Omogućavanje korisnika za sinhronizovanje kontakata e-pošte sa iPhone ili iPad uređajima

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Office 365 korisnici mogu da sinhronizuju svoje Outlook Web App kontakte sa adresarom na iPhone ili iPad uređaju pomoću funkcije OWA za sinhronizovanja kontakata uređaja. Ona je uvek uključena. Ukoliko ste Office 365 administrator, možete je isključiti.

  1. Prijavite se u Office 365 koristeći poslovni ili školski nalog.

  2. U usluzi Office 365 izaberite stavku Administracija. Možete i da izaberete pokretanje aplikacija Ikona „Pokretanje Office 365 aplikacije“ , a zatim stavku Administracija.

    Opcije za navigaciju usluge Office 365
  3. Idite na postavke usluge> mobilni pristup.

  4. Uradite nešto od sledećeg:

    • Uključite OWA za sinhronizovanje kontakata uređaja tako da korisnici mogu da sinhronizuju svoje Outlook Web App kontakte sa adresarom na iPhone ili iPad uređaju.

    • Isključite OWA za sinhronizovanje kontakata uređaja da biste sprečili korisnike da sinhronizuju svoje Outlook Web App kontakte sa adresarom na iPhone ili iPad uređaju.

Šta je to OWA za sinhronizovanje kontakata uređaja?

OWA za uređaje se odnosi na OWA za iPhone i OWA za iPad aplikacije. Uz ove aplikacije, korisnici mogu da podese svoje mobilne uređaje kako bi sinhronizovali svoje Outlook Web App kontakte sa adresarom na mobilnim uređajima.

Administratori mogu da koriste OWA za sinhronizovanje kontakata uređaja da bi kontrolisali da li korisnici mogu da sinhronizuju svoje kontakte. Ova funkcija je već uključena i omogućava korisnicima da lako održavaju poslovne kontakte na nekoliko iOS uređaja. Međutim, ako ste zabrinuti za svoju privatnost i ne želite da se kontakt informacije za organizaciju dele na mobilne uređaje korisnika ili usluge koje koriste za skladištenje podataka, možete isključiti funkciju OWA za sinhronizovanje kontakata uređaja.

Kada isključite OWA za sinhronizovanje kontakata uređaja, sadržaj Outlook Web App fascikle kontakata korisnika neće biti kopiran u adresar iOS uređaja. Uklanjaju se i sve kontakt informacije koje su prethodno sinhronizovane sa mobilnim uređajima korisnika. Međutim, korisnik može da promeni postavku privatnosti svog uređaja da ne dozvoljava pristup programu Outlook Web Access. U ovom slučaju, nije moguće promeniti ili ukloniti podatke. Pošto isključite OWA za sinhronizovanje kontakata uređaja, može potrajati i do osam časova dok promena ne stupi na snagu.

OWA za sinhronizovanje kontakata uređaja kontroliše sinhronizaciju za korisnike koji se povezuju sa svojim poštanskim sandučićima pomoću OWA za iPhone ili OWA for iPad aplikacija. Ako ste omogućili Exchange ActiveSync u svojoj organizaciji, korisnici i dalje mogu sinhronizovati svoje kontakte. Exchange ActiveSync se nudi na mnogim mobilnim uređajima i može da pruži različite nivoe bezbednosti za podatke organizacije. Za informacije o tome kako da omogućite i onemogućite Exchange ActiveSync, pogledajte odeljak Upravljanje načinom na koji korisnici koriste e-poštu i trenutne poruke na svojim telefonima.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×