Opcije e-pošte za prikupljanje podataka

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite dijalog Prikupljanje podataka pomoću opcija e-pošte za prikazivanje i menjanje opcija koje kontrolišu način na koji Microsoft Office Access 2007 obrađuje odgovore na e-poruku za prikupljanje podataka. Postavke će biti primenjene na sve buduće odgovore na e-poruku koja je trenutno izabrana ili se trenutno kreira.

Imajte na umu da promene koje budete napravili u vezi sa ovim postavkama neće uticati na odgovore koji se već nalaze u poštanskom sandučetu programa Outlook.

Dijalog „Prikupljanje podataka pomoću opcija e-pošte“

Da biste prikazali dijalog

 1. Otvorite bazu podataka koja sadrži poruku za koju želite da promenite opcije.

 2. Na kartici Spoljni podaci , u grupi Prikupljanje podataka izaberite stavku Upravljanje odgovorima. Slika dugmeta

 3. U dijalogu Upravljanje porukama za prikupljanje podataka izaberite poruku za koju želite da promenite opcije, a zatim kliknite na dugme Opcije poruke.

Postavke uvoza

Automatski obrađuje odgovore i dodaje podatke u bazu podataka

Ova opcija omogućava programu Microsoft Office Access 2007 da obrađuje odgovore čim stignu u prijemno poštansko sanduče programa Microsoft Office Outlook 2007. Office Outlook 2007 i Office Access 2007 funkcionišu zajedno kako bi se izvezao sadržaj obrasca svakog odgovora u odredišne tabele programa Access. Ako nije potvrđen izbor u ovom polju za potvrdu, odgovore ćete morati ručno da obradite.

Saznajte više o automatska i Ručna obrada odgovora

Odgovori će automatski biti izvezeni iz programa Outlook u Access ukoliko se ispune sledeći uslovi u trenutku kada odgovori stignu u poštansko sanduče programa Outlook:

 • Office Outlook 2007   Office Outlook 2007 mora biti instaliran na vašem računaru. Ako program nije pokrenut kada odgovor stigne, obrada će početi sledeći put kada pokrenete Outlook. 

 • Office Access 2007   Office Access 2007 mora biti instaliran na vašem računaru. 

 • Baza podataka     Baza podataka ne sme biti zaštićena lozinkom i ne bi trebalo da bude otvorena u isključivom režimu. Ime ili lokacija baze podataka ne smeju se menjati od trenutka slanja e-poruke.

 • Tabelе i upiti     Imena tabela ili upita koje ste odredili i svojstva osnovnih polja ne smeju se menjati od trenutka slanja e-poruke. Na primer, ako nakon slanja poruke promenite tip podataka polja sa „Broj“ na „Automatsko numerisanje“, izvoz neće uspeti.

 • Dozvole    Morate da imate potrebne dozvole za dodavanje ili ažuriranje sadržaja osnovnih tabela i upita.

Ako neki uslovi ne budu ispunjeni, automatska obrada neće uspeti. Rešite probleme, a zatim ručno izvezite odgovore koji nisu bili uspešno izvezeni. Svi odgovori koji stignu u poštansko sanduče nakon što rešite probleme nastaviće da se obrađuju automatski.

Ručna obrada     Ako želite da kontrolišete koji će odgovori biti obrađeni i kada će biti obrađeni, odaberite ručnu obradu. U ovom slučaju, odgovori će stići u prijemno poštansko sanduče programa Outlook, ali neće biti izvezeni u bazu podataka dok ručno ne izaberete svaki odgovor u programu Outlook i kliknete na njega desnim tasterom miša, a zatim izaberete stavku Izvezi podatke u Microsoft Office Access.

Možda će biti potrebno da ručno obradite i sve odgovore koji ne budu uspešno obrađeni automatski. Nakon što rešite problem koji je izazvao neuspeh, moraćete ručno da izvezete sve te odgovore.

Pre pokretanja operacije izvoza, uzmite u obzir sledeće:

 • Office Access 2007   Office Access 2007 mora biti instaliran na vašem računaru. 

 • Baza podataka     Ako je baza podataka zaštićena lozinkom, od vas će se tražiti da unesete lozinku kada pokrenete operaciju izvoza. Osim toga, baza podataka ne bi trebalo da bude otvorena u isključivom režimu, a ni ime niti lokacija baze podataka ne smeju se menjati od trenutka slanja e-porukе.

 • Tabele i upiti    Imena tabela i upita koje ste odredili, kao ni svojstva osnovnih polja ne smeju se menjati od trenutka slanja e-poruke.

 • Dozvole    Morate da imate potrebne dozvole za dodavanje ili ažuriranje sadržaja osnovnih tabela i upita.

Odbaci odgovore od onih osoba kojima poruka nije poslata

Ova opcija dozvoljava da samo oni odgovori koje su poslali originalni primaoci poruke budu automatski obrađeni. Odgovori svih ostalih primalaca će biti uskladišteni u odredišnoj fascikli programa Outlook, ali neće biti automatski obrađeni. Možete ručno da obradite te odgovore ako želite.

Prihvati više odgovora od svakog primaoca

Ova opcija omogućava primaocima da pošalju više odgovora na istu e-poruku. Ako izaberete ovu opciju, svaki primalac će moći više puta da odgovori na poruku i svaki odgovor će automatski biti obrađivan. Ukoliko ne izaberete ovu opciju, svaki primalac će i u ovom slučaju moći da pošalje više odgovora, ali će samo prvi odgovor biti automatski obrađen. Svi sledeći odgovori od tog primaoca biće uskladišteni u odredišnoj fascikli programa Outlook, a nakon toga ćete moći da ih ručno obrađujete ili izbrišete.

Napomena: Ova postavka kontroliše samo broj odgovora, a ne i broj zapisa u jednom odgovoru koji se obrađuju. Drugim rečima, ako pošaljete Microsoft Office InfoPath 2007 obrazac, primalac će moći da vam pošalje više zapisa u jednom odgovoru. Access će automatski obraditi sve zapise u tom odgovoru zato što se oni svi nalaze u obrascu u jednoj poruci.

Dozvoli više redova po odgovoru

Kada za slanje podataka koristite InfoPath obrazac, primalac će moći da doda više zapisa tako što će potvrditi izbor Umetni red u dnu e-poruke. Ako želite da obradite samo jedan zapis u svakom odgovoru, opozovite izbor u ovom polju za potvrdu.

Samo dozvolite ispravke za postojeće podatke

Kada za ažuriranje podataka koristite InfoPath obrazac, primalac će moći da vam pošalje nove zapise uz ispravke postojećih zapisa. Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu kako biste sprečili primaoca da doda nove zapise pomoću InfoPath obrasca.

Postavke za automatsku obradu

Broj odgovora za obradu

Upišite ukupan broj odgovora (svih primalaca) za koje želite da automatski budu obrađeni. Ako želite da svi odgovori budu automatski obrađeni, u okvir za tekst unesite veliku vrednost. Odgovori koji su primljeni posle dosezanja navedene vrednosti biće uskladišteni u odredišnoj fascikli, ali neće biti automatski obrađeni.

Datum i vreme zaustavljanja

Odredite datum i vreme kada bi automatska obrada odgovora na tu e-poruku trebalo da prestane. Odgovori koji budu primljeni nakon ovog datuma i vremena biće uskladišteni u odredišnoj fascikli programa Outlook, ali neće biti automatski obrađeni.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×