Ograničena domeni u sistemu SharePoint Online i OneDrive for Business za deljenje

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pomoću SharePoint Online možete da delite lokaciju sa korisnicima sa određenim domena pomoću ograničene domeni postavku. Ovo je korisno za posao za posao ekstranet scenario gde želite da ograničite deljenja sa određenog poslovnog partnera.

Ograničavanje domeni

Administratori mogu konfigurisati spoljno deljenje pomoću oba domena dozvoli liste ili odbijete liste. To se može uraditi na nivou zakupca ili nivou kolekcije lokacija. Administratori mogu ograničili pozive za deljenje za ograničen broj domenima e-poštu tako što ćete ih navesti u listi dozvoljenih ili izaberu da koristite listu zabrani spisak domenima e-poštu na koji korisnici je zabranjeno da im šaljete pozivnice.

Postavke na nivou zakupca utiče na sve kolekcije lokacija SharePoint Online , uključujući OneDrive for Business kolekcije lokacija.

Da biste ograničili domene u spoljnim deljenjem za SharePoint Online i OneDrive for Business na nivou zakupca

 1. Prijavite se u Office 365 kao globalni ili SharePoint administrator.

 2. Izaberite ikonu pokretanja aplikacije za Office 365 Ikona pokretanja aplikacija u usluzi Office 365 u gornjem levom uglu i odaberite stavku Administrator da biste otvorili Office 365 centar za administraciju. (Ako ne vidite pločicu „Administrator“, nemate Office 365 administratorske dozvole u organizaciji.)

 3. U levom oknu odaberite stavke Centri administracije > SharePoint.

 4. Izaberite karticu Deljenje .

 5. U okviru dodatne postavke, potvrdite izbor ograničenje spoljno deljenje da koristite .

 6. Sa padajuće liste izaberite opciju Nemojte dozvoliti deljenje sa korisnicima iz ove blokirane domene da odbijete pristup ciljano domeni ili Dozvoli da delite samo sa korisnicima sa ovim domena da biste ograničili pristup samo za domene koje ste naveli.

 7. Liste domena (maksimalno 1000) u pruženom, koristeći oblik domain.com.. Ako lista više domena, razdvojite svaki domen razmak ili na kraj reda.

  Dodatne postavke za ograničavanje spoljno deljenje u Office 365 SPO

  Napomena: Džoker znakovi nisu podržani za domen stavke.

Takođe možete da konfigurišete na nivou zakupca postavku tako što ćete koristiti cmdlet Set-SPOTenantWindows PowerShell .

Ograničena domena možete da koristite i na nivou kolekcije lokacija. Imajte u vidu u obzir sledeće:

 • U slučaju neusaglašenosti, nivou zakupca konfiguraciju veću snagu od konfiguracije kolekcije lokacija.

 • Ako je podešen na nivou zakupca dozvoli listu, onda možete samo da konfigurišete na listi dozvoli na nivou kolekcije lokacija. U kolekciji lokacija dozvoli liste mora biti listi dozvoljenih podskup zakupca.

 • Ako je podešen na nivou zakupca zabrani listi, onda možete da konfigurišete listu dozvoli ili zabrani listu na nivou kolekcije lokacija.

 • Za pojedinačne OneDrive for Business kolekcije lokacija, možete samo da konfigurišete ove postavke tako što ćete koristiti cmdlet Set-SPO lokacijaWindows PowerShell .

Da biste ograničili domene u spoljnim deljenjem za SharePoint Online na nivou kolekcije lokacija

 1. Prijavite se u Office 365 kao globalni ili SharePoint administrator.

 2. Izaberite ikonu pokretanja aplikacije za Office 365 Ikona pokretanja aplikacija u usluzi Office 365 u gornjem levom uglu i odaberite stavku Administrator da biste otvorili Office 365 centar za administraciju. (Ako ne vidite pločicu „Administrator“, nemate Office 365 administratorske dozvole u organizaciji.)

 3. U levom oknu odaberite stavke Centri administracije > SharePoint.

 4. Izaberite karticu kolekcija lokacija .

 5. Izaberite kolekciju lokacija, a zatim izaberite stavku Deljenje.

 6. U okviru dodatne postavke kolekcije lokacija, potvrdite izbor ograničenje spoljnog deljenja koristeći domen .

 7. Sa padajuće liste izaberite opciju Nemojte dozvoliti deljenje sa korisnicima iz ove blokirane domene da odbijete pristup ciljano domeni ili Dozvoli da delite samo sa korisnicima sa ovim domena da biste ograničili pristup samo za domene koje ste naveli.

 8. Liste domena (najviše 60) u pruženom, koristeći oblik domain.com.. Ako lista više domena, razdvojite svaki domen razmak ili na kraj reda.

  Napomena: Džoker znakovi nisu podržani za domen stavke.

Napomena: Da biste podesili postavku kolekcije lokacija za kolekcije lokacija koje se ne pojavljuju na ovoj listi (kao što su povezani grupe lokacija ili pojedinačne OneDrive for Business kolekcija lokacija), morate da koristiteWindows PowerShell cmdlet Set-SPO lokacija.

Deljenje iskustvo

Nakon što ste konfigurisali ograničene domeni deljenja funkciju, evo šta ćete videti kada delite dokument:

 • Deljenje sadržaja sa domenima e-poštu koji nije dozvoljeno.    Ako pokušate da delite sadržaj sa spoljnim korisnikom čije domen e-adrese krši postavki ograničene domeni, prikazaće se poruka o grešci i deljenje neće biti dozvoljena.

  (Ako je korisnik već u direktorijumu, nećete videti grešku, ali će biti blokirane ako pokušaju da pristupe lokaciji).

 • Deljenje OneDrive for Business datoteka domenima e-poštu koji nije dozvoljeno.    Ako pokušate da delite datoteku OneDrive for Business sa spoljnim korisnikom čije domen e-pošte nije dozvoljen kao rezultat konfiguraciju ograničene domeni, prikazaće se poruka o grešci i deljenje neće biti dozvoljena:

  Korisnici primaju ovu grešku kada pokušate da delite dokument OneDrive na ograničenim domena adresu.

 • Deljenje sadržaja sa domenima e-poštu koje su dozvoljene.    Ako vaš krajnji korisnik pokušava da delite sadržaj sa spoljni korisnik koji ima domen sa e-adrese koja je dozvoljeno, će moći da uspešno delite sadržaj sa tog spoljnog korisnika. Ekranska omogućava vam da znam da je korisnik izvan svoje organizacije.

  Uspešno deljenje sadržaja sa ograničenom korisnicima.

Upravljanje korisnicima za nadzor i životni ciklus

Kao sa bilo kog ekstranet deljenja scenarija važno je da razmislite o životnom ciklusu goste korisnika, kako da nadzirete njihove aktivnosti i na kraju arhiviranje lokacije. Dodatne informacije potražite Planiranje SharePoint Online na poslu (B2B) ekstranet lokacije .

Takođe pogledajte

Upravljanje spoljnim deljenjem za SharePoint Online okruženje

Spoljna mreža za partnere uz Office 365

Podešavanje SPOTenant

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×