Operacija UNION

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Operacija UNION u programu Access kreira na upit sjedinjavanja, koji kombinuje rezultate dve ili više nezavisnih upita ili tabela.

Sintaksa

[TABELA] upit1 UNION [SVE] [TABELA] upit2 [UNION [SVE] [TABELA] upitn […]]

Operacija UNION ima sledeće delove:

Deo

Opis

upit1-n

Naredba SELECT, ime uskladištenog upita ili ime uskladištene tabele prethodi ključna reč TABLE.

Napomene

Možete objediniti rezultate dve ili više upita, tabele i SELECT izrazi u bilo koju kombinaciju u jednoj operaciji UNION. U sledećem primeru objedinjuje postojeću tabelu pod imenom nove naloge i SELECT izraz:

TABLE [New Accounts] UNION ALL
SELECT *
FROM Customers
WHERE OrderAmount > 1000;

Podrazumevano ne Duplirani zapisi prilikom korišćenja operacije UNION. Međutim, možete da uključite predikat ALL da biste se uverili da se vraćaju sve zapise. Na ovaj način se izvršava brže upit.

Svi upiti u operaciji UNION morate da zatražite isti broj polja. Međutim, polja ne mora da bude iste veličine ili tip podatka.

Koristite pseudonime samo u prvom SELECT izraz zato što su zanemaruju se u bilo koje druge osobe. U odredbi ORDER BY pogledajte polja tako što ćete se zovu u prvom SELECT izraz.

Napomena : 

  • Možete da koristite za GROUP BY ili HAVING u argumentu svaki upit da biste grupisali vraćene podatke.

  • Možete da koristite u odredbi ORDER na kraju poslednji argument upita da biste prikazali vraćene podatke u navedenom redosledu.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak ima prevedene sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×