Opcije za konvertovanje Word dokumenta u InfoPath predložak obrasca

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Microsoft Office Word dokument možete konvertovati u Microsoft Office InfoPath predložak obrasca pomoću čarobnjaka za uvoz u programu InfoPath. Koristite postavke iz dijaloga Opcije uvoza da biste promenili opcije za uvoz Word dokumenta u program InfoPath.

Šta želite da uvezete?

Samo raspored     Izaberite ovu opciju ukoliko želite da prilikom uvoza očuvate raspored Word dokumenta, ali ne i polja Word obrasca, ukoliko ona postoje.

Raspored i polja obrasca (podrazumevana konverzija)     Izaberite ovu opciju ukoliko želite da koristite podrazumevane postavke za očuvanje rasporeda Word dokumenta prilikom uvoza i za konvertovanje polja Word obrasca i ostalih Word elemenata u različite InfoPath kontrole.

Raspored i polja obrasca (prilagođena konverzija)      Izaberite ovu opciju ukoliko želite da očuvate raspored Word dokumenta prilikom uvoza. Nakon toga u grupi Postavke prilagođene konverzije precizirajte željene opcije.

Postavke prilagođene konverzije

Konvertuj polja Word obrasca u InfoPath kontrole      Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ukoliko želite da konvertujete okvire za tekst, polja za potvrdu i okvire padajuće liste iz Word dokumenta u odgovarajuće tipove kontrola iz rezultujućeg InfoPath predloška obrasca. Na primer, ukoliko Word dokument sadrži polje za potvrdu, rezultujući predložak obrasca sadržavaće polje za potvrdu.

Otkrij ponavljajuće tabele     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite tabele u Word dokumentu koje imaju dva ili više identičnim koji se konvertuje u ponavljajuće tabele u rezultujućem InfoPath predložak obrasca. Ako Word dokument sadrži identičan tekst u više susednih redova, ti redovi se smatraju identičnim, bez obzira na pisanje velikim slovima. Na primer, ako tri ćelije u susedne redove sadrži reči Jednaporodica, jednu porodicu i jednu porodicu, ti redovi se smatraju identičnim. Prilikom kreiranja ponavljajuće tabele, InfoPath zadržava broj praznih redova koje su prisutne u tabeli u Word dokumentu.

Otkrij oblasti sa obogaćenim tekstom      Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ukoliko želite da više podvučenih redova iz Word dokumenta budu konvertovani u okvire za obogaćeni tekst u rezultujućem InfoPath predlošku obrasca.

Konvertuj u okvir za tekst

Koristite sledeće opcije za prilagođavanje procesa konverzije. One su dostupne samo ukoliko ste izabrali opciju Raspored i polja obrasca (prilagođena konverzija):

Prazno, podvučene oblasti      Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da prazne, podvučene oblasti u Word dokumentu da se konvertuju u okvire za tekst u rezultujućem InfoPath predložak obrasca. Konvertovanje takođe funkcioniše ako dokument sadrži tri ili više znakova donje crte (_) u redu.

Prazan prostor nakon dvotačke     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ukoliko želite da prazni prostori nakon dvotačke budu konvertovani u okvire za tekst u rezultujućem InfoPath predlošku obrasca. Konverzija funkcioniše i ukoliko u redu nakon dvotačke sledi tabulatorski razmak, a zatim puni početni znakovi, ili tri ili više podvučenih ( _ )znakova u nizu.

Prazne ćelije tabele     Izaberite ovu opciju ukoliko želite da prazne ćelije iz Word dokumenta koje imaju primenjeno oblikovanje na sve četiri ivice budu konvertovane u okvire za tekst u rezultujućem InfoPath predlošku obrasca.

Ćelije tabele koje sadrže tekst oznake     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ukoliko želite da ćelije tabele u Word dokumentu sa oznakama u gornjem levom uglu (ili gornjem desnom uglu u slučaju jezika koji se pišu zdesna nalevo) budu konvertovane u okvire za tekst u rezultujućem InfoPath predlošku obrasca.

Zagrade oko više razmaka     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ukoliko želite da više razmaka ili tabulatorskih razmaka koji su ograđeni zagradama [  ] u tekst čuvara mesta u InfoPath predlošku obrasca. Zagrade se ne konvertuju u okvire za tekst ukoliko između njih postoji prelom reda ili stranice i ukoliko između njih postoji više od 60 znakova.

Konvertuj u polje za potvrdu

Zagrade oko jednog razmaka      Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ukoliko želite da po jedan znak razmaka ograđen zagradama [ ] ili podvučeni razmaci ograđeni zagradama [_] iz Word dokumenta budu konvertovani u polja za potvrdu u rezultujućem InfoPath predlošku obrasca.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×