Office Lens za Android

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Office Lens je sjajan način za hvatanje beležaka i informacija sa belih tabli, menije, znakove, rukom obaveštenja ili bilo čega što ima mnogo teksta. Ne morate da biste zabeležili beleške, oslanjaju na mutno slike ili brinete o gubitak ništa. To je odličan za hvatanje skice, crteže i jednačine i i čak i slike bez teksta.

Office Lens uklanja senke i neobične uglove kako bi se slike sa lakoćom očitavale. Možete da preuzmete aplikaciju Office Lens besplatno iz usluge Google Play.

Slike dokumenata i belih tabli možete da sačuvate u programima Word, PowerPoint, OneNote i OneDrive, kao PDF, ili da ih sačuvate u galeriji.


Odaberite režim

Čim otvorite Office Lens, možete da odaberete režim – „Dokument“, „Bela tabla“, „Fotografija“, „Vizitkarta“ – tako da Office Lens može da pruži slici najbolji izgled.

Snimak ekrana koji prikazuje kako se snima slika u aplikaciji Office Lens za Android.

Dokument    Ovaj režim će vam pomoći da biste maksimalno iskoristili mali reči i detalja na stranici. Je odlična za stvari kao što su postere i letke restorana menije.

Bela tabla    Koristite ovaj režim da biste snimili beleške. Office Lens prilagođava slike tako da pozadina ne bude previše svetla i da reči budu lakše za čitanje. To je takođe idealna postavka za školske table i skice.

Fotografija    Ovo je dobar režim ako snimate slike pejzaža ili ljudi.

Vizitkarta    Ovaj režim će vam pomoći da izdvojite kontakt informacije i sačuvajte ga u spisak kontakata i u programu OneNote. Ovaj režim najbolje funkcioniše sa vizitkarte u engleski, nemački, španski i pojednostavljeni kineski.


Fotografisanje

Odaberite da li želite da koristite blic, a zatim odaberite druge opcije kao što je rezolucija fotografije. Da biste precizno snimili stavku, uverite se da je okvir okružuje, a zatim koristite dugme „Kamera“ da biste snimili sliku.


Pregled i uređivanje

Možete da uredite fotografije pre nego što sačuvate ga tako da je tačno onako kako želite da bude.

 1. Preuzmemo sliku tako što ćete izbrisati trenutni pregled.


  Snimak ekrana sa potvrdom u aplikaciji Office Lens za Android.


 2. Koristite funkciju izrezivanja da biste skratili delove slike koji nisu potrebni. Pritisnite ikonu "Rotiraj" da biste rotirali sliku.


  Snimak ekrana funkcije izrezivanja u aplikaciji Office Lens za Android.


 3. Kada budete zadovoljni uređivanjima, odaberite mesto za čuvanje slike.

  • Za snimci u Režimi za fotografiju, dokument ili na Beloj tabli, možete da sačuvate slike u programu OneNote ili OneDrive, kao Word ili PowerPoint datoteku ili kao PDF. Ove opcije, bićete upitani da se prijavite pomoću Microsoft, poslovni ili školski nalog. Po podrazumevanim postavkama, fotografije sačuvane u programu OneNote biće u glavnoj beležnici. Možete da sačuvate slike u galeriji na telefonu.


   Snimak ekrana izvoza u aplikaciji Office Lens za Android.


  • Snimci u režimu vizitkarte, dodirnite ikonu OneNote (slika + kontakt) da biste sačuvali sliku sa kontaktima na telefonu kao vCard (.vcf datoteku), ili sačuvajte sliku u galeriji na telefonu.


   Snimak ekrana funkcije za izvoz u kontakte u aplikaciji Office Lens za Android.


 4. Dodirnite znak potvrde da biste završili.


Napomene : 

 • Ako ste koristili program OneNote, fotografije možete pronaći u odeljku brze beleške <vaše ime> beležnicu. Ako koristite OneNote nakratko beležnicu će imati različite ime, kao što je lično, lično (Veb) ili moja Beležnica i snimljeni sadržaj će biti u odeljku Neklasifikovane beleške.

 • Kada sačuvate vizitkarte informacija u programu OneNote, fotografija i kontakt informacije će biti u odeljka sa kontaktima koje OneNote pravi u <vaše ime> beležnicu. OneNote (slika + kontakt) će prepoznati detalje o kontaktu i omogućavaju vam da ih sačuvate u kontakte. To će kreirati dva izlaze: OneNote stranice i .vcf datoteku. OneNote stranice sadrži prepoznati kontakt informacije, skenirana slika i VCF datoteku. VCF datoteka prikazuje prepoznati kontakt informacije koje možete da sačuvate lokalne kontakte.


Dodatne informacije

Fotografije sačuvane kao Word ili PowerPoint datoteke ili kao PDF datoteke nalaziće se u fascikli „Dokumenti“ u okviru usluge OneDrive kako biste im mogli pristupiti sa svih svojih uređaja. Office Lens ne snima samo sliku i uvozi je u Word ili PowerPoint datoteku. Konačni Word i PowerPoint dokumenti su pravi Office dokumenti.

 • Za Word, Office Lens prepoznaje tekst, rukopis ili štampani, kao i raspored dokumenta. Sav tekst, formatiranje i raspored u Word dokumentu koje on kreira u potpunosti je moguće urediti – baš kao da ste ga kreirali na svom stolu.

 • Za PowerPoint, sve rukom napisane linije i potezi se transformišu u PowerPoint nacrtane oblike koji se mogu ponovo bojiti, kojima se može promeniti veličina i koji se mogu premeštati i uređivati. Pozadinu crteža takođe možete ukloniti, što ponovno korišćenje crteža u drugim prezentacijama čini jednostavnijim.

 • Za PDF datoteke, Office Lens izdvaja tekstualne informacije. Možete da pretražujete sadržaj u datoteci sa tekstom i možete da istaknete ili kopirate deo stranice pomoću aplikacije za čitanje PDF datoteka.

 • Optičko prepoznavanje znakova (OCR) i podržanim jezicima:

  Čuvanje odredišta

  Cilj/unos teksta

  Jezici

  Word, PDF, OneDrive, OneNote

  Odštampani tekst

  Engleski, pojednostavljeni kineski, tradicionalnom kineskom, češki, danski, holandski, finski, francuski, nemački, grčki, Mađarskom, italijanski, japanski, korejski, norveški, poljski, portugalski, ruski, španski, švedski, turski

  OneNote

  Rukopis teksta

  English

  Vizitkarte režim (OneNote)

  Vizitkarta

  Engleski, pojednostavljeni kineski, nemački, španski


Pristupačnost

Da biste olakšali rad sa Office Lens, možete da se povežete na tastaturu na uređaju Bluetooth ili USB. Pored toga, Android ima postavke pristupačnosti koje vam mogu pomoći da koristite Office Lens na način koji vam odgovara. Pristupačnost postavka se obično postavljaju tokom prvobitnog podešavanja na uređaju, ali možete da odete na postavke > Postavke za pristupačnost da biste uključili funkcije kao što su TalkBack i istraživanje dodirom. Možete saznati više u Centar za pomoć za pristupačnost Android.


Imate još pitanja?

Posetite forum Microsoft zajednice i potražte korisničke postove o programu Office Lens ili pronađite pomoć uživo pomoću usluge Answer Desk.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×