Omogućavanje okvira za tekst da prihvati više redova teksta

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Po podrazumevanim postavkama, okviri za tekst mogu da prihvate jedan red teksta. Ako želite da okvir za tekst može da prihvati više redova teksta, možete da omogućite prelamanje pasusa ili prelamanje teksta za okvir za tekst nakon umetanja u predložak obrasca.

  1. Kliknite desnim tasterom miša na okvir za tekst za koji želite da omogućite više redova teksta, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Svojstva okvira za tekst.

  2. Izaberite karticu Prikaz.

  3. Da biste omogućili da više redova teksta bude upisano u okvir za tekst, potvrdite izbor Više redova, a zatim opcionalno postupite na neki od sledećih načina:

    • Da biste onemogućili da korisnici umeću prelome pasusa u okviru za tekst pritiskom na taster ENTER, opozovite izbor Prelomi pasusa.

    • Da biste onemogućili da se tekst automatski prelomi u sledeći red kada korisnik upiše više teksta od širine okvira za tekst, opozovite izbor Prelomi tekst.

  4. Sa liste Pomeranje izaberite željenu opciju za pomeranje teksta.

Napomena : Ako potvrdite izbor Više redova u predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem, nećete moći da opozovete izbor Omogući prelome pasusa ili Prelomi tekst ili da navedete opcije na listi Pomeranje.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×