Osnovne informacije o instaliranju datoteka klipova i kolekcija klipova

Postoje dva tipa datoteka koje se dobijaju uz Microsoft Clip Organizer: izvorne datoteke klipa (koje se zovu i datoteke klipa) i Clip Organizer kolekcije (koje se zovu i kolekcije klipova). Kolekcije klipova sadrže informacije o datotekama klipova koje se nazivaju svojstva klipa. Prilikom dodavanja klipova u programu Clip Organizer (naročito prilikom instaliranja novih Microsoft proizvoda na računaru), imate dve opcije za kolekcije klipova i dve opcije za datoteke klipova. Pročitajte dokumentaciju za program uz koji je instaliran Clip Organizer da biste saznali gde da pronađete opcije za prilagođeno instaliranje za taj proizvod.

Instaliranje Clip Organizer kolekcija na čvrstom disku

Ako imate dovoljno prostora na čvrstom disku, dobićete najbolje rezultate prilikom pregledanja ili pretraživanja klipova u programu Clip Organizer tako što ćete sve Clip Organizer kolekcije instalirati na čvrstom disku. Kolekcije su relativno male i sadrže informacije o svakom klipu, uključujući sličicu ili mali pregled koji vidite kada pregledate listu kolekcije ili gledate svojstva klipa. Neke aplikacije ne instaliraju kataloge prilikom tipičnog instaliranja, pa morate da odaberete opciju Prilagođeno kada instalirate ili ponovo instalirate taj određeni program, a zatim da obavezno izaberete Clip Organizer kolekcije koje želite da instalirate na lokalnom čvrstom disku ili mreži.

Ostavljanje Clip Organizer kolekcija na CD-ROM-u

To je najbolje da uradite ako imate malo prostora na čvrstom disku ili vrlo retko želite da pristupate tim klipovima. Ako Clip Organizer kataloge koje dobijete uz aplikaciju ne instalirate na lokalni čvrsti disk ili deljeni mrežni resurs, ne vidite klipove iz tih kolekcija u programu Clip Organizer, osim ako se disk koji ih sadrži ne nalazi u disk jedinici.

Smeštanje većine ili svih izvornih datoteka klipova na čvrsti disk računara

To je dobar izbor ako imate mnogo dostupnog prostora na čvrstom disku i želite najbrži pristup klipovima kada koristite opcije za Pregled, Reprodukovanje ili Umetanje klipova. Prilikom instaliranja ili ponovnog instaliranja aplikacije morate da odaberete opciju Prilagođeno kako biste datoteke klipova smestili na čvrsti disk.

Ostavljanje izvornih datoteka klipova na izvornoj lokaciji, na CD-ROM-u, drugom prenosivom medijumu ili na mreži

To je dobar izbor ako imate ograničen prostor na čvrstom disku ili ako retko koristite te klipove. To možete da uradite samo ako se klipovi nalaze na prenosivom mediju ili mreži kojoj imate pristup. Tu opciju ne možete da koristite sa klipovima sa našeg veb sajta.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×