Omogućavanje ili onemogućavanje trenutne pretrage

Uključivanje trenutne pretrage

Da bi Trenutna pretraga mogla da se omogući u programu Microsoft Outlook 2010, neophodno je instalirati Windows Search 4.0 ili noviju verziju na računaru. Ako usluga Windows Search 4.0 nije instalirana, od vas će biti zatraženo da preuzmete softver kada se Outlook 2010 pokrene.

Windows 7     Usluga Windows Search 4.0 podrazumevano je uključena. Ako nije moguće koristiti trenutnu pretragu, možda je usluga Windows Search isključena. Na kontrolnoj tabli izaberite stavku Programi, a zatim u okviru Programi i funkcije izaberite stavku Isključivanje ili uključivanje Windows funkcija. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Windows Search.

Operativni sistem Windows Vista ili starija verzija     Trenutna pretraga je automatski omogućena na računarima koji rade pod operativnim sistemom Windows Vista sa servisnim paketom 2 (SP2). Ako računar radi pod verzijom operativnog sistema Windows koja je starija od verzije Vista SP2, morate da preuzmete Windows Search 4.0 na sledeći način:

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Kliknite na dugme Opcije.

 3. Kliknite na dugme Pretraži.

 4. U okviru Nadogradnja pretraživača izaberite stavku Nadogradi pretragu.

Vrh stranice

Isključivanje trenutne pretrage

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Kliknite na dugme Opcije.

 3. Kliknite na dugme Pretraži.

 4. U okviru Izvori izaberite stavku Opcije indeksiranja.

 5. Opozovite izbor u poljima za potvrdu u okviru Indeksiraj poruke u ovim datotekama sa podacima.

Ako opozovete izbor u ovim poljima za potvrdu, onemogućiće se funkcionalnost pretrage, ali okno „Trenutna pretraga“ neće biti uklonjeno.

Ispod okna „Trenutna pretraga“ pojaviće se tekst Kliknite ovde da biste omogućili trenutnu pretragu ako odložite omogućavanje trenutne pretrage.

Isključivanje odziva za instaliranje usluge Windows Search

Da biste izbegli odziv za instaliranje usluge Windows Desktop Search pri svakom otvaranju programa Outlook, uradite sledeće:

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Kliknite na dugme Opcije.

 3. Kliknite na dugme Pretraži.

 4. U okviru Izvori opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži upit za omogućavanje trenutne pretrage.

Vrh stranice

Da li su vam ove informacije koristile?

Kako da je poboljšamo?

Kako da je poboljšamo?

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!