Oporavak izbrisanih stavki ili e-poruka u programu Outlook Web App

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ovaj članak je za Outlook Web App. Koristite nešto drugo?

Isprobajte Outlook.com | Outlook na Vebu | Outlook 2013 ili Outlook 2016 | Outlook 2010

Kad slučajno izbrišete stavku iz poštanskog sandučeta Outlook Web App (u Veb pregledaču verziju Outlook), možete ga često oporaviti. Prvo da biste potražili izbrisane stavke, kao što su e-poruke, zakazane obaveze kalendara, kontakata ili zadatka je fasciklu "Izbrisane stavke" u poštanskom sandučetu. Ako ne možete da pronađete tamo, na mesto na koje izgledaju je fasciklu mogu oporaviti stavke koje možete da pristupite pomoću alatke " Spasi izbrisane stavke ".

Treba da oporavite izbrisane pošte fascikle Outlook Web App?    Možete da oporavite izbrisane fascikle (sa sve svoje poruke) ako je i dalje u fascikli "Izbrisane stavke" –Pogledajte članak. Nažalost, ne možete da oporavite fasciklu koja će biti trajno izbrisana. Da, ali možete da koristite korake u ovoj temi da biste oporavili poruka iz fascikle mogu oporaviti stavke koje su u fascikli kada je trajno izbrisana.

Kako da oporavite izbrisane e-poštu, kontakte, zakazane obaveze kalendara i zadataka u programu Outlook Web App

Oporavak stavke koja se i dalje nalazi u fascikli „Izbrisane stavke“

Oporavak stavke koja se više ne nalazi u fascikli „Izbrisane stavke“

Oporavak stavke koja se i dalje nalazi u fascikli „Izbrisane stavke“

Kada izbrišete e-poruke, kontakta, kalendarske stavke ili zadatka, ona se premešta u fasciklu "Izbrisane stavke" u poštanskom sandučetu. Ako pokušavate da biste pronašli poruke koje su izbrisane, fasciklu "Izbrisane stavke" je prvo mesto za pronalaženje. Ako se poruka tamo, evo kako da ga otkrijete:

 1. Prijavite se na nalog. Više informacija potražite u članku Prijavljivanje u program Outlook Web App.

 2. Na listi fascikli e-pošte, izaberite stavku Izbrisane stavke.

 3. Kada pronađete poruku, uradite nešto od sledećeg da biste ga oporavite:

  • Da biste vratili poruku u prijemno poštansko sanduče, desnim tasterom miša, a zatim kliknite na dugme Premesti > Prijemno poštansko sanduče.

   Putanja menija koja se koristi za oporavak stavke iz fascikle „Izbrisane stavke“ u programu Outlook Web App

  • Da biste vratili poruku u drugu fasciklu, desnim tasterom miša, a zatim kliknite na dugme Premesti > još. Izaberite lokaciju fascikle, a zatim kliknite na dugme Premesti.

 4. Da biste oporavili drugih tipova stavki u fascikli "Izbrisane stavke", uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste oporavili kontakta, desnim tasterom miša i zatim kliknite na dugme Premesti u kontakte.

  • Da biste oporavili kalendarske stavke, desnim tasterom miša, a zatim kliknite na dugme Premesti u kalendar.

  • Da biste oporavili zadatka, desnim tasterom miša i zatim izaberite stavku Premesti u zadatke.

Vrh stranice

Saveti za oporavak stavki iz fascikle „Izbrisane stavke“

 • Ako izbrišete fasciklu, ona se premešta u fasciklu "Izbrisane stavke" i pojavljuje se kao potfascikla. Za oporavak (i sve stavke koje on sadrži), kliknite desnim tasterom miša na fasciklu izbrisane, kliknite na dugme Premesti, a zatim izaberite fasciklu u koju ćete da premestite.

 • Da biste lakše pronašli stavke u fascikli "Izbrisane stavke", možete da sortirate po tipukoji grupiše zajedno slične tipove stavki iz poštanskog sandučeta.

  Opcija „Sortiraj po tipovima“ u fascikli „Izbrisane stavke“
 • Administrator je možda podesio smernice za brisanje stavki iz fascikle „Izbrisane stavke“ nakon određenog broja dana. Kao i kada vi izbrišete stavku, stavke koje su izbrisane od strane smernica premeštaju se u fasciklu „Stavke koje mogu da se oporave“. Ako nešto ne možete da pronađete u fascikli „Izbrisane stavke“, potražite to u fascikli „Stavke koje mogu da se oporave“. Sledeći odeljak će vam pokazati kako.

Vrh stranice

Oporavak stavke koja se više ne nalazi u fascikli „Izbrisane stavke“

Ako ne možete da pronađete stavku u fascikli „Izbrisane stavke“, sledeće mesto gde treba da pogledate jeste fascikla „Stavke koje mogu da se oporave“. Ovo je skrivena fascikla i ona predstavlja mesto gde se stavke premeštaju kada uradite neku od sledećih stvari:

 • Izbrišete stavku iz fascikle „Izbrisane stavke“.

 • Ispraznite fasciklu „Izbrisane stavke“.

 • Trajno izbrišete stavku tako što je izaberete i pritisnete Shift+Delete.

Evo kako da oporavite stavke iz fascikle „Stavke koje mogu da se oporave“:

 1. Prijavite se na nalog. Više informacija potražite u članku Prijavljivanje u program Outlook Web App.

 2. Na listi fascikli e-pošte kliknite desnim tasterom miša na stavku Izbrisane stavke, a zatim kliknite na dugme Oporavi izbrisane stavke.

  Putanja menija koja se koristi za pristup dijalogu „Oporavak izbrisanih stavki“ u programu Outlook Web App

 3. Ako je potrebno, koristite polje za pretragu da biste pronašli stavke koje želite da oporavite.

 4. Kada pronađete stavku, izaberite ga, a zatim kliknite na dugme spasi.

  Dijalog „Oporavak izbrisanih stavki“ u programu Outlook Web App

Savet : Iz fascikle „Stavke koje mogu da se oporave“ možete da oporavite e-poruke, kontakte, kalendarske stavke i zadatke.

Spasene stavke kuda?    Stavka se premešta na podrazumevanu lokaciju za stavku tip. To znači da:

 • Poruke idu u prijemno poštansko sanduče.

 • Stavke kalendara idite na kalendar.

 • Kontakti idite u fasciklu Kontakti.

 • Zadaci idite u fasciklu zadatke.

Vrh stranice

Saveti za oporavak stavki iz fascikle „Stavke koje mogu da se oporave“

 • Ako koristite Outlook.com (ranije Hotmail.com), pogledajte ove teme da biste oporavili izbrisane e-poruku ili izbrisane kontakte.

 • Datum izbrisane stavke u fascikli mogu oporaviti stavke navodi kada stavka je prvobitno izbrisane i premešta u fasciklu "Izbrisane stavke". To nije datum do stavke trajno izbrisati i premešta u fasciklu "mogu oporaviti stavke".

 • Ako imate veliki broj stavki u fascikli mogu oporaviti stavke, možda će biti teško pronaći šta tražite jer stavke nemaju ikone, a izgledaju veoma slične. Evo nekih saveta:

  • Ako tražite kontakt, potražite ime osobe. Kontakti i nemaju polje "tema".

  • Ako tražite zakazane obaveze kalendara, potražite stavku koja nema ime osobe ili red za temu.

  • Ako tražite kontakt, zakazane obaveze kalendara ili zadatka potražite tekst, Nijedan pregled nije dostupan.

 • Da biste oporavili više stavki, kliknite na dugme u polju za potvrdu pored svake stavke, a zatim izaberite stavku spasi. U polju za potvrdu ne prikazuje dok zadržite pokazivač iznad njega.

  Zadržite pokazivač iznad polja za potvrdu da biste ga prikazali, a zatim kliknite na njega da biste izabrali stavku

  Takođe možete oporaviti više susednih stavki tako što ćete kliknuti na polje za potvrdu za prvu stavku, držite pritisnut taster Shift i izaberete stavku u polju za potvrdu za poslednje stavke. Kada izaberete sve stavke, kliknite na dugme Oporavi.

 • Takođe možete očisti stavke koje su prikazane u prozoru oporavak izbrisanih stavki . Samo izabrali stavku, a zatim kliknite na dugme Očisti. Da, ali vodite računa da ako očistite stavku, ne možete da koristite alatku za spasavanje izbrisanih stavki da biste je vratili. Moraćete da zatražite od administratora ako i dalje možete oporaviti purged stavke.

 • Ako radite u organizaciji, vaš administrator može navedena koliko stavki iz fascikle mogu oporaviti stavke su dostupne za oporavak. Na primer, možda ćete biti smernica koje briše sve koja se nalazi u fascikli "Izbrisane stavke" 30 dana i druge smernice koje omogućava vam da oporavite stavke u fascikli mogu oporaviti stavke za do drugog 14 dana. Čak i posle ovog 14 dana administratoru i dalje moći da oporavite stavke. Ako ne možete da pronađete stavke u fascikli mogu oporaviti stavke, zatražite od administratora oporave je za vas.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×