Onemogućavanje pristupa lokaciji korisnicima i grupama

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da bi na pravilan način upravljali pristupom resursima na vašoj lokaciji, važno je da administratori lokacije odmah otkažu pristup korisnicima koji više ne rade u organizaciji ili korisnicima čija se uloga promenila na način da je potrebno prilagoditi njihov nivo pristupa.

Nakon uklanjanja korisnika iz grupa dozvola neke lokacije, oni više nisu u mogućnosti da posete tu lokaciju (pod pretpostavkom da nemaju pojedinačna prava za pristup toj lokaciji). Takođe, ti korisnici više neće dobijati upozorenja u vezi sa bilo kojim događajem na toj lokaciji. Međutim, oni se još uvek nalaze u tabeli „KorisničkiPodaci“, a njihova obaveštenja još uvek su prisutna. Administrator lokacije još uvek može da vidi korisnička obaveštenja na stranici „Korisnička obaveštenja“.

Zahvaljujući ovome, olakšano je premeštanje korisnika između grupa uz zadržavanje obaveštenja koja su kreirali. Na ovaj način, korisnici koji su premešteni iz grupe „Posetioci“ u grupu „Članovi“ neće morati da iznova kreiraju svoja obaveštenja samo zato što su promenili nivo dozvola.

Da biste trajno izbrisali korisnika iz tabele „KorisničkiPodaci“ i trajno izbrisali sva korisnička upozorenja, potrebno je da izbrišete korisnika iz kolekcije lokacija.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Uklanjanje korisnika iz grupe

Brisanje grupe

Brisanje korisnika iz kolekcije lokacija

Prikazivanje korisničkih obaveštenja

Uklanjanje korisnika iz grupe

 1. Na matičnoj stranici, u meniju Radnje na lokaciji postavite pokazivač na stavku Postavke lokacije, a zatim izaberite stavku Osobe i grupe.

 2. Na stranici „Osobe i grupe“, na traci za brzo pokretanje kliknite na vezu Grupe.

 3. Na stranici „Osobe i grupe: sve grupe“ izaberite ime grupe iz koje želite da uklonite korisnike.

 4. Potvrdite izbor u poljima za potvrdu pored korisnika koje želite da uklonite.

 5. U meniju Radnje izaberite stavku Ukloni korisnike iz grupe, a zatim kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Brisanje grupe

 1. Na matičnoj stranici, u meniju Radnje na lokaciji postavite pokazivač na stavku Postavke lokacije, a zatim izaberite stavku Osobe i grupe.

 2. Na stranici „Osobe i grupe“, na traci za brzo pokretanje kliknite na vezu Grupe.

 3. Na stranici „Osobe i grupe: sve grupe“, u koloni Uređivanje kliknite na dugme Uredi pored grupe koju želite da izbrišete.

 4. Pomerite se na dno stranice „Promenite postavke grupe“, kliknite na dugme Izbriši, a zatim kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Brisanje korisnika iz kolekcije lokacija

Da biste trajno izbrisali korisnika iz tabele „KorisničkiPodaci“ i sva korisnička upozorenja, postupite na sledeći način:

 1. Na matičnoj stranici kolekcije lokacija, u meniju Radnje na lokaciji postavite pokazivač na stavku Postavke lokacije, a zatim izaberite stavku Osobe i grupe.

 2. Na stranici „Osobe i grupe“, na traci za brzo pokretanje kliknite na vezu Sve osobe.

 3. Na stranici „Osobe i grupe: sve osobe“ potvrdite izbor u polju za potvrdu pored imena korisnika koga želite da izbrišete.

 4. U meniju Radnje izaberite stavku Izbriši korisnike iz ove kolekcije lokacija, a zatim kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Prikazivanje korisničkih upozorenja

 1. Na matičnoj stranici portala, u meniju Radnje na lokaciji postavite pokazivač na stavku Postavke lokacije, a zatim izaberite stavku Izmeni sve postavke lokacije.

 2. Na stranici „Postavke lokacije“, u odeljku Administracija lokacije kliknite na vezu Korisnička obaveštenja.

 3. U meniju Prikazivanje obaveštenja za izaberite ime korisnika čija upozorenja želite da prikažete, a zatim kliknite na dugme Ažuriraj.

  Da biste izbrisali obaveštenje, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored obaveštenja, a zatim kliknite na vezu Izbriši izabrana obaveštenja.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×