Opcije za konvertovanje Excel radne sveske u InfoPath predložak obrasca

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Neke organizacije koriste Microsoft Office Excel radne sveske kao obrasce za prikupljanje podataka. Ove radne sveske obično sadrže prazne ćelije za korisnike da biste uneli podatke. Možete da konvertujete radne sveske u programu Microsoft Office InfoPath predložak obrasca pomoću čarobnjaka za uvoz u programu InfoPath. Konvertovati radnu svesku u predložak obrasca, korisnici mogu njegova InfoPath funkcije kao što su provera šeme, dinamičke kontrole kao što su ponavljajuće sekcije i logikom poslovnih kao što je Validacija podataka. Pored toga, možete da vaš predložak obrasca dostupan širu grupu korisnika tako što ćete kreirati predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem. Da biste kreirali predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem, morate da objavite predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem na serveru koji radi pod operativnim sistemom InfoPath Forms Services. Obrasci na osnovu predložaka obrazaca omogućenih za pregledač moguće popuniti pomoću Veb pregledača.

Koristite postavke iz dijaloga Opcije uvoza da biste promenili opcije za uvoz Microsoft Office Excel radne sveske u program Microsoft Office InfoPath.

Šta želite da uvezete?

Samo raspored     Izaberite ovu opciju ukoliko želite da prilikom uvoza očuvate raspored Excel radne sveske, ali ne i polja obrasca, ukoliko ona postoje.

Raspored i polja obrasca (podrazumevana konverzija)     Izaberite ovu opciju ukoliko želite da koristite podrazumevane postavke za očuvanje rasporeda Excel radne sveske prilikom uvoza i za konvertovanje ćelija koje su korišćene za prikupljanje podataka u kontrole okvira za tekst.

Raspored i polja obrasca (prilagođena konverzija)      Izaberite ovu opciju ukoliko želite da očuvate raspored Excel radne sveske prilikom uvoza. Nakon toga u grupi Postavke prilagođene konverzije odaberite opcije za konvertovanje ćelija koje su korišćene za prikupljanje podataka u kontrole okvira za tekst.

Postavke prilagođene konverzije

Otkrij ponavljajuće tabele      Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite tabele u Excel radnoj svesci koje imaju dva ili više identičnim koji se konvertuje u ponavljajuće tabele u rezultujućem InfoPath predložak obrasca. Redovi kojima ćelije sadrže dosledni kolone kucanje i oblikovanje se smatraju identičnim. Na primer, ako sve ćelije u koloni su oblikovani da biste prikazali tekst, a sve ćelije u koloni B su oblikovani za prikazivanje brojeva kao valute, susedne redove koji sadrže ćelije iz tih kolona se smatraju identičnim.

Konvertuj u okvir za tekst

Koristite sledeće opcije za prilagođavanje procesa konverzije. One su dostupne samo ukoliko ste izabrali opciju Raspored i polja obrasca (prilagođena konverzija):

Ćelije koje sadrže formule      Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ukoliko želite da ćelije iz Excel radnog lista koje sadrže formule budu konvertovane u okvire za tekst u rezultujućem InfoPath predlošku obrasca. Na primer, ukoliko ćelija 2 iz kolone „A“ sadrži formulu, ćelija koja joj odgovara u rezultujućem predlošku obrasca sadržavaće kontrolu okvira za tekst. Međutim, formule iz radne sveske se neće zadržavati.

Ćelije koje sadrže numeričke podatke     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ukoliko želite da ćelije koje sadrže numeričke podatke budu konvertovane u okvire za tekst u rezultujućem InfoPath predlošku obrasca. Na primer, ukoliko je ćelija oblikovana da prikazuje brojeve, ona će biti konvertovana u kontrolu okvira za tekst.

Ćelije na koje formule upućuju     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ukoliko želite da ćelije na koje formule upućuju budu konvertovane u okvire za tekst u rezultujućem predlošku obrasca. Na primer, ukoliko ćelija 2 iz kolone „A“ sadrži formulu za prikaz vrednosti ćelije 3 iz kolone „C“, obe ćelije koje im odgovaraju u rezultujućem predlošku obrasca sadržavaće kontrole okvira za tekst. Formule i međusobne reference radnih listova se ne uvoze.

Prazne ćelije sa ivicama      Izaberite ovu opciju ukoliko želite da prazne ćelije iz radne sveske koje imaju primenjeno oblikovanje na sve četiri ivice budu konvertovane u okvire za tekst u rezultujućem predlošku obrasca.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×