vezu Rasporedi na stranici i predlošci lokacija, a zatim postupite na neki od sledećih načina:

  Određivanje željenih predložaka lokacije

  U odeljku Predlošci podlokacijapostupite na neki od sledećih načina:

  • Da biste dozvolili podlokaciji da koristi neki predložak, potvrdite izbor u polju za potvrdu Podlokacije mogu da koriste bilo koji predložak lokacije.

  • Da biste izabrali samo željene predloške koje podlokacije mogu da koriste, potvrdite izbor u polju za potvrdu Podlokacije mogu da koriste samo sledeće predloške. Ispod polja za potvrdu Podlokacije mogu da koriste samo sledeće predloške pojaviće se dodatne opcije.

   U prvom oknu izaberite predložak koji želite da dodate, a zatim kliknite na dugme Dodaj. Predložak će se prikazati u drugom oknu. Ponovite ovu proceduru sve dok ne izaberete sve predloške koje želite.

  • Ako želite da sve podlokacije naslede ove postavke predloška, potvrdite izbor u polju za potvrdu Postavite sve podlokacije na početnu vrednost da bi nasledile željene postavke predloška podlokacije.

  Navedite željene rasporede

  U odeljku Rasporedi na stranici postupite na neki od sledećih načina:

  • Da biste omogućili podlokaciji da koristi bilo koji raspored, potvrdite izbor u polju za potvrdu Stranice na ovoj lokaciji mogu da koriste bilo koji raspored.

  • Da biste izabrali samo one željene rasporede na stranicama koje podlokacije mogu da koriste, potvrdite izbor u polju za potvrdu Stranice na ovoj lokaciji mogu da koriste sledeće rasporede. Dodatne opcije prikazaće se ispod polja Stranice na ovoj lokaciji mogu da koriste sledeće rasporede.

   U prvom oknu izaberite raspored koji želite da dodate, a zatim kliknite na dugme Dodaj. U drugom oknu prikazaće se raspored na stranici. Ponovite ovu proceduru sve dok ne izaberete sve rasporede koje želite.

   Ako ste postavili varijacije izvora, u polju Varijacije izaberite varijaciju izvora u kojoj želite da primenite rasporede na stranicama.

  • Ako želite da sve podlokacije naslede ove postavke, potvrdite izbor u polju za potvrdu Postavite sve lokacije na početnu vrednost da bi nasledile željene postavke rasporeda na stranici.

 3. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×