OneDrive for Business neće da se pokrene

Uvod

Ovaj članak sadrži informacije o korišćenju OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju sledeće generacije (OneDrive. exe).

CEDU Da biste odredili koji OneDrive klijent za sinhronizaciju koristite, pogledajte odeljak koja OneDrive aplikacija?

Problem

Kada instalirate OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju sledeće generacije (OneDrive. exe) da biste sinhronizovali OneDrive for Business datoteke ili ažurirali operativni sistem, možda ćete iskusiti neke od sledećih simptoma:

  • Nije vam zatraženo da se prijavite.

  • Nije prikazana sinhronizacija datoteka i ne prikazuje se nijedna poruka o grešci.

  • Ako ste takođe OneDrive personal i u dijalogu Dodavanje poslovnog naloga izaberite stavku Postavke , ništa se ne dešava.

Rešenje

Administrator organizacije je konfigurisao postavku smernica grupe da bi sprečio pokretanje usluge OneDrive. exe. Radite sa administratorom vaše kompanije da biste promenili primenjeni objekat smernica grupe (GPO). Smernicom možete da potvrdite da utiče na računar tako što ćete pratiti ove korake. 

Važno: Pažljivo pratite korake iz ovog odeljka. Može da dođe do ozbiljnih problema ako neispravno izmenite registrator. Pre nego što ga izmenite, napravite rezervnu kopiju registratora da biste mogli da ga vratite ako dođe do problema.

  1. Pređite na sledeći ključ registratora:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\OneDrive 

  2. Potvrdite izbor u sledećem ključu:

    DisableFileSyncNGSC = DWORD:1 

Da bi se sinhronizovao sa OneDrive for Business, taster Oneblefilesyncngsc mora da se ukloni ili se DWORD vrednost mora promeniti u 0 (nula). Ako je vrednost registratora postavljena kao deo objekta smernica grupe, smernice se moraju ukloniti.

Ako odlučite da ručno promenite ovaj ključ ili da uklonite ključ, a da vaš administrator ne promeni smernice za računar, sledeći put kada se smernica pokrene (obično posle ponovnog pokretanja, kada se prijavite u Windows ili nakon izvršavanja ispravki), smernice se Ponovo primeni i OneDrive for Business se neće ponovo pokrenuti.

Više informacija

Do ovog problema dolazi kada je postavljena smernica grupe na računaru koji sprečava pokretanje OneDrive for Business.

Ako administrator vašeg preduzeća odluči da one OneDrive moguće klijenta za sinhronizaciju potrošača, ali da biste omogućili OneDrive for Business, pogledajte članak Korišćenje smernica grupe za kontrolisanjeusluge usluge usluge OneDrive.

I dalje vam je potrebna pomoć? Idite u Microsoft Community.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×