Oporavak izbrisanih stavki ili e-poruka u programu Outlook Web App

Kad slučajno izbrišete stavku iz Outlook Web App poštanskog sandučeta (verzija programa Outlook za veb pregledač), često možete da je oporavite. Prvo mesto gde treba da potražite izbrisanu stavku, na primer e-poruku, zakazanu obavezu kalendara, kontakt ili zadatak, jeste fascikla Izbrisane stavke u poštanskom sandučetu. Ako ne možete da je pronađete tamo, sledeće mesto gde treba da potražite jeste fascikla „Stavke koje mogu da se oporave“, kojoj možete da pristupite pomoću alatke Oporavak izbrisanih stavki.

Oporavak stavke koja se i dalje nalazi u fascikli „Izbrisane stavke“

Kad izbrišete e-poruku, kontakt, kalendarsku stavku ili zadatak, oni se premeštaju u fasciklu Izbrisane stavke u poštanskom sandučetu. Ako je poruka tu, možete da je oporavite na sledeći način:

 1. U veb pregledaču se prijavite u Outlook Web App pomoću URL adrese koju ste dobili od osobe koja upravlja e-poštom u vašoj organizaciji. Unesite korisničko ime i lozinku, a zatim kliknite na dugme Prijavljivanje.

 2. Na listi fascikli e-pošte izaberite stavku Izbrisane stavke.

 3. Kad pronađete poruku, uradite nešto od sledećeg da biste je oporavili:

  • Da biste vratili poruku u prijemno poštansko sanduče, kliknite desnim tasterom miša na nju i izaberite stavke Premesti > Prijemno poštansko sanduče.

   Putanja menija koja se koristi za oporavak stavke iz fascikle „Izbrisane stavke“ u programu Outlook Web App

  • Da biste vratili poruku u drugu fasciklu, kliknite desnim tasterom miša na nju i izaberite stavku Premesti. Izaberite lokaciju fascikle i kliknite na dugme Premesti.

 4. Da biste oporavili druge tipove stavki u fascikli „Izbrisane stavke“, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste oporavili kontakt, kliknite desnim tasterom miša na njega i izaberite stavku Premesti u kontakte.

  • Da biste oporavili kalendarsku stavku, kliknite desnim tasterom miša na nju i izaberite stavku Premesti u kalendar.

  • Da biste oporavili zadatak, kliknite desnim tasterom miša na njega i izaberite stavku Premesti u zadatke.

 • Ako izbrišete fasciklu, ona se premešta u fasciklu „Izbrisane stavke“ i pojavljuje se kao potfascikla. Da biste je oporavili (zajedno sa svim stavkama koje ona sadrži), kliknite desnim tasterom miša na izbrisanu fasciklu, izaberite stavku Premesti, a zatim izaberite fasciklu u koju želite da je premestite.

 • Da biste lakše pronašli stavke u fascikli „Izbrisane stavke“, možete da sortirate po tipu, čime se grupišu slični tipovi stavki iz poštanskog sandučeta.

  Opcija „Sortiraj po tipovima“ u fascikli „Izbrisane stavke“
 • Administrator je možda podesio smernice za brisanje stavki iz fascikle „Izbrisane stavke“ nakon određenog broja dana. Kao i kad vi izbrišete stavku, stavke koje su izbrisane putem smernica premeštaju se u fasciklu „Stavke koje mogu da se oporave“. Ako nešto ne možete da pronađete u fascikli „Izbrisane stavke“, potražite to u fascikli „Stavke koje mogu da se oporave“. Sledeći odeljak će vam pokazati kako.

Oporavak stavke koja se više ne nalazi u fascikli „Izbrisane stavke“

Ako ne možete da pronađete stavku u fascikli „Izbrisane stavke“, sledeće mesto gde treba da pogledate jeste fascikla „Stavke koje mogu da se oporave“. To je skrivena fascikla i ona predstavlja mesto gde se stavke premeštaju kad uradite nešto od sledećeg:

 • Izbrišete stavku iz fascikle „Izbrisane stavke“.

 • Ispraznite fasciklu „Izbrisane stavke“.

 • Trajno izbrišete stavku tako što je izaberete i pritisnete Shift+Delete.

Evo kako da oporavite stavke iz fascikle „Stavke koje mogu da se oporave“:

 1. U veb pregledaču se prijavite u Outlook Web App pomoću URL adrese koju ste dobili od osobe koja upravlja e-poštom u vašoj organizaciji. Unesite korisničko ime i lozinku, a zatim kliknite na dugme Prijavljivanje.

 2. Na listi fascikli e-pošte kliknite desnim tasterom miša na stavku Izbrisane stavke, a zatim kliknite na dugme Oporavi izbrisane stavke.

  Putanja menija koja se koristi za pristup dijalogu „Oporavak izbrisanih stavki“ u programu Outlook Web App

 3. Ako je potrebno, koristite polje za pretragu da biste pronašli stavku koju želite da oporavite.

 4. Kad pronađete stavku, izaberite je i kliknite na dugme Oporavi.

  Dijalog „Oporavak izbrisanih stavki“ u programu Outlook Web App

Savet: Iz fascikle „Stavke koje mogu da se oporave“ možete da oporavite e-poruke, kontakte, kalendarske stavke i zadatke.

Gde odlaze spasene stavke?    Stavka se premešta na podrazumevanu lokaciju za taj tip stavke. To znači:

 • Poruke idu u prijemno sanduče.

 • Kalendarske stavke idu u kalendar.

 • Kontakti idu u fasciklu „Kontakti“.

 • Zadaci idu u fasciklu „Zadaci“.

 • Datum izbrisane stavke u fascikli „Stavke koje mogu da se oporave“ navodi kad je stavka prvobitno izbrisana i premeštena u fasciklu „Izbrisane stavke“. To nije datum kad je stavka trajno izbrisana i premeštena u fasciklu „Stavke koje mogu da se oporave“.

 • Ako imate mnogo stavki u fascikli „Stavke koje mogu da se oporave“, možda će vam biti teško da pronađete ono što tražite jer stavke nemaju ikone i sve izgledaju slično. Evo nekih saveta:

  • Ako tražite kontakt, tražite ime osobe. Kontakti takođe nemaju polje „Tema“.

  • Ako tražite zakazanu obavezu kalendara, potražite stavku koja ne sadrži ime osobe ili red za temu.

  • Ako tražite kontakt, zakazanu obavezu kalendara ili zadatak, tražite tekst Nije dostupan pregled.

 • Da biste oporavili više stavki, kliknite na polje za potvrdu pored svake stavke i kliknite na dugme Oporavi. Polje za potvrdu se ne pojavljuje dok ne zadržite miš iznad njega.

  Zadržite pokazivač iznad polja za potvrdu da biste ga prikazali, a zatim kliknite na njega da biste izabrali stavku

  Možete i da oporavite više susednih stavki tako što ćete kliknuti na polje za potvrdu za prvu stavku, držati pritisnut taster Shift, a zatim kliknuti na polje za potvrdu za poslednju stavku. Kad izaberete sve stavke, kliknite na dugme Oporavi.

 • Stavke prikazane u prozoru Oporavak izbrisanih stavki možete i da očistite. Samo izaberite stavku i kliknite na dugme Očisti. Međutim, pazite, ako očistite stavku, ne možete da upotrebite alatku „Oporavak izbrisanih stavki“ da biste je vratili. Moraćete da pitate administratora da li i dalje može da oporavi očišćenu stavku.

 • Ako radite za organizaciju, administrator je možda naveo koliko dugo su stavke u fascikli „Stavke koje mogu da se oporave“ dostupne za oporavak. Na primer, možda postoje smernice koje brišu sve što se u fascikli „Izbrisane stavke“ nalazi 30 dana i druge smernice koje vam omogućavaju da u narednih 14 dana oporavite stavke iz fascikle „Stavke koje mogu da se oporave“. Čak i posle tih 14 dana, administrator će možda i dalje moći da oporavi stavku. Ako ne možete da pronađete stavku u fascikli „Stavke koje mogu da se oporave“, pitajte administratora da li on može da je oporavi za vas.

Da li su vam potrebna uputstva za drugu verziju programa Outlook?

Ovaj članak se odnosi na Outlook Web App. Koristite nešto drugo?

Isprobajte Outlook.com | Outlook na vebu | Outlook 2016, 2013 ili 2010

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×