Omogućavanje i konfigurisanje kreiranja verzija za listu na lokaciji

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Jedna od mnogo odluke koje morate da izvršite kada ste podesili listu zabrinutosti kreiranja verzija. Da li želite da zadržite verzija svake stavke svaki put kada je urede? Ako je tako, koliko verzija? Da li želite da svi korisnici lokacije da biste videli sve radne verzije ili bi trebalo da budu vidljive samo autor i osobe sa dozvolama za dizajniranje ili puna kontrola? Odluka u svakom slučaju zavisi od tipa i značaj stavki na listama, svrhu svaku stavku, potrebe korisnika grupe, a nivo bezbednosti mora da se održi.

U ovom članku

Zašto treba omogućiti kreiranje verzija?

Postavke kreiranja verzija – način funkcionisanja

Omogućavanje i konfigurisanje kreiranja verzija za listu lokacija

Uklanjanje kreiranja verzija na listi

Zašto treba omogućiti kreiranje verzija?

Kada je kreiranje verzija omogućeno na listama lokacije, možete da pratite razvoj informacija i upravljate njima. Možete pogledati starije verzije i oporaviti ih po potrebi. To je veoma korisno, kada na primer, osobe shvate da ranije verzije mogu biti preciznije od novijih. Neke organizacije zadržavaju veći broj verzija stavki na listama iz pravnih razloga ili u svrhu nadgledanja.

Kreiranje verzija je podrazumevano isključeno. Da biste uključili kreiranje verzija i primenili odluke u vezi sa njim, morate imati dozvole „Puna kontrola“ ili „Dizajn“.

Postavke kreiranja verzija – način funkcionisanja

Dijalog Postavke kreiranja verzija sadrži tri odeljka za liste. Svaki odeljak zahteva odluke prilikom podešavanja liste. Naravno, ako imate neophodne dozvole, možete da promenite postavke kasnije.

 • Odeljak odobrenje sadržaja   . Koristite ovaj odeljak da biste odlučili da li želite da zatražiti odobrenje sadržaja za stavke u listi.

 • Istorija verzija stavke   . Koristite ovaj odeljak da biste izabrali različitih opcija za kreiranje verzija koje su vam dostupne. Sledeća tabela navodi svake opcije i uticaj odaberete.

Izbor

Impact

Kreirati verziju svaki put kada uredite stavku na ovoj listi?

Bez je podrazumevana postavka. Ako izaberete da, nova verzija stavke se kreira svaki put kada se uređene stavke. Da u ovom odeljku utiče na izbor možete napraviti u odeljku Zadrži radne verzije za sledeći broj odobrenih verzija u dijalogu Postavke za kreiranje verzija .

Zadrži određeni broj verzija

Ako je potvrđen izbor u polju za potvrdu ove opcionalne postavke, broj ispod nje ukazuje na broj verzija koje se zadržavaju na listi. Ako je taj broj na primer 25, najstarija verzija se briše prilikom kreiranja 26-e verzije. Tada su dostupne samo verzije 2-26.

Zadrži radne verzije za sledeći broj odobrenih verzija

Ova opcija se primenjuje samo kada da li je izabrana opcija u odeljku Odobrenje sadržaja u dijalogu Postavke za kreiranje verzija . Ako je tako, možete da odredite broj radne verzije koju želite da zadržite za svaku odobrene verziju. Ako nemate zakonskim ili u suprotnom posebne zahteve, verovatno ne treba da biste zadržali sve radne verzije za svaku odobrene verziju. Na primer, možda ćete da izaberu da biste zadržali radne verzije za samo poslednjih pet odobrenih verzija.

 • Bezbednost radnih verzija stavki odeljak   . Koristite ovaj odeljak da biste utvrdili koji bi trebalo da vidite radne verzije stavki koje još nisu odobrene.

  Važno: Ova opcija je dostupna samo kada je odeljak Odobrenje sadržaja postavljen na da.

  Svakom korisniku koji ima dozvole za čitanje liste možete omogućiti da vidi radne verzije ili možete ograničiti prikaz samo na one korisnike koji mogu da uređuju stavke ili samo na autora stavke i osobe koje mogu da odobre stavke.

Vrh stranice

Omogućavanje i konfigurisanje kreiranja verzija za listu lokacija

Preduzmite sledeće korake da biste omogućili i konfigurisali kreiranje verzija na listi.

 1. Idite do liste koje nameravate da radite u. Ako ime liste ne pojavi u oknu za brzo pokretanje, kliknite na dugme Sav sadržaj lokacije, a zatim izaberite ime liste.

 2. Na traci, u grupi Alatke za listu , izaberite karticu Lista .

 3. Kliknite na dugme Postavke liste . Dugme „Postavke liste“ na SharePoint traci Otvoriće se stranica Postavke liste .

 4. U okviru Opšte postavke, izaberite stavku postavke kreiranja verzija. Otvara se dijalog Postavke kreiranja verzija .

 5. U odeljku Istorija verzija stavke , u okviru zatražiti odobrenje sadržaja za prosleđene stavke?, kliknite na dugme da.

 6. Opcionalno: izaberite broj verzija koje želite da zadržite na listi.

 7. Opcionalno: izaberite broj odobrenih verzija za koji želite da zadržite radne verzije. Ova opcija je dostupna kada izaberete opciju Da u odeljku Odobrenje sadržaja.

 8. Opcionalno: Određuju koji korisnici trebalo da bude dozvoljeno da vidite radne verzije stavki koje su odobreni. Ova opcija je dostupna samo kada zatražiti odobrenje sadržaja za prosleđene stavke postavljeno na da u odeljku Odobrenje sadržaja u odeljku Bezbednost radnih verzija stavki , izaberite nešto od sledećeg.

  • Bilo koji korisnik koji može da čita stavke. Ovaj izbor omogućava pristup svako ko ima dozvole za lokaciju "čitanje".

  • Samo korisnici koji mogu da uređuju stavke. Ovu selekciju ograničava prikaz radne verzije na one koji imaju dozvole za uređivanje.

  • Samo korisnici koji mogu da odobre stavke (i autor stavke). Ovu selekciju ograničava prikaz samo originalni autor stavke i one koji imaju dozvole za odobravanje stavki na listi.

 9. Kliknite na dugme u redu da biste zatvorili dijalog i vratili se na stranici Postavke liste .

Vrh stranice

Uklanjanje kreiranja verzija na listi

Posle nekog vremena ćete možda utvrditi da kreiranje verzija nije zaista neophodno za vašu listu. Ako imate dozvole „Puna kontrola“ ili „Dizajn“, možete da uklonite kreiranje verzija sa liste.

 1. Idite do liste koje nameravate da radite u. Ako ime liste ne pojavi u oknu za brzo pokretanje, kliknite na dugme Sav sadržaj lokacije, a zatim izaberite ime liste.

 2. Na traci, u grupi Alatke za listu , izaberite karticu Lista .

 3. Kliknite na dugme Postavke liste Dugme „Postavke liste“ na SharePoint traci . Otvoriće se stranica Postavke liste .

 4. U okviru Opšte postavke, izaberite stavku postavke kreiranja verzija. Otvara se dijalog Postavke kreiranja verzija .

 5. Na stranici Postavke liste, u okviru Opšte postavke izaberite stavku Postavke kreiranja verzija.

 6. U odeljku Istorija verzija stavke , u okviru zatražiti odobrenje sadržaja za prosleđene stavke?, izaberite opciju ne.

  Ovo uklanja sve stavke koje ste prethodno kreirali u ovom odeljku.

 7. Kliknite na dugme u redu da biste zatvorili dijalog i vratili se na stranici Postavke liste .

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×