Omogućavanje oporavka naloga za SharePoint Workspace nalog

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak pomoći odnosi se na korisnike programa SharePoint Workspace čiji se nalozi hostuju putem Microsoft servera i koji nisu upravljani na domenu preduzeća. Ovo su obično korisnici koji sami kreiraju svoje naloge.

Opcija oporavka naloga je podrazumevano omogućena u vreme kreiranja naloga. Funkciju oporavka naloga možda ćete morati da koristite u sledećim slučajevima:

  • Želite da vratite nalog tako što ćete otvoriti datoteku rezervne kopije naloga, ali ste zaboravili lozinku koju ste postavili kada ste napravili rezervnu kopiju.

    Iz bezbednosnih razloga SharePoint Workspace od vas traži da prilikom kreiranja datoteke rezervne kopije naloga postavite lozinku za prijavljivanje. Kada otvorite datoteku rezervne kopije naloga da biste vratili nalog u prethodno stanje, od vas se traži da unesete ovu lozinku. Ako je u željenim postavkama naloga omogućena funkcija „Omogućavanje oporavka naloga“, u dijalogu lozinke prikazuje se veza „Zaboravili ste lozinku?“. Ako kliknete na tu vezu, kôd za uspostavljanje početnih vrednosti naloga šalje se na vašu e-adresu. Kôd za uspostavljanje početnih vrednosti možete koristiti u čarobnjaku za konfiguraciju naloga da biste vratili nalog u prethodno stanje.

  • Windows prijavljivanje u vašem sistemu je promenjeno na takav način da ga SharePoint Workspace nalog ne prepoznaje.

    Iako je ovo veoma neobičan slučaj, to predstavlja ozbiljan problem ako je ovo jedini sistem na kom imate SharePoint Workspace nalog. U ovom slučaju, ako niste omogućili oporavak naloga, nećete moći da oporavite nalog. Jedino rešenje je da kreirate potpuno nov nalog i tražite od svojih kontakata da vas ponovo pozovu u svoje radne prostore. Nećete moći da oporavite radne prostore u kojima ste bili jedini član.

Da biste omogućili oporavak naloga:

  1. Na kartici Datoteka kliknite na dugme Informacije, izaberite stavku Upravljanje nalogom i kliknite na dugme Željene postavke naloga.

  2. Izaberite karticu Nalog.

  3. Potvrdite izbor opcije Omogući oporavak naloga i kliknite na dugme U redu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×