Omogućavanje oporavka naloga za SharePoint Workspace nalog

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ovaj članak pomoći odnosi se na korisnike programa SharePoint Workspace čiji se nalozi hostuju putem Microsoft servera i koji nisu upravljani na domenu preduzeća. Ovo su obično korisnici koji sami kreiraju svoje naloge.

Opcija oporavka naloga je podrazumevano omogućena u vreme kreiranja naloga. Funkciju oporavka naloga možda ćete morati da koristite u sledećim slučajevima:

  • Želite da vratite nalog tako što ćete otvoriti datoteku rezervne kopije naloga, ali ste zaboravili lozinku koju ste postavili kada ste napravili rezervnu kopiju.

    Iz bezbednosnih razloga SharePoint Workspace od vas traži da prilikom kreiranja datoteke rezervne kopije naloga postavite lozinku za prijavljivanje. Kada otvorite datoteku rezervne kopije naloga da biste vratili nalog u prethodno stanje, od vas se traži da unesete ovu lozinku. Ako je u željenim postavkama naloga omogućena funkcija „Omogućavanje oporavka naloga“, u dijalogu lozinke prikazuje se veza „Zaboravili ste lozinku?“. Ako kliknete na tu vezu, kôd za uspostavljanje početnih vrednosti naloga šalje se na vašu e-adresu. Kôd za uspostavljanje početnih vrednosti možete koristiti u čarobnjaku za konfiguraciju naloga da biste vratili nalog u prethodno stanje.

  • Windows prijavljivanje u vašem sistemu je promenjeno na takav način da ga SharePoint Workspace nalog ne prepoznaje.

    Iako je ovo veoma neobičan slučaj, to predstavlja ozbiljan problem ako je ovo jedini sistem na kom imate SharePoint Workspace nalog. U ovom slučaju, ako niste omogućili oporavak naloga, nećete moći da oporavite nalog. Jedino rešenje je da kreirate potpuno nov nalog i tražite od svojih kontakata da vas ponovo pozovu u svoje radne prostore. Nećete moći da oporavite radne prostore u kojima ste bili jedini član.

Da biste omogućili oporavak naloga:

  1. Na kartici Datoteka kliknite na dugme Informacije, izaberite stavku Upravljanje nalogom i kliknite na dugme Željene postavke naloga.

  2. Izaberite karticu Nalog.

  3. Potvrdite izbor opcije Omogući oporavak naloga i kliknite na dugme U redu.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×