Opcije za uvoz i analiza podataka

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Počevši sa programom Excel 2016 za Office 365 pretplatnike, uvoz podataka i opcije su premešteni u odvojeni odeljak podataka u dijalogu Excel Opcije . Ne možete da dođete do ove opcije u datoteku > Opcije > podataka. U starijim verzijama programa Excel, na kartici podaci možete pronaći u datoteku > Opcije > Više opcija.

Opcije podataka prebačene iz datoteke > opcije > više opcija odeljka na novoj kartici koja se zove podataka u okviru datoteka > opcije.

Napomena: Ova funkcija je dostupna samo ako imate Office 365 pretplatu. Ako ste pretplatnik na Office 365, Uverite se da imate najnoviju verziju sistema Office.

Opcije podataka

 • Izvršite promene u podrazumevani raspored za izvedene tabele.

  Možete da odaberete više podrazumevane opcije rasporeda za nove izvedene tabele. Na primer, možete odabrati da uvek Kreiraj novu izvedenu tabelu u tabelarnom obliku u odnosu na Sažmi ili isključite Automatski uklopi širinu kolona po ažuriranju.

 • Onemogućavanje Opozovi radnju za velike operacije osvežavanja izvedene tabele da biste smanjili vreme osvežavanja.

  Ako odaberete da biste onemogućili Opozovi radnju, možete izabrati broj redova kao prag za kada treba da ga onemogućite. Podrazumevana vrednost je 300 000 redova.

 • Radije u Excel Model podataka prilikom kreiranja izvedenih tabela, tabela upita i podatke za povezivanje.

  Model podataka se integriše podataka iz više tabela, efikasno izradu sa relacionim izvorom podataka u Excel radnoj svesci.

 • Onemogućavanje Opozovi radnju za velike operacije Model podataka.

  Ako odaberete da biste onemogućili Opozovi radnju, možete izabrati broj megabajta po veličini datoteke kao prag za kada treba da ga onemogućite. Podrazumevana vrednost je 8 Mb.

 • Omogućite programski dodaci za analizu podataka: Power Pivot, Power View i 3D mape.

  Omogući analizu podataka programske dodatke ovde umesto kroz kartici programski dodaci.

 • Onemogući automatsko grupisanje kolona datuma/vremena u izvedenim tabelama.

  Podrazumevano, datum i vreme kolone se grupisane sa + znak pored njih. Ova postavka će onemogućiti tu podrazumevani.

Prikazivanje čarobnjaka za uvoz zastarelim podacima

Na novi se i transformacija iskustvo, kao što je pronađeno kartici " podaci " na traci, je.superiorniji konektora podataka i moja transformacija mogućnosti u poređenju sa zastarelim čarobnjaka. Međutim, i dalje biće trenutaka kada želite da koristite jednu od starih čarobnjaka za uvoz podataka. Na primer, kada želite da sačuvate u izvoru podataka akreditive za prijavu kao deo vaše radne sveske. Na sreću, te čarobnjaci može se uključiti datoteka > Opcije > podataka.

Pribavljanje i transformacija zastareli vraćanje u prethodno stanje opcije

Kad ste izabrali zastarelih opcije, možete da izlagali iz bilo kog radnog lista, tako što ćete kliknuti na kartici " podaci ", zatim > Preuzimanje podataka > Zastarelog čarobnjaci > Opcije uvoza za pokretanje jedan od čarobnjaci za zastarelim podacima uvoz koji ste dodali iz podataka:

Pribavljanje i transformacija zastareli meni opcije

Možete da poništite te opcije u bilo kom trenutku da biste ih sakrili iz menija pribavljanje i transformacija.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Opcije rasporeda podrazumevani skup izvedene tabele

Kreiranje modela podataka u programu Excel

Objedinjena se i transformacija iskustvo

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×