OneDrive pomoć za Windows 8.1

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Pristup datotekama i fotografije sa bilo kog mesta na uređajima sa Microsoft OneDrive. Možete lako dodati datoteke na Računaru OneDrive, da biste ih uvek imati sa vama na uređajima koje koristite. A možete da pregledate na OneDrive pomoću OneDrive aplikacije ili istraživača datoteka na radnoj površini.

Ovaj članak sadrži informacije specifične za OneDrive u Windows 8.1.

Ako koristite drugu verziju operativnog sistema Windows ili ako ste nadogradili klijenta za sinhronizaciju na sledeći generacije klijenta za sinhronizaciju, pogledajte druge članke na Pomoć za OneDrive.

OneDrive pokretanje i postavke

Moram li da se prijavite na računar sa Microsoft nalogom da biste koristili OneDrive?

Da, treba da se prijavite pomoću Microsoft naloga za pregledanje na OneDrive i zadržali datoteke i postavke sinhronizacije. Ako se prijavite pomoću lokalnog naloga, možete da koristite samo OneDrive aplikaciju da biste pregledali PC Računaru. Da biste pregledali OneDrive datoteka, moraćete da biste otišli na lokaciji OneDrive.com.

Koje postavke OneDrive su podrazumevano uključena?

Većina računara sa operativnim sistemom Windows 8.1 i Windows RT 8.1 podešena je sa sledećim postavkama OneDrive :

 • Fotografije koje snimite na Računaru (ako ima kameru) čuvaju u fascikli "snimci kamere", a kopije svih fotografija u niskoj rezoluciji automatski čuvaju u vaš OneDrive .

 • OneDrive je podrazumevana lokacija kada sačuvate dokumente. Ako želite da biste odabrali neku drugu lokaciju za dokument, možete da.

 • Windows će sačuvati rezervne kopije postavki računara OneDrive. Ako ikada nešto što se dešava sa Računarom i treba da je zamenite, lako možete da prenesete postavke na novi računar. Dodatne informacije potražite u članku Postavke sinhronizacije između računara.

Idite do postavki na računaru da biste promenili bilo koje od ovih postavki:

 1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana i dodirnite stavku Postavke, a zatim stavku Promeni postavke računara. (Ako koristite miš, postavite pokazivač miša u donji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nagore i izaberite stavku Postavke, a zatim stavku Promeni postavke računara.)

 2. Dodirnite stavku OneDrive ili kliknite na nju.

Kako mogu da premestim OneDrive na drugu lokaciju na računaru?

 1. Otvorite File Explorer.

 2. Pritisnite i držite stavku OneDrive u levom oknu ili desnim tasterom kliknite na nju.

 3. Dodirnite ili izaberite stavku Svojstva, a zatim dodirnite ili izaberite karticu Lokacija.

 4. Dodirnite ili izaberite stavku Premesti.

 5. Odaberite bilo koju fasciklu na čvrstom disku, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Izaberi fasciklu.

  Napomena: OneDrive možete sinhronizovati samo sa fasciklama na disk jedinicu oblikovana datoteka NTFS, što je najčešće čvrsti disk jedinicu na računaru ili spoljnog čvrstog diska. Prenosni prostor za skladištenje, kao što je puna stanje memorije jedinice, koristite drugu datoteku sistema i neće se sinhronizovati sa OneDriveili USB fleš disk jedinice.

 6. U dijalogu Premeštanje fascikle dodirnite dugme Da ili kliknite na njega.

Koliko prostora imam u OneDrive?

Najlakši način da saznate koliko OneDrive prostora za skladištenje i koliko je dostupna da biste koristili, je da se prijavite u OneDrive.com. Možete takođe mogu da pronađu na Računaru, u okviru postavke:

 1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana i dodirnite stavku Postavke, a zatim stavku Promeni postavke računara. (Ako koristite miš, postavite pokazivač miša u donji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nagore i izaberite stavku Postavke, a zatim stavku Promeni postavke računara.)

 2. Dodirnite stavku OneDrive ili kliknite na nju.

Kako mogu da kupim još prostora za skladištenje?

Najjednostavniji način je da se prijavite na lokaciji OneDrive.com, izaberete stavke Postavke Dugme Office 365 postavki – izgleda kao zupčanik pored vašeg imena > Opcije, a zatim u okviru Opcije izaberete stavke Skladište > Planovi.

Ako želite da kupite plan za skladište u određenoj zemlji ili regionu, pogledajte članak Planovi za skladište po zemlji/regionu.

Datoteka u OneDrive

Da li postoje datoteke nije moguće sačuvati na OneDrive?

Datoteke ne mogu biti veće od 10 GB. Zabranjene su i neke vrste sadržaja – više informacija o tome potražite u pravilima ponašanja. Za datoteke u vezi sa poslom preporučujemo da koristite OneDrive for Business.

Koristi se za korišćenje OneDrive aplikaciju za stone računare za Windows. Šta je novo?

OneDrive se dobija kao deo sistema Windows 8 i 8.1, tako da aplikaciju za stone računare ima nekoliko više funkcija i sinhronizuje drugačije nego u prethodnim verzijama operativnog sistema Windows. Pogledajte Windows sada dolazi uz OneDrive.

Zašto su neke datoteke u moj OneDrive dostupne samo kada sam na mreži i šta mogu da budu dostupne van mreže?

Datoteke možete dodati OneDrive sa računara ili prethodno otvorene na vašem računaru su automatski dostupne van mreže na tom računaru. Sve datoteke koje ste kreirali na Veb lokaciji OneDrive ili nekog drugog računara su samo na mreži, da biste uštedeli prostor na vašem računaru.

Možete učiniti samo na mreži datoteke dostupne van mreže tako što ćete je preuzeti na računar. Imajte na umu ovo kreira drugu verziju datoteke i sve promene koje izvršite u preuzete datoteke neće biti sinhronizovan sa datotekom na OneDrive. Da biste dobili izmenjenu verziju OneDrive, kliknite ili dodirnite stavku Sačuvaj kao i odaberite OneDrive kao lokaciju ili otpremanje datoteke u OneDrive kasnije.

Informacije o datotekama samo na mreži potražite u članku samo za Online datoteke i datoteke dostupne van mreže.

Zašto su moje datoteke OneDrive nema u nekim aplikacijama?

Neke aplikacije za stone računare ne mogu da otvore datoteke dostupne samo na mreži (čak ni kad ste povezani sa internetom). Ako se datoteke dostupne samo na mreži ne pojavljuju u aplikaciji za stone računare koju koristite, promenite da datoteke budu dostupne van mreže tako što ćete pratiti korake iz gorenavedenog pitanja.

Šta da radim sa moje OneDrive datoteke dok OneDrive još uvek instalira na Računaru?

Ako kreirate nove datoteke u vaš OneDrive ili promenite datoteku dok OneDrive još uvek instalira na Računaru, te datoteke neće otpremljene dok se instalacija dovrši. Ako napravite datoteke dostupne van mreže, on takođe neće biti preuzete dok se instalacija dovrši. Da biste preuzeli datoteku pre nego što se instalacija završi, otvorite datoteku.

Da biste znali je li završena OneDrive podešavanja, isprobajte neki od ovih koraka:

 • Otvorite aplikaciju OneDrive i potražite sve datoteke su ažurne u gornjem desnom uglu.

 • U istraživaču datoteka dodirnite ili izaberite stavku OneDrive u levom oknu i potražite natpis Datoteke su ažurne na statusnoj traci pri dnu prozora.

Mogu li da oporavim OneDrive datoteke koje sam izbrisao?

Da biste oporavili izbrisane OneDrive datoteke, pogledajte u Korpu za otpatke na radnoj površini ili idite na Veb lokaciju OneDrive i dodirnite ili kliknite na vezu Korpa za otpatke u donjem levom uglu.

Više informacija potražite u članku Pronalaženje izgubljenih datoteka ili datoteka koje nedostaju u usluzi OneDrive.

Zašto je potrebno toliko dugo da se datoteke otpreme ili preuzmu?

Proverite da li je računar možda podešen tako da pređe u stanje spavanja kad imate mnogo datoteka (ili vrlo velike datoteke) za otpremanje ili preuzimanje. Da biste to uradili, pretražite računar za „Postavke napajanja i stanja spavanja“. Pogledajte i savete u članku Maksimizovanje brzine otpremanja i preuzimanja.

Kako da proverim da li se datoteke još uvek otpremaju i preuzimaju?

Možete da vidite otpremanje i preuzimanje toka posla u aplikaciji OneDrive u istraživaču datoteka, kao i sa OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka. (Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone pored sistemske trake poslova da biste videli OneDrive ikonu.)

Aplikacija OneDrive na sistemskoj traci poslova

Kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive da biste uradili druge stvari, kao što su:

 • Započni sinhronizaciju kako bi OneDrive da biste proverili ponovo za promene, pauzirali sinhronizaciju kako biste privremeno zaustavili otpremanje ili preuzimanje datoteka ili pokušali da rešite probleme sa sinhronizacijom.

 • Kliknite na dugme postavke da biste podesili koje se fascikle sinhronizuju sa računarom, podesili da sve datoteke dostupne van mreže ili samo na mreži ili podesili neke tipove da biste automatski sačuvali OneDrivedatoteka.

Kako mogu da pregledam datoteke podeljene sa mnom i Office dokumente na kojima sam nedavno radila?

Prijavite se na lokaciji OneDrive.com. U levom oknu, u okviru OneDrive izaberite ili dodirnite stavku Nedavno da biste videli stvari na kojima ste nedavno radili. Izaberite ili dodirnite stavku Deljeno da biste videli stavke podeljene sa vama ili stavke koje ste podelili sa drugima.

OneDrive nalog

Mogu li da se prijavim na drugi nalog za pregled različitih OneDrive?

Ne mogu da se prebacujete između naloga u aplikaciji OneDrive . Kada se prijavite sa računarom pomoću Microsoft naloga, možete se automatski prijavljeni na OneDrive sa tim nalogom. I dalje mogu da OneDrive datoteke za drugi nalog tako što ćete otići na Veb lokaciji OneDrive . Možda ćete morati da odjavite se i zatim se ponovo prijavite na druge informacije o nalogu.

Kako mogu da sprečim OneDrive koristi propusni opseg moje mreže?

Ako želite i koliki propusni opseg kako biste nešto obavili (na primer prisustvuju sastanak na mreži ili tok filma), možete privremeno pauzirate OneDrive sinhronizacije, bez zatvaranja OneDrive.

 1. Otvorite OneDrive aplikaciju.

 2. Otvorite postavke računara – brzo prevucite sa desne ivice ekrana, a zatim dodirnite stavku Postavke. (Ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nagore, a zatim izaberite stavku Postavke.)

 3. Dodirnite ili izaberite stavku Opcije, a zatim isključite sinhronizovanje datoteka.

Ako imate ograničenu Internet vezu, možete da isključite sinhronizaciju i sve druge OneDrive aktivnosti koje koriste mrežnu vezu.

 1. Otvorite postavke računara – brzo prevucite sa desne ivice ekrana, a zatim dodirnite stavku Postavke. (Ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nagore, a zatim izaberite stavku Postavke.)

 2. Dodirnite stavku OneDrive ili kliknite na nju.

 3. Dodirnite ili izaberite stavku Ograničena veza i za sve postavke zadajte Isključeno.

Mogu li da deinstaliram aplikaciju OneDrive ?

Aplikaciju OneDrive leži u Windows 8.1 i Windows RT 8.1, tako da ga nije moguće deinstalirati, ali to može biti nezakačene sa ekrana "Start". Pritisnite i držite ili kliknite desnim tasterom miša na pločicu, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Otkači sa početnog ekrana.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Ako ste pratili korake u ovom članku, ali vam je i dalje potrebna pomoć, obratite se timu podrške za OneDrive putem e-pošte.

Posetite OneDrive centar pomoći.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×