Office 365 izveštaji u centru administracije – upotreba usluge OneDrive for Business

Nova Office 365 kontrolna tabla Izveštaji prikazuje pregled aktivnosti u Office 365 proizvodima u organizaciji. Ona vam omogućava da dubinski istražite izveštaje na nivou pojedinačnog proizvoda kako biste dobili detaljniji uvid u aktivnosti u okviru svakog proizvoda. Pročitajte temu Pregled izveštaja.

Na primer, kartica „OneDrive“ na kontrolnoj tabli pruža prikaz visokog nivoa za vrednost koju dobijate iz usluge OneDrive u pogledu ukupnog broja datoteka i skladišta koje je korišćeno na više OneDrive naloga u organizaciji. Zatim možete da izvršite detaljniju analizu da biste razumeli trendove aktivnih OneDrive naloga, sa koliko datoteka su korisnici vršili interakciju, kao i skladište koje je korišćeno. Ona vam pruža i detalje o OneDrive nalogu.

Napomena : Morate biti globalni administrator u usluzi Office 365 ili Exchange, SharePoint ili Skype za posao administrator ili čitalac izveštaja da biste videli Office 365 izveštaje.

Kako da dobijem izveštaj o korišćenju usluge OneDrive?

 1. U Office 365 centru administracije izaberite stavku Izveštaji, a zatim iz levog menija izaberite Upotreba ili kliknite na vidžet Izveštaji.

  Pogledajte nove Office 365 izveštaje o aktivnostima
 2. Koristite padajući meni Izaberite izveštaj u gornjem levom uglu i izaberite Korišćenje usluge OneDrive.

  Izbor izveštaja

Tumačenje izveštaja o korišćenju usluge OneDrive for Business

Možete da dobijete uvid u korišćenje usluge OneDrive for Business tako što ćete pogledati prikaze Sajtovi, Datoteke i Skladište.

Izveštaj o korišćenju usluge OneDrive

1

Izveštaj Korišćenje usluge OneDrive for Business može se prikazati za trendove u poslednjih 7 dana, 30 dana, 90 dana ili 180 dana. Međutim, ako kliknete na određeni dan u izveštaju, tabela (8) će prikazati podatke za 30 dana, do datuma (2) za koji je izveštaj generisan.

2

Svaki izveštaj ima datum za koji je generisan. Izveštaji obično odražavaju kašnjenje od 24 do 48 sati od aktivnosti.

Napomena : Povremeno može doći do nepredvidivih odlaganja u prikupljanju podataka i obradi koja može da odloži generisanje izveštaja. Prikazani datum izveštaja uvek je odraz trenutnog datuma za koji je sistem obradio podatke za izveštaj. Težimo da ovo zadržimo u opsegu od 24–48 sati od vremena aktivnosti.

3

Prikaz Sajtovi pokazuje trend u broju aktivnih OneDrive for Business sajtova. Svaki sajt na kojem su korisnici prikazivali, menjali, otpremali, preuzimali, delili ili sinhronizovali datoteke smatra se sajtom sa aktivnošću datoteka, kao i aktivnim sajtom.

4

Prikaz Datoteke pokazuje broj datoteka na svim sajtovima i broj aktivnih datoteka. Datoteka se smatra aktivnom ako je sačuvana, sinhronizovana, izmenjena ili deljena u okviru određenog vremenskog perioda.

Napomena : Aktivnost datoteke može da se desi više puta za jednu datoteku, ali će se računati samo kao jedna aktivna datoteka. Na primer, možete da sačuvate i sinhronizujete istu datoteku više puta tokom navedenog vremenskog perioda, ali će se računati samo kao jedna aktivna datoteka i jedna sinhronizovana datoteka u podacima.

5

Prikaz Skladište pokazuje trend količine skladišta koje koristite u usluzi OneDrive for Business.

Napomena : Veličina obuhvata sve verzije i metapodatke povezane sa datotekama.

6

 • U grafikonu Sajtovi, Y osa predstavlja broj OneDrive naloga.

 • Na grafikonu Datoteke Y osa predstavlja broj datoteka uskladištenih na OneDrive nalozima.

 • U grafikonu Skladište, Y osa predstavlja količinu skladišta korišćenog za OneDrive naloge.

 • X osa na svim grafikonima predstavlja izabrani opseg datuma za ovaj određeni izveštaj.

7

Grupe koje vidite u grafikonima možete da filtrirate tako što ćete izabrati stavku u legendi. Na primer, na grafikonu Datoteke izaberite ili dodirnite stavku Datoteke. Na grafikonu Sajtovi možete da izaberete ili dodirnete stavku Ukupno sajtova ili Aktivni sajtovi. Odnosno na grafikonu Skladište možete da izaberete stavku Dodeljeno skladište ili Korišćeno skladište. Promena izbora ne menja informacije u tabeli.

8

Ova tabela prikazuje analizu podataka na nivou OneDrive naloga. Svi OneDrive nalozi povezani sa aktivnim korisnikom pomoću OneDrive proizvoda koji mu je dodeljen pojavljuju se na ovoj listi. Korisnici koji su licencirani, ali nikada nisu aktivni ne uračunavaju se u podatke u tabeli. Da bi se OneDrive nalog uračunao u podatke, korisnik mora da se prijavi pomoću OneDrive klijenta za sinhronizaciju ili da potraži OneDrive sajt putem veb pregledača.

Ako je OneDrive nalog imao aktivnost datoteke, on će imati najnoviji datum kada je aktivnost datoteke izvršena. Redovi u tabeli sortirani su po vrednosti Datum poslednje aktivnosti, tako se OneDrive nalozi sa najnovijom aktivnošću datoteke pojavljuju na vrhu liste.

Možete da dodate ili uklonite kolone iz tabele.

Opcije kolona
 • URL je veb adresa za OneDrive nalog.

 • Izbrisano je status brisanja naloga. Potrebno je najmanje 7 dana da sajtovi budu označeni kao izbrisani.

 • Vlasnik je korisničko ime primarnog vlasnika OneDrive naloga.

 • Datum poslednje aktivnosti je poslednji datum kada je aktivnost datoteke izvršena na OneDrive nalogu. OneDrive nalog koji nema aktivnost datoteke pojaviće se sa praznom vrednošću.

 • Stavka Datoteke predstavlja broj datoteka na OneDrive nalogu.

 • Stavka Aktivne datoteke predstavlja broj aktivnih datoteka na sajtu tokom određenog vremenskog perioda. Datoteka se smatra aktivnom ako je sačuvana, sinhronizovana, izmenjena ili deljena u okviru određenog vremenskog perioda.

  Napomene : 

  • Aktivnost datoteke može da se desi više puta za jednu datoteku, ali će se računati samo kao jedna aktivna datoteka. Na primer, možete da sačuvate i sinhronizujete istu datoteku više puta tokom navedenog vremenskog perioda, ali će se računati samo kao jedna aktivna datoteka i jedna sinhronizovana datoteka u podacima.

  • Ako su datoteke uklonjene tokom navedenog vremenskog perioda za izveštaj, broj aktivnih datoteka prikazanih u izveštaju može biti veći od trenutnog broja datoteka na sajtu.

  • Izbrisani korisnici će se još 180 dana pojavljivati u izveštajima.

 • Korišćeno skladište (MB) jeste količina skladišta u MB korišćena na sajtu. To obuhvata sve verzije i metapodatke povezane sa datotekama.

Ako vas smernice organizacije sprečavaju da prikažete izveštaje u kojima su informacije koje mogu identifikovati korisnika, možete da promenite postavku privatnosti za sve te izveštaje. Pročitajte odeljak Kako da sakrijem detalje o korisniku? u članku Izveštaji o aktivnosti u pregledu Office 365 centra administracije.

9

Kliknite na ikonu Upravljanje kolonama Upravljanje kolonama ili je dodirnite da biste dodali ili uklonili kolone iz izveštaja.

10

Takođe, možete da izvezete podatke izveštaja u Excel .csv datoteku tako što ćete kliknuti na vezu Izvoz Izvoz ili je dodirnuti. Ovo izvozi podatke za sve sajtove i omogućava vam da ih jednostavno sortirate i filtrirate radi dalje analize. Ako imate manje od 2000 sajtova, možete da sortirate i filtrirate u okviru tabele u samom izveštaju. Ako imate više od 2000 sajtova, da biste filtrirali i sortirali, moraćete da izvezete podatke.

Napomena : Kada se podaci izvezu u Excel datoteku, imajte u vidu da se datum kada je izveštaj napravljen prikazuje u datoteci u koloni Podaci od.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×