Opozivanje, ponovno aktiviranje i ponavljanje radnje

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da opozovete, ponovite ili ponovite mnoge radnje u programu Microsoft Word, PowerPoint i Excel.

Opozivanje radnje

Pritiskajte kombinaciju tastera CTRL+Z sve dok ne ispravite grešku.

Ili pritisnite kombinaciju tastera ALT+BACKSPACE da biste uradili isto.

Ako biste radije miša, kliknite na dugme Opozovi na priručnoj traci.

Komanda „Opozovi“ na priručnoj traci

Napomena : Više informacija o priručnoj traci, pogledajte članak Prilagođavanje priručne trake.

Nije moguće opozvati neke radnje, kao što je izbor komandi na kartici Datoteka ili čuvanje datoteke. Ukoliko radnju ne možete da opozovete, komanda Opozovi radnju pretvoriće se u komandu Nije moguće opozvati radnju.

Da biste opozvali nekoliko radnji u isto vreme, kliknite na strelicu pored dugmeta Opozovi Slika dugmeta , izaberite stavku Radnje na listi koju želite da opozovete i zatim kliknite na listu.

Ponavljanje radnje

Da biste ponovili nešto što ste opozvali, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + Y ili F4. (Ako F4 ne radi, pritisnite taster F Lock, onda F4).

Ili kliknite na dugme Ponovi na priručnoj traci. (Dugme " Ponovi radnju " se pojavljuje samo nakon što ste opozvali radnju.)

Komanda „Ponovi“ na priručnoj traci

Napomena : Više informacija o priručnoj traci, pogledajte članak Prilagođavanje priručne trake.

Ponavljanje radnje

Da biste ponovili nešto jednostavno, kao što je operacija lepljenja, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + Y ili F4 (ako F4 izgleda da ne radi, pritisnite taster F Lock, onda F4).

Ili kliknite na dugme Ponovi na priručnoj traci.

Komanda „Ponovi“ na priručnoj traci

Napomene : 

 • Podrazumevano, ponovite komandu Slika dugmeta nije dostupan na priručnoj traci u programu Excel. Ako želite da biste ponovili poslednju radnju, morate da prvo dodajte komandu Ponovi na priručnoj traci. Pogledajte članak Dodavanje komandi na priručnu traku koja nije na traci za korake.

 • Neke radnje, kao što su koristeći funkciju u ćeliji u programu Excel, ne mogu se ponavljati. Ako ne možete da ponovite poslednju radnju, komanda " Ponovi " se menja u Nije moguće ponoviti radnju.

Excel i drugim Office programima imaju podrazumevane opozovete/ponovite radnju najviše 100 radnje. Međutim, to možete promeniti tako što ćete dodati unos u Microsoft Windows registratora.

Važno : Ne zaboravite da neke radnje, kao što su kada kliknete na komande na kartici datoteka ili čuvanja datoteke, nije moguće opozvati, i pokretanje makroa u programu Excel će otvoriti Opozovi niza, što radnje nedostupna.

Upozorenje : 

 • Povećava broj nivoa Opozovi bi trebalo da se obave Oprezno i moderacija: više povećava broj nivoa Opozovi radnju, na više radna memorija (RAM) Excel zahteva da uskladištite Opozovi istoriju, što utiče na performanse programa Excel.

Sledeća procedura koristi uređivač registratora da biste promenili broj nivoa "Opozovi" za Excel, iako možete da uradite u programu Word ili PowerPoint.

 1. Zatvorite sve Office programe koji su pokrenuti.

 2. U operativnom sistemu Windows 10 ili Windows 8, kliknite desnim tasterom miša na dugme Start i izaberite stavku Pokreni.

  U operativnom sistemu Windows 7 ili Windows Vista, kliknite na dugme Start.

  U operativnom sistemu Windows XP, kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Pokreni.

 3. U polju za pretragu ili prozor za Pokretanje , otkucajte regedit , a zatim pritisnite taster Enter.

  U zavisnosti od operativnog sistema Windows, možete biti upitani da potvrdite da želite da otvorite uređivač registratora.

 4. U uređivaču registratora razvijte jednu od sledeće potključeve registratora, u zavisnosti od verzije programa Excel koju koristite:

  • Excel 2007: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\12.0\Excel\Options

  • Excel 2010: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\14.0\Excel\Options

  • Excel 2013: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\15.0\Excel\Options

  • Excel 2016: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Excel\Options

 5. U meniju Uređivanje stavku novo, a zatim kliknite na dugme DWORD vrednosti. Izaberite Nova vrednost #1, otkucajte UndoHistoryi zatim pritisnite taster ENTER.

 6. U meniju Uređivanje izaberite stavku Izmeni.

 7. U okviru za dijalog Uređivanje DWORD vrednosti , kliknite na dugme Decimalni broj u okviru baze. Otkucajte vrednost u polju vrednost , kliknite na dugme u redui zatvorite uređivač registratora.

 8. Pokrenite Excel. Excel čuva istorija Opozovi radnju za broj radnji koje ste naveli u koraku 7.

Srodne veze

Prilagođavanje priručne trake (Windows)

Konfigurisanje ili isključivanje automatskog oblikovanja teksta (Automatsko oblikovanje)

Opozivanje radnje

Pritisnite KOMANDA + Z sve dok ne ispravite grešku.

Ili kliknite na dugme Opozovi radnju u gornjem levom uglu trake.

Komande "Opozovi radnju" je markirana na traci.

Ne možete da opozovete neke radnje, kao što su kada kliknete na komandi u meniju datoteka ili čuvanja datoteke. Ako ne možete opozvati radnju, komande " Opozovi radnju " se menja u Nije moguće opozvati.

Da biste opozvali nekoliko radnji u isto vreme, kliknite na strelicu pored dugmeta Opozovi radnju, izaberite stavku Radnje na listi koju želite da opozovete i zatim kliknite na listu.

Ponavljanje radnje

Da biste ponovili nešto što ste opozvali, pritisnite KOMANDA + Y.

Ili, u gornjem levom uglu trake kliknite na dugme Ponavljanje . (Dugme " Ponovi radnju " se pojavljuje samo nakon što ste opozvali radnju.)

Komanda "Ponovi radnju" je markirana na traci.

Ponavljanje radnje

Da biste ponovili nešto jednostavno, kao što je operacija lepljenja, pritisnite KOMANDA + Y.

Ili, u gornjem levom uglu trake kliknite na dugme Ponavljanje .

Ikona "ponovi" je markirana na traci.

U programu Word Online, PowerPoint Online i usluzi Excel Online, možete da opozovete ili ponavljanje osnovne radnje. Napredne opcije su dostupne u verzije sistema Office za stone računare.

Opozivanje radnje

Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + Z ili kliknite na dugme Dugme „Opozovi radnju“ u usluzi Word Online (Opozovi radnju) na traci dok ne ispravite grešku.

opozivanje promene u usluzi Word Online

Ne možete da opozovete neke radnje, kao što su kada kliknete na komande na kartici datoteka ili čuvanja datoteke. Ako ne možete opozvati radnju, komande " Opozovi radnju " je nedostupno. dugme „opozovi radnju“ kad opoziv radnje nije dostupan u usluzi Word Online .

Ponavljanje radnje

Da biste ponovili nešto što ste opozvali, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + Y ili kliknite na dugme ponavljanje promene u usluzi word online (Ponovi radnju) na traci.

ponavljanje promene u usluzi word online

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×