Optimizacija mreže za Skype za posao Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Sledeće zahteve su veoma važne da obezbedite dugoročne zdravlja i uspeh za sve Skype za posao Online funkcije podešavate za vašu organizaciju. Znamo neke od vas su veoma tehničke – ovaj dokument je za vas, ali postoje neke od vas koji nisu. Ako vam je potrebna pomoć pri podešavanju Skype za posao Online, trebalo bi da pročitate ovaj dokument da biste se upoznali sa stvari koje treba uzeti u obzir. Takođe će vam dati stvari koje treba razgovarati o tome kada radite sa Microsoft softveru centar, Microsoft Services i timovima naloga ili Microsoft partnera da shvatite kako ste može da ispunjava ove zahteve.

Kratak pregled

Skype za posao vam omogućava povezivanje sa saradnicima ili poslovnim partnerima u preduzeću ili širom sveta.

Pomoću programa Skype za posao, možete da:

  • Započnite razgovore putem trenutnih poruka odnosno glasovnih ili video poziva.

  • Pogledajte da li su kontakti dostupni na mreži, na sastanku ili prezentuju.

  • Za sastanke podesite bezbednost koja zadovoljava poslovne potrebe.

  • Emitujte na mreži za veliku publiku.

  • Prezentujte ekran tokom sastanaka ili prepustite kontrolu drugima.

  • Koristite Skype za posao u drugim Office programima za ćaskanje, pozivanje ili pridruživanje sastanku pomoću samo jednog klika.

Zašto se to sve toliko važan?

Kvalitet u realnom vremenu mediji (audio, video i deljenje aplikacija) over IP je znatno utiču na kvalitet do kraja mrežno povezivanje. Za optimalno Skype za posao Online media kvalitet je važno da proverite da li postoji visokog kvaliteta veza između mreže preduzeća i Skype za posao Online. Najbolji način da postignete ovo je da biste podesili interne mreže i oblak povezivanja na osnovu kapacitet mreže da biste prilagodili najveće saobraćaj volumena za Skype za posao Online preko sve veze.

Rad sa Microsoft partnera, možete se povezati razne Office 365 aplikacije, uključujući Skype za posao Online u oblaku na mrežu i u realnom vremenu glas i video komunikacije mogućnosti za Skype za Poslovni zahtevaju mrežnih usluga mora biti posebno konfigurisan za podršku ove Office 365 radnih opterećenja u realnom vremenu. Ova grupa obuhvata mreža koja ima dovoljan propusni opseg da izvršite potrebne količinu saobraćaja i može da kvalitet usluge (QoS) za izlaganje poslovno razredu iskustvo za podršku za korisnike.

Zajedno sa informacijama, postoje drugi resursi koji mogu pomoći da uspešno planiranje i primena Skype za posao Online usluge i funkcije i da biste se uverili da je usluga mreže te zahtevima:

Primena kvalitet usluge (QoS) za Skype za posao

Pre prelaska na Skype za posao Online, treba da preduzme pogled na vašoj mreži kapaciteta za audio, video i saobraćaj sesiju deljenja. Kao i sa drugim uslugama Office 365, Microsoft dostupne za preuzimanje Skype za posao kalkulator propusnog opsega koji se koristi za određivanje potrebne mrežni saobraćaj za svaki od lokacije preduzeća. Upotrebi modela, uključujući modelovanje u realnom vremenu komunikacije saobraćaj medija tokova i količinu Skype za posao saobraćaj po lokaciji preduzeća, trebalo bi da izvršite izračunavanje promet i analiziranje kako to saobraćaj utiče kompletna mreže. Nakon što ste to uradili, analiza od tih podataka treba da obezbedi preporuke gde mreže treba da se poboljša i preporučiti redosleda veličine da bi obezbedio iskustvo odličan krajnjeg korisnika.

Skype za posao u realnom vremenu saobraćaj je osetljiv na gubitak paketa, odlaganja i smetnje, koja se najčešće javljaju u zakrčeni mreže. Kvalitet usluge (QoS) - ponekad se naziva klase služba - mora da bude raspoređen i na kontrolisane spoljne WANs, kontrolisane interni LAN-ove i na osnovu preduzeća Wi Fi mrežama. Ovo će vam pomoći da ispravno određivanje prioriteta Skype za posao u realnom vremenu saobraćaj kao što su audio i video zapisa tokom drugog realnom vremenu saobraćaja na lokalnim mrežama i u WAN, kreiranje bolje iskustvo za krajnje korisnike.

Skype za posao zvuka mora biti raspoređen u EF (ubrza prosleđivanje – DSCP 46) redosled i Skype za posao video zapisa mora da bude raspoređen u polju AF41 (uvereni prosleđivanje – DSCP 34) redosled. Ovo važi i za peer-to-peer i konferencije saobraćaj, bez obzira na to da li telefonskim sistemom u usluzi Office 365 ili druge funkcije za telefoniju su postavljene.

Dok je postojeće QoS smernice možda na mestu već na LAN i WAN za druge proizvode IP telefonije, Skype za posao omogućava korisnicima da bude mobilni i da biste premestili od lokacije do lokacije prilikom korišćenja usluge. Zbog toga QoS smernice moraju biti označene na LAN, WAN i bežične mreže kako biste uverite se da svi Skype za posao saobraćaj je koji se imala veći prioritet preko kontrolisane mrežama.

Da biste lakše će veličine mreže, preuzmite Skype za posao kalkulator propusnog opsega.

Više informacija o medija kvaliteta i QoS potražite medija kvaliteta i performansi mreže povezivanja u programu Skype za posao Online.

Više informacija o podešavanju i upravljanju njima QoS potražite u članku Upravljanje kvalitet usluge.

Proxy serveri zaobilazak i WAN optimizaciju uređaja

Sve Office 365, uključujući Skype za posao Online šifrovana i obično ne možete da proverite tako što ćete uređaji proxy servera. Zbog ovih razloga preporučujemo da zaobiđu uređaji proxy servera za sve Office 365 mrežni saobraćaj kao što je definisano kao veze korisnici bi za Office 365 URL adrese i opsezi IP adresa. Pošto uređaji proxy servera će verovatno uvesti odlaganje u realnom vremenu Skype za posao Online tokova obogaćenih medija izričito preporučujemo zaobilazi proxy servera uređaje minimalno za tu saobraćaj.

Microsoft preporučuje isključujući Office 365 URL adrese korišćenje PAC datoteka da biste poslali Office 365 saobraćaj zaštitni zid.

Ovo su neke raspoložive resurse koji vam mogu pomoći i:

Zaobilazak dvostruke šifrovanja

Da pružite korisnicima najbolji mogući audio i video utisak pri radu, morate da primenite rešenje koje sprečava Skype za posao mediji (audio i video) kroz virtuelne privatne mreže (VPN) tunela. Sve Skype za posao saobraćaj je šifrovana sa prenosa Layer bezbednost (TLS) i na radnih opterećenja medija su šifrovani sa bezbednog realnom vremenu Protocol (SRTP). Signali je šifrovana sa TLS i na radnih opterećenja medija su šifrovani sa SRTP. Slanje ovaj saobraćaj preko VPN tunela dodaje dodatni sloj šifrovanja i dodatne mreže hmelj između klijenta i usluge Office 365, koji može da dovede umanjene sesiju zato što povećava smetnje, gubitak paketa i kašnjenje.

Jedna opcija da biste sprečili Skype za posao saobraćaj kroz VPN tunela je Razdeljivanje tunela. Da biste primenili tunela Razdeljivanje, klijenti bi trebalo da Posavetujte se sa svog dobavljača VPN na detalje o tome kako da uradite u softver.

Napomena : Ovo je samo potrebne za Skype za posao medija radnih opterećenja i ne može primeniti na druge Office 365 usluge.

Dodatni resursi:

Obezbeđivanje odgovarajuće portovi i protokoli otvori

Klijenti mora da obezbedi reachability URL-ovi i IP adrese koja su neophodna za uslugu O365. Za kompletan spisak svih IP adrese i URL adrese za Skype za posao Online, pogledajte članak Office 365 URL adrese i opsezi IP adresa.

Skype za posao klijenta koristite različite portovi i protokoli.  Smer i protok mrežni saobraćaj za Skype za posao sesije će se razlikovati u zavisnosti od tipa interakcije (prema peer-to-peer razgovorima) i u zavisnosti od upotrebe sadržaja za deljenje i glas/video.  Morate da pregledate i otvorite listu portovi i protokoli, plaća posebnu pažnju izvorne i odredišne portove.  Na primer, audio saobraćaj koristi 20 portovi (50000 50019 TCP/UDP) na strani klijenta, ali port odredišta može biti bilo gde u opsegu porta 10K (50000 59999 TCP/UDP) pored usluge. Ovo uključuje i otvaranjem TCP 443 i UDP 3478 na zaštitnog zida.

Konfigurisanje dodatne mreže može biti potrebno i da podržavaju Skype za posao Online.

Možete da pokrenete softveru Cloudapp test iz klijent mašinama da biste potvrdili stvari koje su podešeni desno:

Možete da vidite, Podešavanje mreže za Skype za posao Online

Koristite telefoni i uređaja koji su optimizovani za Skype za posao

U realnom vremenu medija sesiji, medijskim uređajima koje koristi svih učesnika, kao što su slušalice sa mikrofonom i Veb kamere imaju veliki uticaj na ukupne audio i video kvalitet. Niži kvalitet uređaja ili uređajima sa neispravni upravljački programi daće donjem ukupni zvuk za kvalitet zvuka i donje slike za video zapis. Certifikovani uređaja ili kvaliteta uređajima, sa druge strane, pomoć u vezi sa Eho otkazivanja, filtriranje zvuk, video rezolucije i smanjiti kašnjenje.

Telefoni i uređaji za krajnje korisnike da promeni kvalitet zvuka i video zapisa. U program Skype za posao za certifikaciju se program „Kompatibilni Lync” i proverava da uređaj ispunjava Microsoft standarde za audio i video zapisa. Postoji nekoliko IP telefone, USB audio i video uređaja, računarima i sastanka sobe za uređaje koji su testirali i kvalifikovani korporacija Microsoft. Trebalo bi da pregledate na listi uređaja koji su optimizovani za Skype za posao i rad da obezbedite različite uređaje kako biste različitim potrebama i željama od Vaših krajnjih korisnika u vašoj organizaciji.

Pročitajte članak više informacija na podržane i sertifikovani uređajima:

Okruženje i okolne oblasti gde korisnici sastanka i koristite audio i video uređaje je još jedan veliki faktor za audio i video kvalitet. Korisnici iz glasno okruženje će imati ponovili su, utiљan i nejasno audio. Korisnici u tamna ili male svetlo okruženju neće moći da biste dobili svetao, Obriši kvalitet video zapisa. U postavci sobe za konferencije, lokaciju mikrofon i video uređaj imati direktan uticaj na kvalitet zvuka i slike koji učesnici će primiti.

Da biste dobili jasniju sliku korisnika audio i video ugođaj koristi Skype for Business aplikacije Alatke > Opcije > Audio ili Video uređaja da izvršite promene na uređaju u upotrebi i prilagodite postavke je. Audio kvalitet poziva možete proveriti i tako što ćete kliknuti na dugme Proveri kvalitet poziva. Ako su kliknite na dugme Proveri kvalitet poziva, oni mogu zatim izveštaj kvaliteta i problemi sa probni poziv.

Testiranje zvuka u programu Skype za posao klijent.

Srodne teme

ExpressRoute i QoS u programu Skype za posao Online

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×