Ograničena domeni u sistemu SharePoint Online i OneDrive for Business za deljenje

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Pomoću SharePoint Online možete da delite lokaciju sa korisnicima sa određenim domena pomoću ograničene domeni postavku. Ovo je korisno za posao za posao ekstranet scenario gde želite da ograničite deljenja sa određenog poslovnog partnera.

Ograničavanje domeni

Administratori mogu konfigurisati spoljno deljenje pomoću oba domena dozvoli liste ili odbijete liste. To se može uraditi na nivou zakupca ili nivou kolekcije lokacija. Administratori mogu ograničili pozive za deljenje za ograničen broj domenima e-poštu tako što ćete ih navesti u listi dozvoljenih ili izaberu da koristite listu zabrani spisak domenima e-poštu na koji korisnici je zabranjeno da im šaljete pozivnice.

Postavke na nivou zakupca utiče na sve kolekcije lokacija SharePoint Online , uključujući OneDrive for Business kolekcije lokacija.

Da biste ograničili domene u spoljnim deljenjem za SharePoint Online i OneDrive for Business na nivou zakupca

 1. Prijavite se u Office 365 kao globalni ili SharePoint administrator.

 2. Izaberite ikonu pokretanja aplikacije za Office 365 Ikona koja izgleda kao vafl i predstavlja klik na dugme koje će otkriti više pločica aplikacija za izbor. u gornjem levom uglu i odaberite stavku Administrator da biste otvorili Office 365 centar za administraciju. (Ako ne vidite pločicu „Administrator“, nemate Office 365 administratorske dozvole u organizaciji.)

 3. U levom oknu odaberite stavke Centri administracije > SharePoint.

 4. Izaberite karticu Deljenje .

 5. U okviru dodatne postavke, potvrdite izbor ograničenje spoljno deljenje da koristite .

 6. Sa padajuće liste izaberite opciju Nemojte dozvoliti deljenje sa korisnicima iz ove blokirane domene da odbijete pristup ciljano domeni ili Dozvoli da delite samo sa korisnicima sa ovim domena da biste ograničili pristup samo za domene koje ste naveli.

 7. Liste domena (maksimalno 120) u pruženom, koristeći oblik domain.com.. Ako lista više domena, razdvojite svaki domen razmak ili na kraj reda.

  Dodatne postavke za ograničavanje spoljno deljenje u Office 365 SPO

  Napomena : Džoker znakovi nisu podržani za domen stavke.

Takođe možete da konfigurišete na nivou zakupca postavku tako što ćete koristiti cmdlet Set-SPOTenantWindows PowerShell .

Ograničena domena možete da koristite i na nivou kolekcije lokacija. Imajte u vidu u obzir sledeće:

 • U slučaju neusaglašenosti, nivou zakupca konfiguraciju veću snagu od konfiguracije kolekcije lokacija.

 • Ako je podešen na nivou zakupca Dozvoli listu, onda možete samo da konfigurišete na listi dozvoli na nivou kolekcije lokacija. U kolekciji lokacija dozvoli liste mora biti listi dozvoljenih podskup zakupca.

 • Ako je podešen na nivou zakupca zabrani listi, onda možete da konfigurišete listu dozvoli ili zabrani listu na nivou kolekcije lokacija.

 • Za pojedinačne OneDrive for Business kolekcije lokacija, možete samo da konfigurišete ove postavke tako što ćete koristiti cmdlet Set-SPO lokacijaWindows PowerShell .

Da biste ograničili domene u spoljnim deljenjem za SharePoint Online na nivou kolekcije lokacija

 1. Prijavite se u Office 365 kao globalni ili SharePoint administrator.

 2. Izaberite ikonu pokretanja aplikacije za Office 365 Ikona koja izgleda kao vafl i predstavlja klik na dugme koje će otkriti više pločica aplikacija za izbor. u gornjem levom uglu i odaberite stavku Administrator da biste otvorili Office 365 centar za administraciju. (Ako ne vidite pločicu „Administrator“, nemate Office 365 administratorske dozvole u organizaciji.)

 3. U levom oknu odaberite stavke Centri administracije > SharePoint.

 4. Izaberite karticu Kolekcija lokacija .

 5. Izaberite kolekciju lokacija, a zatim izaberite stavku Deljenje.

 6. U okviru dodatne postavke kolekcije lokacija, potvrdite izbor ograničenje spoljnog deljenja koristeći domen .

 7. Sa padajuće liste izaberite opciju Nemojte dozvoliti deljenje sa korisnicima iz ove blokirane domene da odbijete pristup ciljano domeni ili Dozvoli da delite samo sa korisnicima sa ovim domena da biste ograničili pristup samo za domene koje ste naveli.

 8. Liste domena (najviše 60) u pruženom, koristeći oblik domain.com.. Ako lista više domena, razdvojite svaki domen razmak ili na kraj reda.

  Snimak ekrana ograničene domen deo postavke kolekcije lokacija u dijalogu.

  Napomena : Džoker znakovi nisu podržani za domen stavke.

Takođe možete da konfigurišete postavku kolekcije lokacija tako što ćete koristiti cmdlet Set-SPO lokacijaWindows PowerShell .

Deljenje iskustvo

Nakon što ste konfigurisali ograničene domeni deljenja funkciju, evo šta ćete videti kada delite dokument:

 • Deljenje sadržaja sa domenima e-poštu koji nije dozvoljeno.    Ako pokušate da delite sadržaj sa spoljnog korisnika čije domen e-adrese krši postavki ograničene domene, prikazaće se poruka o grešci i deljenje neće biti dozvoljena:

  Ako korisnik pokuša da dele dokument e-adresu koja je retricted, oni povratka dobijate ovu grešku.
 • Deljenje OneDrive for Business datoteka domenima e-poštu koji nije dozvoljeno.    Ako pokušate da delite datoteku OneDrive for Business sa spoljnim korisnikom čije domen e-pošte nije dozvoljen kao rezultat konfiguraciju ograničene domeni, prikazaće se poruka o grešci i deljenje neće biti dozvoljena:

  Korisnici primaju ovu grešku kada pokušate da delite dokument OneDrive na ograničenim domena adresu.
 • Deljenje sadržaja sa domenima e-poštu koje su dozvoljene.    Ako vaš krajnji korisnik pokušava da delite sadržaj sa spoljni korisnik koji ima domen sa e-adrese koja je dozvoljeno, će moći da uspešno delite sadržaj sa tog spoljnog korisnika. Ekranska omogućava vam da znam da je korisnik izvan svoje organizacije.

  Uspešno deljenje sadržaja sa ograničenom korisnicima.

Upravljanje korisnicima za nadzor i životni ciklus

Kao sa bilo kog ekstranet deljenja scenarija važno je da razmislite o životnom ciklusu goste korisnika, kako da nadzirete njihove aktivnosti i na kraju arhiviranje lokacije. Dodatne informacije potražite Planiranje SharePoint Online na poslu (B2B) ekstranet lokacije .

Srodne teme

Upravljanje spoljnim deljenjem za SharePoint Online okruženje
ekstranet za partnere pomoću Office 365
Skup SPOTenant

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×