Office 365 kojim upravlja 21Vianet: uvoz kontakata u Outlook za Windows

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Uvoz kontakata u programu Outlook na računaru pomoću čarobnjaka za uvoz/izvoz Outlook. Evo kako izgleda na traci u programu Outlook za radnu površinu:

Ovako izgleda traka u programu Outlook 2016.

Moja Outlook traka se razlikuje. Ili, ako ste klijent Mac, pogledajte članak Uvezi stavke u programu Outlook 2016 za Mac.

Odaberite stavku sa sledeće liste uvoz uputstva.

 1. U programu Outlook na računaru (Outlook 2013 ili Outlook 2016) odaberite stavke Datoteka > Otvaranje i izvoz > Uvoz/izvoz.

  Da biste kreirali Outlook pst datoteku, odaberite stavku „Datoteka“, stavku „Otvori i uvezi“, a zatim stavku „Uvoz/izvoz“

 2. Odaberite stavku Uvoz iz drugog programa ili datoteke, a zatim stavku Dalje.

  čarobnjak za uvoz i izvoz – uvezi iz drugog programa ili datoteke

 3. Odaberite stavku Vrednosti razdvojene zarezima, a zatim stavku Dalje.

  Outlook čarobnjak za izvoz – odaberite CSV datoteku

 4. U polju Uvoz datoteke potražite datoteku sa kontaktima i kliknite dvaput da biste je izabrali.

  Potražite csv datoteku sa kontaktima i odaberite način rukovanja dupliranim kontaktima

 5. Odaberite nešto od sledećeg da biste naveli kako želite da Outlook upravlja dupliranim kontaktima:

  • Zameni duplikate uvezenim stavkama   Ako se kontakt već nalazi u programu Outlook i u datoteci sa kontaktima, Outlook odbacuje informacije koje ima za taj kontakt i koristi informacije iz datoteke sa kontaktima. Ovu opciju bi trebalo da odaberete ako su kontakt informacije u datoteci sa kontaktima kompletnije ili ažurnije od kontakt informacija u programu Outlook.

  • Dozvoli kreiranje duplikata   Ako je kontakt u programima Outlook i datoteke sa kontaktima, Outlook će kreirati duplirane kontakte, sa originalne informacije za Outlook i sa informacije za uvezeni iz datoteke sa kontaktima. Možete da kombinujete informacije za te osobe kasnije da biste uklonili duplirane kontakte. Ovo je podrazumevana opcija i najbezbedniji jedan jer nema informacija je odbačena.

  • Ne uvozi duplirane stavke   Ako se kontakt nalazi u programu Outlook i u datoteci sa kontaktima, Outlook zadržava informacije koje ima za taj kontakt i odbacuje informacije iz datoteke sa kontaktima. Ovu opciju bi trebalo da odaberete ako su kontakt informacije u programu Outlook kompletnije ili ažurnije od kontakt informacija u datoteci sa kontaktima.

 6. Kliknite na dugme Dalje.

 7. U polju izaberite odredišnu fasciklu pomerite se do vrha ako je potrebno i izaberite fasciklu Kontakti > sledeće. Ako imate više naloga e-pošte, odaberite fasciklu kontakti koja je u okviru e-pošte koji želite da bude povezan sa kontaktima.

  Kad uvezete Google Gmail kontakte u Office 365 poštansko sanduče, za odredište izaberite stavku „Kontakti“

 8. Odaberite stavku Završi.

  Kad uvezete Gmail kontakte u Office 365 poštansko sanduče, kliknite na dugme „Završi“ da biste započeli migraciju

  Outlook uvozi kontakte u Outlook odmah. Se neće prikazati poruku kada se ona završi.

Ovaj članak je korisno? Ostavite komentar na dnu ove stranice, obavestite nas. Koristićemo povratne informacije da još jednom proverite naše korake i ažurirate u članku da pružite informacije koje su vam potrebne.

Ako imate mnogo poslovnih ili ličnih kontakt informacija koje držite u unakrsnoj tabeli, možete da ih uvezete direktno u Outlook 2013 ili Outlook 2016 za Windows sa svega malo pripreme. Postoje tri ključna koraka:

 1. Sačuvajte Excel radnu svesku kao .csv datoteku.

 2. Uvezite kontakte.

 3. Mapiranje kolona u Excel unakrsnoj tabeli sa odgovarajućim Outlook poljima.

1. korak: Sačuvajte Excel radnu svesku kao .csv datoteku

Outlook može da uveze datoteke sa vrednostima razdvojenim zarezima (.csv), ali ne može da uveze radne sveske sa više radnih listova, tako da je 1. korak čuvanje Excel radne sveske kao .csv datoteke. Evo kako:

 1. U radnoj svesci kliknite na radni list sa informacijama o kontaktima koje želite da uvezete.

 2. Izaberite stavke Datoteka > Sačuvaj kao.

 3. Izaberite gde želite da sačuvate datoteku.

 4. U polju Sačuvaj kao tip izaberite CSV (razgraničen zarezom) (*.csv) i kliknite na dugme Sačuvaj.

  Excel vam kaže: „Izabrani tip datoteke ne sadrži radne sveske koje sadrže više listova“. Ovo se odnosi na ograničenje CSV datoteke. Sa originalnom radnom sveskom (.xlsx datotekom) ništa se neće dogoditi.

 5. Kliknite na dugme U redu.

  Excel vam kaže: „Neke opcije u radnoj svesci mogu biti izgubljene ako je sačuvate kao CSV datoteku (datoteku razgraničenu zarezima)“. Ovo se odnosi samo na ograničenja CSV datoteke i može se ignorisati.

 6. Kliknite na dugme Da da bi Excel sačuvao trenutnu radnu svesku kao CSV datoteku. Originalna radna sveska (.xlsx datoteka) se zatvara.

 7. Zatvorite CSV datoteku.

Završili ste sa programom Excel. Sada možete da započnete proces uvoženja u Outlook.

Napomena: Neke zemlje podrazumevano koristite drugu listu znakovi za razdvajanje. Dakle, možda ćete morati da biste zamenili sve tačkom i zarezom u CSV datoteci zareze pre nego što odete na sledeći korak.

2. korak: Uvezite kontakte

 1. U programu Outlook izaberite stavke Datoteka > Otvaranje i izvoz > Uvoz/Izvoz.

  Na taj način ste pokrenuli čarobnjak za uvoz i izvoz.

 2. Odaberite Uvoz iz drugog programa ili datoteke i potom kliknite na dugme Dalje.

  Čarobnjak za uvoz i izvoz

  Savet: Ako budete upitani da unesete lozinku, a niste postavili lozinku, kliknite na dugme Otkaži da biste prešli na sledeći prozor.

 3. Odaberite Vrednosti razdvojene zarezima i kliknite na dugme Dalje.

 4. Potražite .csv datoteku koju želite da uvezete.

 5. U okviru Opcije odaberite da li da se duplikati (postojeći kontakti) zamene, da li da se kreiraju dupli kontakti ili da se duplikati ne uvoze.

 6. Kliknite na dugme Dalje i odaberite odredišnu datoteku za kontakte. Datoteka Kontakti bi trebalo da bude podrazumevano izabrana, ali ako nije, pomerajte kursor nagore ili nadole dok je ne pronađete. Takođe možete odabrati neku drugu fasciklu ili kreirati novu.

 7. Kliknite na dugme Dalje.

 8. Uverite se da je potvrđen izbor u polju za potvrdu pored dugmeta Uvezi datoteku „MojiKontakti.csv“ (pod pretpostavkom da se datoteka tako zove).

 9. Još nemojte kliknuti na dugme Završi jer morate da „mapirate“ neke od kolona u CSV datoteci sa poljima kontakata u programu Outlook. Mapiranje može da pomogne da uvezeni kontakti budu onakvi kakve želite.

2. korak: Mapirajte kolone iz CSV datoteke sa poljima kontakta u programu Outlook

 1. Kliknite na dugme Mapiraj prilagođena polja. Pojavljuje se dijalog Mapiranje prilagođenih polja.

  • U okviru Od videćete polje sa imenima kolona iz CSV datoteke koju uvozite.

  • U okviru U videćete standardna polja koja Outlook koristi za kontakte. Ako se neko polje podudara sa kolonom u CSV datoteci, videćete tu kolonu u okviruMapirano iz.

  • Polja Puno ime, Ime i Prezime su standardna polja Outlook kontakata, tako da je sve u redu ako kontakt informacije u datoteci imaju neka od tih imena kontakata.

   Mapiranje kolone iz programa Excel sa poljem kontakta u programu Outlook

 2. Verovatno ćete neka polja morati ručno da mapirate. Na primer, mobilni telefon kontakta se u ovoj uvezenoj datoteci nalazi u koloni koja se zove „Mobilni tel.“. Ta kolona neće imati potpuno podudaranje u programu Outlook. Međutim, možete pronaći tačnu podudarnost u programu Outlook tako što ćete uraditi sledeće:

  1. Pomerajte se nadole desno u oknu i pronaći ćete polje Druga adresa koja pored ima znak plus (+).

  2. Kliknite na znak plus da biste razvili ono ispod njega i videćete podudaranje, Mobilni telefon.

 3. U oknu sa leve strane prevucite polje Mobilni tel. i otpustite ga na polje Mobilni telefon u desnom oknu.

  Primetićete da se polje Mobilni tel. sada pojavljuje pored polja Mobilni telefon u koloni Mapirano iz.

  „Mobilni tel.“ se mapira sa Outlook poljem „Mobilni telefon“

 4. Prevucite ostatak vrednosti, jednu po jednu, iz levog okna do odgovarajućeg Outlook polja u desnom oknu. Na primer, možete da prevučete Adresa na Kućna adresa ili Ulica (posao), u zavisnosti od tipa adresa za kontakte.

 5. Kliknite na dugme Završi.

  Kontakti su sada uspešno uvezeni u Outlook.

  Kontakti

Ovaj članak je korisno? Ostavite komentar na dnu ove stranice, obavestite nas. Koristićemo povratne informacije da još jednom proverite naše korake i ažurirate u članku da pružite informacije koje su vam potrebne.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Otvaranje i izvoz > Uvoz/izvoz.

  Ovo pokreće čarobnjaka za uvoz i izvoz.

 2. Odaberite stavku Uvoz iz drugog programa ili datoteke, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  Čarobnjak za uvoz i izvoz

 3. Odaberite stavku Outlook datoteka sa podacima (.pst), a zatim kliknite na dugme Dalje.

 4. Pronađite .pst datoteku za uvoz.

 5. U okviru Opcije odaberite kako želite da se ophodite prema duplikatima

 6. Kliknite na dugme Dalje.

 7. Ako je Outlook datoteci sa podacima (.pst) dodeljena lozinka, unesite lozinku, a zatim kliknete na dugme U redu.

 8. Podesite opcije za uvoz stavki. Obično nema potrebe menjati podrazumevane postavke.

 9. Kliknite na dugme Završi.

Savet    Ako želite da uvezete ili vratite u prethodno stanje samo nekoliko stavki iz Outlook datoteke sa podacima (.pst), možete da otvorite Outlook datoteku sa podacima, a zatim u okno za navigaciju kliknete i prevučete stavke iz fascikli Outlook datoteke sa podacima u postojeće Outlook fascikle.

Ovaj članak je korisno? Ostavite komentar na dnu ove stranice, obavestite nas. Koristićemo povratne informacije da još jednom proverite naše korake i ažurirate u članku da pružite informacije koje su vam potrebne.

Pre nego što uvezete iCloud kontakata u programu Outlook za Windows, morate da ih konvertujete iz .vcf format datoteke u .csv formatu datoteke. Ovo obuhvata ih uvesti u operativnom sistemu Windows, a zatim ih izvezete u csv datoteku. Ako imate više od 50 i kontakte, ovo je proces iz dosadne jer morate da pritisnete dugme u redu za svaki kontakt koji želite da uvezete u csv datoteku. Postoji način da biste izvršili globalni dugme u redu i svi uvoz csv datoteku u isto vreme.

Konvertovanje .vcf datoteke u .csv

 1. Na računaru otvorite Istraživač datoteka (ili Windows Explorer) ako koristite stariju verziju operativnog sistema Windows).

 2. Idite u fasciklu „Kontakti“:

  C:\Korisnici\<korisničko ime>\Kontakti

  Idite u fasciklu „Kontakti", a zatim odaberite stavku „Uvezi“.

 3. U vrhu stranice odaberite stavku Uvezi.

 4. Odaberite stavke vCard (VCF datoteka) > Uvoz.

  Odaberite vCard, a zatim odaberite stavku „Uvezi“.

 5. Pomerite se i odaberite .vcf datoteku koju ste izvezli iz usluge iCloud, a zatim odaberite stavku Otvori.

  Odaberite vCard datoteku koju želite da uvezete u .csv.

 6. Odaberite stavku U redu za svaki kontakt koji želite da uvezete u .csv datoteku.

  Kliknite na dugme „U redu“ za svaki kontakt koji želite da uvezete u csv datoteku.

 7. Kada završite, odaberite stavku Zatvori.

 8. Na vrhu stranice „Istraživač datoteka“ odaberite stavku Izvezi.

 9. Odaberite stavke CSV datoteka > Izvoz.

  Odaberite CSV, a zatim odaberite stavku „Izvezi“.

 10. Odaberite stavku Pregledaj da biste imenovali csv datoteku.

  Odaberite stavku „Pregledaj“ da biste imenovali datoteku.

 11. U polju „Ime datoteke“ otkucajte ime za .csv datoteku. U ovom primeru sam datoteku nazvao „moji kontakti iz usluge iCloud“.

  Otkucajte ime za csv datoteku, a zatim odaberite stavku „Sačuvaj“.

 12. Odaberite polja koja želite da izvezete u .csv datoteku, a zatim stavku Završi. Preporučujemo vam da za sada prihvatite podrazumevane vrednosti. Uvek možete da kreirate drugu csv datoteku ako želite druga polja.

  Odaberite polja koja želite da izvezete u csv datoteku i odaberite stavku „Završi“.

 13. Dobićete završnu poruku da su kontakti izvezeni u .csv datoteku.

  Videćete završnu poruku da su kontakti izvezeni u csv datoteku.

 14. Excel možete koristiti da biste otvorili .csv datoteke da biste videli koji se nalazi. Više informacija možete dodati csv datoteke ako želite, ali ne zaboravite da ne promenite gornji red zaglavlja. Za više informacija o radu sa .csv datoteku, pogledajte članak ručno kreiranje spiska kontakata u csv datoteku.

 15. Da biste uvezli kontakte iz csv datoteke u programu Outlook, pogledajte članak Uvoz kontakata iz .csv datoteke, u ovoj temi.

Ovaj članak je korisno? Ostavite komentar na dnu ove stranice, obavestite nas. Koristićemo povratne informacije da još jednom proverite naše korake i ažurirate u članku da pružite informacije koje su vam potrebne.

 • Dobijate poruku o grešci: Ako pokušate da uvezete više od 2000 kontakata odjednom, videćete poruku o grešci. Koristite program kao što je Excel da biste otvorili CSV datoteku, razdvojte spisak kontakata na manje .csv datoteke, a zatim uvezite svaku novu CSV datoteku.

 • U programu Outlook se ne pojavljuje nijedan kontakt: Ako ste dovršili proces uvoza, ali se nijedan kontakt ne pojavljuje u programu Outlook, uradite sledeće:

  1. Pronađite csv datoteku koju ste izvezli iz izvornog sistema za e-poštu, na primer iz Google usluge. Ako ste izvezli kontakte iz Google usluge, podrazumevano ime datoteke je contacts.csv.

  2. Koristite Excel da biste otvorili CSV datoteku koju ste izvezli iz izvornog sistema za e-poštu

  3. Proverite da li se sve informacije u CSV datoteku. Ako nema sve informacije u CSV datoteci, izvoz iz izvornog sistema za e-pošte nije uspelo. U tom slučaju:

   1. Izbrišite datoteku contacts.csv.

   2. Ponovo izvezite kontakte iz izvornog sistema za e-poštu. Ako izvozite iz Google usluge, ne zaboravite da za izvoz odaberete opciju Svi kontakti ili odgovarajuću grupu kontakata.

    Odaberite kontakte za izvoze i Outlook csv format za izvoz Google kontakata

   3. Kad izvozite kontakte, koristite Excel da biste otvorili CSV datoteke i proverite da li postoji podataka. Kada zatvorite datoteku, ponudiće vam nekoliko puta sa Excel „da li možete da li želite da sačuvate u CSV format?” uvek da odaberete da. Ako želite, datoteka će pretuku i moraćete da biste započeli novu datoteku contacts.csv.

   4. Ponovite korake da biste uvezli datoteku contacts.csv u Outlook.

 • Kontaktima nedostaju informacije: Kad uvezete kontakte, ako otvorite Outlook i vidite da nisu uvezene sve informacije, otvorite CSV datoteku pomoću programa Excel da biste videli da li tamo ima informacija.

  • CSV datoteku možete da uredite pomoću programa Excel kako biste dodali imena i druge informacije koje nedostaju.

  • Outlook zahteva naslove kolona u prvom redu tako da ne zamenite ih nešto drugo.

  • Kad sačuvate CSV datoteku, Excel će vam nekoliko puta postaviti pitanje: „Želite li zaista da je sačuvate u CSV formatu?“ Uvek odaberite opciju „Da“. Ako odaberete opciju „Ne“, datoteka će se poremetiti i moraćete ponovo da počnete iz početka tako što ćete izvesti spisak kontakata iz izvornog sistema za e-poštu.

  • Ponovite korake da biste uvezli datoteku contacts.csv u Outlook. U 5. koraku, kada budete upitani da se pozabavite duplikatima, obavezno odaberite stavku Zameni duplikate uvezenim stavkama.

Ovaj članak je korisno? Ostavite komentar na dnu ove stranice, obavestite nas. Koristićemo povratne informacije da još jednom proverite naše korake i ažurirate u članku da pružite informacije koje su vam potrebne.

Ako traka ne izgleda kao ona u programu Outlook za računare, možda koristite Outlook na vebu koji izgleda ovako:

Slika izgleda stranice „Osobe“ u programu Outlook na vebu

Da biste uvezli kontakte u Outlook na vebu, odaberite stavku Upravljanje > Uvoz kontakata, i pratite uputstva da biste uvezli kontakte.

Ovako izgleda traka u programu Outlook Web App:

Slika izgleda stranice „Osobe“ u programu Outlook Web App

Da biste uvezli kontakte u Outlook Web App, morate da koristite Outlook na računaru da biste uvezli kontakte. Pogledajte Kako da dobiju kopiju programa Outlook.

Traka u aplikaciji „Pošta“ za Windows 10 izgleda ovako:

Ovako izgleda aplikacija „Pošta“ u operativnom sistemu Windows 10.

U operativnom sistemu Windows 10 kontakti se skladište u aplikaciji „Osobe“. Nije moguće uvesti kontakte u aplikaciju „Osobe“ u operativnom sistemu Windows 10 niti ih izvesti nje.

Ove opcije su za osobe koje na računaru nemaju instaliran primerak programa Outlook, ali žele da uvezu kontakte da bi mogle da im pristupaju u programu Outlook Web App. Postoji nekoliko načina na koje možete da dođete do primerka programa Outlook koji se instalira na računaru:

 • Prijavite se za besplatnu probnu verziju 30 dana za Office 365. To uključuje Outlook koju možete da preuzmete na računar. Dodajte nalog e-pošte na probnu verziju programa Outlook, a zatim uvezite kontakte pomoću jednog od metoda u ovom članku. Outlook će sinhronizuje sa Outlook Web App i videćete kontakte tamo. Kada završite Uvoz kontakata, pustili probno tako da vam ne naplaćuje ništa. I dalje ćete imati pristup kontaktima u programu Outlook Web App, ali neće imati pristup programu Outlook na računaru.

 • Pronađite prijatelja koji ima Outlook na računaru. Dodajte svoj nalog e-pošte u Outlook, a zatim uvezite kontakte na svoj nalog e-pošte (ne na nalog e-pošte prijatelja). Outlook će se sinhronizovati sa aplikacijom Outlook Web App i tamo ćete videti kontakte. Kada završite sa uvozom kontakata, uklonite svoj nalog e-pošte iz prijateljeve verzije programa Outlook. I dalje ćete imati pristup kontaktima u programu Outlook Web App.

 • Kupite ga. Outlook ima mnogo sjajnih funkcija za upravljanje e-poštom. Međutim, ova opcija je skupa za izvoz kontakata i ne preporučujemo je ako vam je to jedini razlog za nabavku.

Ovaj članak je korisno? Ostavite komentar na dnu ove stranice, obavestite nas. Koristićemo povratne informacije da još jednom proverite naše korake i ažurirate u članku da pružite informacije koje su vam potrebne.

Šta još treba da znam?

 • Ukoliko se isti kontakt nalazi u fascikli Kontakti i u .csv datoteci, kreiraće se duplikat kontakta.

 • Ukoliko pokušate da uvezete previše kontakata, videćete poruku o grešci. Koristite program kao što je Excel da biste otvorili .csv datoteku i razdelili je na manje datoteke, a zatim uvezite svaku datoteku zasebno.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×