Opcije > Razmena poruka

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako se pitate zašto vidite osnovnu verziju programa Outlook Web App, kako da se vratite na standardnu verziju programa Outlook Web App ili sistema Office ili kako da koristite drugi program za e-poštu na mobilnom uređaju ili računaru, pročitajte članak Outlook Web App Light.

Light verzija programa Outlook Web App ima manje opcije razmene poruka od standardne verzije programa Outlook Web App. Na primer, možete da izvršite sledeće zadatke u light verziji:

  • Upravljati pravilima prijemnog poštanskog sandučeta

  • Dodavati slike u potpis za e-poštu

  • Pregledati poruke ili koristiti okno za čitanje

  • Postaviti obaveštenje ili upozorenje kada poruka stigne

  • Promeniti veličinu fonta poruka, koristiti obogaćeni tekst ili HTML formate, koristiti letke

  • Podesiti prosleđivanje

Opcije Razmene poruka vam omogućavaju da konfigurišete pojedinačne postavke poruka, na primer, vaš potpis za e-poštu ili kako želite da budu razrešena imena primalaca u novoj poruci.

Da biste došli do straniceOpcije poruke iz glavne stranice Outlook Web App, idite u gornji ugao i odaberite Opcije, a zatim stavku Razmena poruka sa liste iz okna za navigaciju.

Pošto promenite postavke na ovoj stranici, kliknite na dugme Sačuvaj da biste ih primenili.

U ovom članku

Opcije poruke

Potpis e-pošte

Praćenje poruka

Razrešavanje imena e-pošte

Izbrisane stavke

Šta ako želim da saznam više?

Opcije poruke

Broj stavki za prikazivanje po stranici Podesite broj e-poruka ili stavki koje će biti prikazane istovremeno. Podrazumevano će 20 stavki biti prikazano istovremeno.Možete da podesite broj stavki za prikazivanje od 5 do 100.

Nakon premeštanja ili brisanja stavke Podesite ovu opciju da biste izabrali radnju koju želite da izvršite nakon premeštanja i brisanja poruke koju ste otvorili. Kada premestite ili izbrišete poruku, možete da odaberete opcije vrati se na prikaz, otvori prethodnu stavku ili otvori narednu stavku. Podrazumevano je izabrana opcija vrati se na prikaz.

Vrh stranice

Potpis za e-poštu

Potpis za e-poštu je tekst koji se automatski dodaje na kraj odlazne poruke.

Automatski uključi moj potpis za e-poštu na odlaznim porukama Kliknite ovde ako želite da aplikacija Outlook Web Appuključi potpis na sve vaše odlazne poruke. Potpis koji kreirate u aplikaciji Outlook Web App ne deli se sa programom Outlook. Moraćete da kreirate posebne potpise ako koristite aplikaciju Outlook Web App i program Outlook za pristupanje poštanskom sandučetu.

Da biste izmenili postojeći potpis, kliknite na opciju Zameni moj trenutni potpis sledećim, a zatim unesite novi potpis u okvir za tekst.

Možete koristiti samo jedan potpis, a on će možda biti primenjen na sve poruke. Nije moguće staviti slike u potpis.

Vrh stranice

Praćenje poruka

Opcije praćenja poruka omogućavaju vam da kontrolišete odgovore tako da potvrde da je poruka pročitana. Imate tri opcije za rukovanje e-poštom koja ima aktiviranu potvrdu čitanja.

Pitaj me pre slanja odgovora Izaberite ovu opciju ako želite da budete upitani pre slanja potvrde čitanja pošiljaocu. Podrazumevano se poruka pojavljuje u traci sa informacijama koja govori da pošiljalac zahteva potvrdu čitanja.

Uvek pošalji odgovor Izaberite ovu opciju ako želite da uvek automatski šaljete odgovor potvrde čitanja pošiljaocu koji traži potvrdu čitanja za poruku.

Nikad ne šalji odgovor Izaberite ovu opciju ako ne želite nikad da šaljete odgovor potvrde čitanja pošiljaocu koji traži potvrdu čitanja za poruku.

Vrh stranice

Razrešavanje imena e-pošte

Opcije razrešavanje imena e-pošte vam omogućava kontrolišete kako su razrešeni primaoci koje dodate u poruku.

Dodaj nedavne primaoce u listu najnovijih primalaca Potvrđivanjem izbora u polju za potvrdu dodajete imena koja su prevedena u listu Najnoviji primaoci. Imena koja su dodata na ovu listu pojavljuju se u okviru za izbor u korisničkom interfejsu kada krenete da kucate deo punog imena primaoca. Zatim, možete da izaberete primaoca sa liste mogućih pogodaka. Ova postavka je podrazumevano potvrđena.

Brisanje liste najnovijih primalaca Kliknite na vezu da biste izbrisali listu Najnoviji primaoci. Bićete upitani da potvrdite da želite da izbrišete sva imena sa liste pre nego što se imena izbrišu.

Kada razrešavate imena prvo proverite u Ova opcija vam omogućava da odaberete gde aplikacija Outlook Web App prvo proverava za razrešavanje imena u redovima Za ili Cc nove poruke.Možete koristiti globalni spisak adresa ili vaše kontakte.

  • Globalni spisak adresa Izaberite ovu opciju ako prvo želite da koristite globalni spisak adresa za razrešavanje imena primaoca. Ako aplikacija Outlook Web App ne može da razreši ime u globalnom spisku adresa, potražiće ga u vašim kontaktima.Ova opcija je podrazumevano izabrana.

  • Kontakti Izaberite ovu opciju ako prvo želite da koristite vaše lične kontakte za razrešavanje imena primaoca. Ako aplikacija Outlook Web App ne može da razreši ime u vašim kontaktima, potražiće ga u globalnom spisku adresa.

Vrh stranice

Izbrisane stavke

Kada izbrišete stavku, ona se premešta u fasciklu Izbrisane stavke pre nego što se trajno izbriše. Možete da odaberete da automatski izbrišete sve stavke u fascikli Izbrisane stavke kada se odjavite.

Isprazni fasciklu „Izbrisane stavke“ kada se odjavim Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da izbrišete stavke u fascikli Izbrisane stavke kada se odjavljujete sa aplikacije Outlook Web App. Nakon što izbrišete stavku iz vaše fascikle Izbrisane stavke, trajno će se izbrisati.

Vrh stranice

Šta ako želim da saznam više?

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×