Mac
OneDrive za Mac – najčešća pitanja

OneDrive za Mac – najčešća pitanja

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Evo odgovora na najčešća pitanja o OneDrive aplikaciju za Mac. Dobili besplatne aplikacije

Prikaz Sistemski zahtevi za OneDrive. Preuzimanje aplikacije znači slažete se da Ugovor o pružanju Microsoft usluga i izjavu o privatnosti. Ovaj softver može da automatski preuzima i instalira njegove ispravke.

Napomene : 

 • Aplikaciju OneDrive neophodan Mac OS X 10.9 ili novija verzija.

 • OneDrive neće pokrenuti na Mac OS 10.13 „visoko Sijera” beta. Iako neke Office aplikacije će se instalirati i pokrenuli, OneDrive nema. U periodu beta za Mac OS 10.13 visok Sijera bez formalna podrška je dostupna za ovaj konfiguracije sistema Office. Više informacija potražite u članku Microsoft Office podršku za Mac OS 10.13 visok Sijera.

Čemu služi fascikla OneDrive?

Kada instalirate aplikaciju OneDrive za Mac, kopiju vaše OneDrive je preuzeta na Mac računaru i u fascikli OneDrive . Ova fascikla se sinhronizuje sa OneDrive. Ako dodavanje, promena ili brisanje datoteke ili fascikle na Veb lokaciji OneDrive , datoteku ili fasciklu je dodali, menjaju ili brišu u fascikli OneDrive i obrnuto.

Da biste otpremili datoteke na OneDrive automatski, samo kopirate ili premestite datoteke u fasciklu OneDrive pomoću Nalazač, ili ih sačuvate u fascikli OneDrive iz aplikaciju datoteke koje otpremite ovaj način može biti do 15 GB po veličini. Ako ste instalirali aplikaciju OneDrive na drugim računarima, datoteke automatski će biti dodat na OneDrive fascikle na njih i.

Takođe možete da koristite Nalazač da preimenujete i brisanje datoteka, kreiranje nove fascikle i kretanje datoteka u fascikli OneDrive . Promene automatski će biti unete u OneDrive i na drugim računarima koji instalirate aplikaciju OneDrive .

Saveti : 

 • Da biste rotirali fotografija u OneDrive, otvorite ih u pregledu ih rotirate i sačuvajte ih. Slike će se automatski ažurirati u OneDrive.

 • Ako koristite mnogo prostora za skladištenje u usluzi OneDrive, preuzimanje svih datoteka može da potraje kada prvi put instalirate aplikaciju OneDrive. Savete za maksimizovanje brzine prenosa pronaći ćete u članku Maksimizovanje brzine otpremanja i preuzimanja.

Moram li da instaliram aplikaciju OneDrive na svim računarima?

Ne. Ako ne želite da držite na računaru sve datoteke iz usluge OneDrive, i dalje možete da radite sa uslugom OneDrive na tom računaru tako što ćete otići na lokaciju OneDrive.

Zašto moram da potvrdim fasciklu OneDrive na Mac računaru?

OneDrive prati preporuke preduzeća Apple da Mac OS X aplikacije imaju sandbox okruženje. Kada se koristi sandbox okruženje, aplikacija OneDrive pristupa na Mac računaru samo datotekama koje su joj potrebne. To znači da od vas moramo zatražiti da potvrdite lokaciju fascikle OneDrive. Ako izaberete bilo koju fasciklu koja nije vaša trenutna OneDrive fascikla, moraćete ponovo da prođete podešavanje i preuzmete sadržaj usluge OneDrive. Da biste saznali više o sandbox okruženju za aplikacije, pretražite veb lokaciju preduzeća Apple.

Kako mogu da prikažem ili sakrijem ikonu aplikacije OneDrive u pristaništu?

Ikona aplikacije OneDrive podrazumevano je skrivena. Da biste je prikazali u pristaništu, kliknite da opozovete izbor u polju za potvrdu Sakrij ikonu u pristaništu.

Mogu li da izaberem fascikle u usluzi OneDrive koje ne želim da sinhronizujem sa Mac računarom?

Možete. Kad prvi put podesite OneDrive, izaberite stavku Izbor fascikli za sinhronizaciju. Ako to niste uradili kad ste podešavali OneDrive, uradite u željenim postavkama:

 1. Kliknite na ikonu OneDrive na traci sa menijima.

 2. Izaberite željene opcije, kliknite na karticu Odaberi fascikle , a zatim izaberite stavku Odaberi fascikle.

Za svaku fasciklu, možete odabrati da biste sinhronizovali sve u fascikli, pojedinačnih fascikli unutar fascikle i datoteke koje nisu u sve potfascikle u okviru fascikle. Ako odaberete da sinhronizujete samo neke stavke, nove stavke dodate OneDrive fascikli na Mac računaru će se sinhronizovati OneDrive, ali stavke dodate OneDrive sa Veb lokacije ili drugim uređajima neće sinhronizovati Mac osim ako su u fasciklama koje ste odabrali da sinhronizujete. Ako odaberete da zaustavite sinhronizaciju fascikle na Mac računaru, oni će biti izbrisane iz OneDrive fasciklu na računaru, ali oni će ostati u OneDrive.

Napomena : Ne možete odabrati pojedinačne datoteke koje želite da sinhronizujete i ne možete odabrati da sinhronizujete datoteke ili fascikle koje se dele sa vama.

Mogu li da promenim ime ili lokaciju fascikle OneDrive?

Ne, trenutno to ne možete da uradite. Ako upotrebite Finder da preimenujete fasciklu OneDrive ili je premestite, OneDrive će prestati da radi.

Mogu li da upotrebim OneDrive da dođem do datoteka i fascikli na Mac računaru koje nisu sačuvane u fascikli OneDrive?

Ne, funkcija dobavljanja datoteka je dostupna samo na PC računarima. To takođe znači da ne možete da strimujete video datoteke koje se nalaze na Mac računaru preko OneDrive veb lokacije.

Mogu li da promenim nalog koji koristim sa uslugom OneDrive?

Možete da promenite nalog koji koristite sa uslugom OneDrive, ali ne možete da koristite fasciklu sa više naloga istovremeno. Da biste promenili nalog koji koristite sa uslugom OneDrive, iz trake sa menijima odaberite stavku Odjavi se.

Mogu li da oporavim datoteke ili fascikle koje sam izbrisao?

Datoteke koje ste izbrisali iz fascikle OneDrive na Mac računaru potražite u smeću.

Kako da deinstaliram aplikaciju OneDrive?

Jednostavno prevucite aplikaciju OneDrive u smeće.

Kako da poništim OneDrive aplikacije?

 1. Izađite iz OneDrive. (Izaberite ikonu oblaka na vrhu, izaberite stavku postavke > Zatvorimo OneDrive.)

 2. Pronalaženje OneDrive u fascikli aplikacije .

 3. Kliknite desnim tasterom miša OneDrive i izaberite stavku Prikaži sadržaj paketa.

 4. Idite na sadržaj > Resursi fasciklu.

 5. Kliknite dvaput na ResetOneDriveApp.command (ili ResetOneDriveAppStandalone.command, ako koristite aplikaciju samostalne).

 6. Pokrenite OneDrive i završili proces instalacije.

Napomena : Uverite se da koristite ažuriranu verziju OneDrive aplikacije. Neke starije verzije aplikacije nemaju poništi komande. U tom slučaju, prevucite staru aplikaciju u korpu za otpatke, a zatim instalirajte najnoviju OneDrive aplikaciju za.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pronađite pomoć tako što ćete poslati e-poruku timu podrške za OneDrive. U OneDrive aplikaciji za mobilne uređaje prodrmajte uređaj da biste dobili pomoć ili delili povratne informacije o usluzi OneDrive.

Pogledajte još stranica podrške za OneDrive.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×