Omogućite korisnicima sinhronizaciju SharePoint datoteka pomoću novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju

Poslednji put ažurirano: oktobra 2017.

Ovaj članak je namenjen IT administratorima u velikim organizacijama koji žele da omoguće korisnicima u svojim organizacijama da sinhronizaciju SharePoint Online sajtove tima sa uslugom Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive. Manje organizacije i organizacije koje ranije nisu koristile Office 365 već su podešene tako da sinhronizuju OneDrive i SharePoint datoteke sa Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive.

Kada omogućite ovu funkciju, korisnici će moći da sinhronizuju datoteke na SharePoint Online sajtu tima sa svojim PC i Mac računarima pomoću usluge Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive (OneDrive.exe). U sklopu ovoga, oni će moći da:

 • Potraže SharePoint Online sajt ili deljenu fasciklu i izaberu stavku „Sinhronizuj” da bi sinhronizovali sav sadržaj u biblioteci dokumenata ili samo izabrane fascikle koje su im važne.

 • Promene fascikle koje se sinhronizuju direktno sa PC ili Mac računara.

 • Sinhronizuju deljene fascikle.

 • Sinhronizuju datoteke i fascikle samo za čitanje.

 • Zajednički kreiraju datoteke u realnom vremenu uz Office 2016 (C2R revizija 16.0.7167.2xxx ili MSI revizija 16.0.4432.100x)

 • Automatski prelaze sa postojećeg OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju (Groove.exe)

Pratite ove korake ako želite da pregledate sinhronizaciju SharePoint Online datoteka pre nego što omogućite funkciju za celu organizaciju.

VAŽNO: Ove korake treba da pratite samo da biste podesili ključeve registratora na računarima koje želite da koristite da biste pregledali funkcionalnost. Kada budete spremni da omogućite SharePoint sinhronizaciju za svoju organizaciju, možete da uklonite ove ključeve registratora i pratite korake u okviru Podešavanje sistema SharePoint za sinhronizaciju sa novim OneDrive klijentom za sinhronizaciju.

Testiranje SharePoint Online sinhronizacije za Windows

 1. Preuzimanje i Instaliranje najnovijeg OneDrive klijenta za sinhronizaciju za Windows.

 2. Preuzmite i otvorite TeamSiteSyncPreview.reg da biste omogućili SharePoint sinhronizaciju biblioteka dokumenata.

  Napomene : 

  • Postoje poznati problemi kada koristite ključeve registratora za pregled funkcije pomoću programa Internet Explorer u operativnom sistemu Windows 7, odnosno na SharePoint sajtovima koji koriste klasičan utisak pri radu. Ovi problemi ne utiču na funkciju kada je omogućite u SharePoint centru administracije.

  • Omogućavanjem datoteke TeamSiteSyncPreview.reg ažurira se OneDrive klijent za sinhronizaciju u krugu za insajdere. Za informacije o verziji trenutno objavljenoj za ovaj krug pogledajte Napomene uz izdanje novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju.

 3. Ponovo pokrenite klijent za sinhronizaciju:

  • Kliknite desnim tasterom miša na ikonu plavog oblaka na sistemskoj traci poslova i izaberite stavku Izađi.

  • Potražite „OneDrive” u „Start“ meniju i odaberite stavku OneDrive aplikacija za računare.

Ovaj pregled automatski preuzima sinhronizovanje biblioteka koje se sinhronizuju pomoću prethodnog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju (Groove.exe). Više informacija o tome kako ovo funkcioniše pročitajte u članku Prelaz sa prethodnog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju.

Testiranje SharePoint Online sinhronizacije za Mac

 1. Ako koristite na OneDrive aplikaciju iz usluge Mac Store, deinstalirajte je. Da biste to uradili, otvorite Finder i potražite termin „OneDrive.app” ili „OneDriveDF.app” sa lokacije „Ovaj Mac”. Premestite sve vraćene stavke u smeće.

 2. Instalirajte najnoviju verziju aplikacije OneDrive za Mac.

 3. Napustite Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive tako što ćete kliknuti na OneDrive ikonu oblaka na traci sa menijima i izabrati stavku Zatvori OneDrive.

 4. Otvorite prozor terminama tako što ćete koristiti tastere cmd+razmaknica i pretražiti „Terminal”.

 5. Pokrenite sledeće komande.

  Defaults write com.microsoft.OneDrive TeamSiteSyncPreview -bool True

  Defaults write com.microsoft.OneDriveUpdate Tier Team

  Killall cfprefsd

  Napomena : Morate biti administrator na Mac računaru da biste pregledali ovu funkciju.

 6. Ponovo pokrenite klijent za sinhronizaciju i ponovo se prijavite ako vam to bude zatraženo.

Da biste omogućili korisnicima u organizaciji da sinhronizaciju SharePoint Online sajtove tima sa uslugom Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive, prvo morate da primenite Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive na organizaciju.

Pogledajte članak Primena novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju u poslovnom okruženju

Pogledajte članak Konfigurisanje novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju u operativnom sistemu macOS

 1. Prijavite se u Office 365 kao globalni ili SharePoint administrator.

 2. Izaberite ikonu pokretanja aplikacije za Office 365 Ikona koja izgleda kao vafl i predstavlja klik na dugme koje će otkriti više pločica aplikacija za izbor. u gornjem levom uglu i odaberite stavku Administrator da biste otvorili Office 365 centar za administraciju. (Ako ne vidite pločicu „Administrator“, nemate Office 365 administratorske dozvole u organizaciji.)

 3. U levom oknu odaberite stavke Centri administracije > SharePoint.

 4. U levom oknu izaberite stavku Postavke.

 5. Uverite se da je „Dugme za OneDrive sinhronizaciju“ postavljeno na opciju „Prikaži dugme za sinhronizaciju“.

  Postavke administratora za OneDrive dugme „Sinhronizuj“

  Da biste sinhronizovali SharePoint datoteke pomoću novog klijenta, morate da sinhronizujete i OneDrive datoteke pomoću novog klijenta.

 6. Za „Klijent za sinhronizaciju za SharePoint”, izaberite opciju Pokreni novi klijent.

  Postavke administratora za OneDrive klijent za sinhronizaciju

  Napomena : Ako ne vidite postavku „Klijent za sinhronizaciju za SharePoint“ na stranici „Postavke“, vaša organizacija je već podešena da koristi Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive. Kada se korisnici prijave u Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive (OneDrive.exe), on će automatski preuzeti sinhronizovanje biblioteka sajtova koje je sinhronizovao prethodni Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive klijent za sinhronizaciju (Groove.exe). Informacije o tome kako ovo funkcioniše, kao i o tipovima biblioteka koje će nastaviti da se sinhronizuju sa prethodnim klijentom za sinhronizaciju potražite u članku Prelaz sa prethodnog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju.

 7. Kliknite na dugme U redu.

  Potrebno je nekoliko sati da se ove promene prenesu. Da biste proverili da li su prenete, idite na SharePoint Online sajt i kliknite na dugme Sinhronizuj. U dijalogu pregledača koji potvrđuje zahtev za otvaranje programa, „Program” treba da se prikaže kao „Microsoft OneDrive", a „Adresa” treba da počinje sa „odopen: / /”

Srodne teme

Sinhronizacija SharePoint datoteka pomoću novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×