Opcije za prikaz programa Word

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U programu Word, možete da koristite u prikaz Backstage da lako promenite opcije programa Word.

U ovom članku

Opcije prikaza

Uvek prikaži ove oznake oblikovanja na ekranu

Opcije za štampanje

Opcije prikaza

Prikazivanje beline između stranica u prikazu rasporeda za štampanje     Izaberite ovu opciju da biste prikazali gornje i donje margine stranice, što obuhvata i sadržaj zaglavlja i podnožja.

Prikaži marker oznake     Izaberite ovu opciju da biste prikazali istaknuti tekst na ekranu i u odštampanim dokumentima.

Prikaži opise alatki dokument na Veb lokaciji hover     Izaberite ovu opciju da biste prikazali informacije kao što su URL adrese i komentara redaktora u žutoj iskačućim. Opisi naziva ekranske napomene, pojavljuju se kada zadržite pokazivač miša na hipervezu, reference komentara ili sličan sadržaj.

Vrh stranice

Uvek prikaži ove oznake oblikovanja na ekranu

Znakove tabulatora     Izaberite ovu opciju da biste prikazali znakove tabulatora kao strelice.

Razmake     Izaberite ovu opciju da biste prikazali razmaka između reči kao tačke.

Oznake pasusa     Izaberite ovu opciju da biste prikazali na kraj pasusa sa znakom pasusa.

Skriveni tekst     Izaberite ovu opciju da biste prikazali u tačkastu liniju ispod teksta koji je oblikovan kao skriven.

Opcionalno crtice     Izaberite ovu opciju da biste prikazali crtice koje ukazuju na to gde želite da podelite reči na kraju reda. Opcionalna crtica se ne štampaju osim ako reč zaista ne prelama na kraju reda. Kada je reč prelama na kraju reda, opcionalna crtica se štampa kao prava crtica.

Polazne tačke objekta     Izaberite ovu opciju da biste prikazali objekat polazne tačke koje ukazuju na to da je objekat povezan sa određenog pasusa.

Opcionalni prelomi    Izaberite ovu opciju da biste kontrolisali gde se reč ili frazu prelama ako pada na kraju reda. Ako koristite Microsoft Office Word sa neki istočnoazijski jezik, ova opcija sprečava neispravno prelamanje teksta.

Napomena: Ova opcija je dostupna samo ako je za uređivanje teksta omogućen neki istočnoazijski jezik.

Prikaži sve oznake za oblikovanje     Izaberite ovu opciju da biste prikazali sve znakove za oblikovanje koje su navedene u odeljku uvek Prikaži ove oznake oblikovanja na ekranu li je izabrana u polju za potvrdu povezan sa svakog od njih. Kada isključite ovu opciju, prikazuju se samo oblikovanja znakova koje su označene izabranog polja za potvrdu u odeljku uvek Prikaži ove oznake oblikovanja na ekranu .

Savet: Možete brzo da pretvorite ovu opciju ili isključite tako što ćete kliknuti na dugme Prikaži/sakrij ¶ u grupi " pasus " na kartici Početak .

Slika glavne trake programa Word

Vrh stranice

Opcije za štampanje

Odštampaj crteže kreirane u programu Word     Izaberite ovu opciju da biste odštampali sve crteže, kao što su oblici i okviri za tekst. Ako opozovete izbor u ovom polju za potvrdu može da se ubrza proces štampanja, zato što je Word štampa prazan okvir umesto svakog crteža.

Štampanje boje pozadine i slike     Izaberite ovu opciju da biste odštampali sve boje pozadine i slike. Ako opozovete izbor u ovom polju za potvrdu može da se ubrza proces štampanja.

Štampanje svojstva dokumenta     Izaberite ovu opciju da biste odštampali informacije rezimea dokumenta na zasebnoj stranici nakon štampanja dokumenta. Word čuva sažete informacije u informacijama o dokumentu.

Štampanje skriveni tekst     Izaberite ovu opciju da biste štampali sav tekst koji je oblikovan kao skriven. Word ne štampa tačkastu liniju koja se pojavljuje ispod skrivenog teksta na ekranu.

Ažuriraj polja pre štampanja     Izaberite ovu opciju da biste ažurirali sva polja u dokumentu pre nego što ga odštampate.

Ažuriranje povezanih podataka pre štampanja     Izaberite ovu opciju da biste ažurirali sve povezane informacije u dokumentu pre nego što ga odštampate.

Vrh stranice

Više pročitajte opcija

Čitanje dokumenata u programu Word

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×