Omogućavanje biblioteke ili liste kao kataloga u sistemu SharePoint

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako želite da kataloga stavke na lokaciju za objavljivanje da bi prepoznatljive URL adrese, na primer http://www.contoso.com/cameras/camera-accessories, morate da se povežete lokaciju za objavljivanje u katalog. Da biste se povezali sa katalogom, uverite se da omogućite biblioteku ili listu kao katalog.

Napomena : Da biste omogućili biblioteku ili listu kao katalog, morate da aktivirate funkciju Objavljivanja kolekcije na više lokacija u kolekciji lokacija koja sadrži biblioteku ili listu. Pogledajte Kako da aktivirate funkciju objavljivanja kolekcije lokacija.

 1. Uverite se da ste član grupe „Vlasnici“ na lokaciji koja sadrži biblioteku ili listu koju želite da omogućite kao katalog.

 2. Potražite biblioteku ili listu koju želite da omogućite kao katalog, a zatim:

 3. Izaberite karticu BIBLIOTEKA, a zatim na traci, u grupi Postavke, izaberite stavku Postavke biblioteke.

 4. Izaberite karticu LISTA, a zatim na traci, u grupi Postavke, izaberite Postavke liste.

 5. Na stranici Postavke, u odeljku Opšte postavke izaberite stavku Postavke kataloga.

 6. Na stranici Postavke kataloga, u odeljku Deljenje kataloga potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući ovu biblioteku kao katalog.

 7. Ako ne želite da anonimni korisnici pregledaju i pretražuju ovaj sadržaj, u odeljku Anonimni pristup izaberite stavku Onemogući anonimni pristup.

 8. U odeljku URL adresa polja stavke kataloga, na listi Dostupna polja izaberite najviše pet polja koja jedinstveno identifikuju stavku u biblioteci ili na listi, a zatim kliknite na dugme Dodaj.

  Napomena : Ono što ovde izaberete pojaviće se u URL Format stavke kataloga kad odeljak možete kasnije povežete lokaciju za objavljivanje sa ovim katalogom.

 9. U odeljku Hijerarhija navigacije izaberite kolonu lokacije koja je povezana sa skupom termina za označavanje.

  Napomena : Samo morate da napravite izbor u ovom odeljku ako želite da koristite upravlja za navigaciju da biste prikazali sadržaj kataloga na lokaciji za objavljivanje. Izbor koje unesete će se pojaviti u Hijerarhiji navigacije sekcija kada povežete lokaciju za objavljivanje sa ovim katalogom.

 10. Izaberite stavku U redu.

Važno : Kada omogućite biblioteku ili listu kao katalog, važno popisivanja izvora sadržaja koja sadrži katalog je. Ovo se automatski događa sa neprekidna popisivanja, ali takođe možete pokrenuti popisivanja kataloga ručno. U članku ručno Zahtevanje popisivanja i ponovnog indeksiranja lokacije.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×