Omogućavanje ili onemogućavanje dozvola za društveno označavanje za korisnike ili grupe

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Funkcije društvenog označavanja usluge SharePoint Online podrazumevano su omogućene korisnicima lokacije. Međutim, ove funkcije možete onemogućiti za određene korisnike ili grupe uklanjanjem njihove dozvole za pristup ovim funkcijama koje uključuju sledeće mogućnosti:

  • Kreiranje Moje lokacije izborom stavke „O meni“ u zaglavlju po prvi put.

  • Praćenje aktivnosti osoba i srodnih informacija.

  • Upotreba oznaka i beležaka.

Na primer, ako ne želite da određeni korisnici imaju mogućnost da dodaju oznake i beleške veb stranicama, možete ukloniti njihove dozvole za to. Korisnici ili grupe ne mogu koristiti funkcije društvenog označavanja bez dozvola za pristup društvenom označavanju.

Morate imati dozvolu za korišćenje Office 365 SharePoint Online centra za administraciju da biste izvršili ovaj zadatak.

Uklanjanje dozvole za pristup društvenom označavanju za korisnike lokacije ili grupe:

  • Izaberite stavke administrator > SharePoint > Korisnički profilii zatim u okviru osobe, izaberite stavku Upravljanje korisničkim dozvolama i otkucajte ime korisnika ili grupe u polju Dodaj ili ukloni. U okviru dozvole možete da izaberete Upotreba oznaka i beležaka i druge društvene funkcije koje želite da dozvolite za korisnika ili grupu. Više informacija o ovom zadatku potražite u članku Upravljanje ličnim i društvenim funkcijama.

Napomena:  Pošto onemogućite funkcije društvenog označavanja, oznake, beleške i dugme „Dopada mi se“, one će se i dalje pojavljivati zatamnjene (neupotrebljive) na traci za biblioteke dokumenata i liste, kao i na stranicama za pregledanje na lokaciji. Do ovoga dolazi zato što je funkcija SocialRibbonControl koja reguliše prikaz tih kontrola podrazumevano omogućena u usluzi SharePoint Online i nije je moguće konfigurisati za pojedinačne lokacije.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×