Omogućavanje ili onemogućavanje oblikovanja potpuno obogaćenog teksta u okviru za obogaćeni tekst

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako omogućite oblikovanje obogaćenog teksta za okvir za obogaćeni tekst, korisnici mogu da koriste niz opcija za oblikovanje teksta koje unose u tu kontrolu. Na primer, mogu da primene drugi font ili stil znaka na tekst unutar okvira za obogaćeni tekst, ili čak da umetnu tabelu u okvir za obogaćeni tekst.

U zavisnosti od opcija koje izaberete, korisnici takođe mogu da povežu ili umetnu slike u okvir za obogaćeni tekst. Umetanje slike skladišti sliku kao deo obrasca i predstavlja dobar izbor ako korisnici ne moraju da ažuriraju sliku. Povezivanje sa slikom skladišti sliku izvan obrasca i predstavlja bolji izbor ako mislite da će korisnici želeti da ažuriraju povezanu sliku ili ako želite da smanjite veličinu datoteke dovršenog obrasca. Ako se korisnici povežu sa slikom, potrebno je da imaju pristup lokaciji izvorne datoteke slike. U suprotnom, slika se neće pojaviti u okviru za obogaćeni tekst.

  1. Kliknite desnim tasterom miša na okvir za obogaćeni tekst za koji želite da omogućite ili onemogućite oblikovanje potpuno obogaćenog teksta, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Svojstva okvira za obogaćeni tekst.

  2. Izaberite karticu Prikaz.

  3. Da biste omogućili oblikovanje potpuno obogaćenog teksta za izabrani okvir za obogaćeni tekst, potvrdite izbor Potpuno obogaćeni tekst (slike, tabele itd.), a zatim postupite na neki od sledećih načina:

    • Da biste dozvolili korisnicima da ugrađuju slike unutar okvira za obogaćeni tekst, potvrdite izbor Ugrađene slike.

    • Da biste dozvolili korisnicima da povežu slike iz okvira za obogaćeni tekst, potvrdite izbor Povezane slike.

    • Da biste onemogućili korisnicima da umeću bilo kakvu sliku u okvir za obogaćeni tekst, opozovite izbor Ugrađene slike i Povezane slike.

  4. Da biste onemogućili oblikovanje potpuno obogaćenog teksta, opozovite izbor Potpuno obogaćeni tekst (slike, tabele itd.).

Napomena : Ako dizajnirate predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem, delimično oblikovanje obogaćenog teksta i ugrađene slike nisu podržani. Ako ugledate grešku koja se odnosi na nekompatibilne postavke obogaćenog teksta u oknu zadataka Kontrolor dizajna, u dijalogu Svojstva okvira za obogaćeni tekst potvrdite izbor Omogući samo postavke koje su kompatibilne sa pregledačem. Na ovaj način ćete automatski izabrati ispravne postavke obogaćenog teksta.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatike.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×