OneDrive for Business sledeće generacije klijenta za sinhronizaciju (onedrive.exe) napusti odmah nakon pokretanja

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Uvod

Ovaj članak sadrži informacije o korišćenju OneDrive for Business sledeće generacije klijenta za sinhronizaciju (onedrive.exe).

BELEŠKU: Da biste utvrdili klijenta za sinhronizaciju OneDrive koji koji koristite, pogledajte članak klijenta za sinhronizaciju OneDrive koje sam pomoću?

Problem

Nakon što instalirate OneDrive for Business sledeće generacije klijenta za sinhronizaciju (onedrive.exe) da sinhronizujete OneDrive for Business datoteka ili ažurirajte operativni sistem, možete iskusiti neke od sledećih simptoma:

  • Ne budete upitani za prijavljivanje.

  • Sinhronizacija datoteka se pojavljuje i prikazuje se bez poruke o grešci.

  • Ako i koristite OneDrive lični i kliknete na dugme Postavke u dijalogu Dodavanje poslovna nalog, ništa ne događa.

Rešenje

Administrator za organizaciju je konfigurisan postavku smernica grupe da biste sprečili pokretanje onedrive.exe. Rad sa administrator preduzeća može da promeni je primenljivo smernica grupe objekta (GPO). Možete da potvrdite da vaš računar je utiču smernice tako što ćete pratiti ove korake.

Važne: Pratite korake u ovom odeljku pažljivo. Do problema može doći ako pogrešno izmenite registrator. Pre nego što izmenite ga, napravite rezervnu kopiju registratora za vraćanje u prethodno stanje u slučaju da dođe do problema.

  1. Pomerite se do sledećeg ključa registratora:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\OneDrive 

  2. Potvrdite izbor u sledeći ključ:

    DisableFileSyncNGSC = DWORD:1 

Da bi se sinhronizuju sa programom OneDrive for Business, morate da uklonite DisableFileSyncNGSC ključ ili mora da se promeni na DWORD vrednost 0 (nula). Ako vrednost registratora podešena kao deo objekat smernica grupe, smernice mora biti uklonjena.

Ako odlučite da biste ručno promenili ovu šifru ili da biste uklonili ključ bez potrebe administrator promena smernica za računar, sledeći put smernice pokrene (obično nakon ponovnog pokretanja, pošto se prijavite na operativni sistem Windows) ili posle periodično ispravke se smernice ponovo primeniti, i OneDrive for Business neće ponovo da se pokrene.

Više informacija

Ovaj problem se javlja kad ima postavku smernica grupe na računaru koji sprečava pokretanje usluge OneDrive for Business.

Ako vaše preduzeće administrator odluči da biste onemogućili klijenta za sinhronizaciju OneDrive je potrošača, ali da biste omogućili usluge OneDrive for Business, pogledajte članak Korišćenje smernica grupe da biste kontrolisali postavke klijenta za sinhronizaciju OneDrive.

I dalje potrebna pomoć? Idite na Microsoft zajednici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×