Office 365 izveštaji u centru administracije – aktivni korisnici

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Nova Office 365 kontrolna tabla Izveštaji prikazuje pregled aktivnosti u Office 365 proizvodima u organizaciji. Ona vam omogućava da dubinski istražite izveštaje na nivou pojedinačnog proizvoda kako biste dobili detaljniji uvid u aktivnosti u okviru svakog proizvoda. Pročitajte temu Pregled izveštaja.

Na primer, možete da koristite izveštaj Aktivni korisnici da biste saznali koliko licenci proizvoda koriste pojedinci u organizaciji i dubinski pretražili informacije o tome koji korisnici koriste koje proizvode. Ovaj izveštaj može da pomogne administratorima da identifikuju proizvode koji se slabo koriste ili korisnike kojima su možda potrebni dodatna obuka ili informacije.

Napomena: Morate biti globalni administrator u usluzi Office 365 ili Exchange, SharePoint ili Skype za posao administrator ili čitalac izveštaja da biste videli Office 365 izveštaje.

Kako se dolazi do izveštaja „Aktivni korisnici“

  1. U Office 365 centru administracije izaberite stavku Izveštaji i kliknite na stavku Upotreba.

    U centru administracije kliknite na stavku „Izveštaji“, pa „Upotreba“.
  2. Na stranici „Upotreba“ izaberite stavku Aktivni korisnici iz padajuće menija.

    U polju „Izaberite padajuću listu za izveštaj“, izaberite stavku „Aktivni korisnici“

Tumačenje izveštaja „Aktivni korisnici“

Pregled izveštaja „Aktivni korisnici“

1

Izveštaj Aktivni korisnici može se prikazati za trendove u poslednjih 7 dana, 30 dana, 90 dana ili 180 dana. Međutim, ako kliknete na određeni dan u izveštaju, tabela (7) će prikazati podatke za do 28 dana od trenutnog datuma (a ne od datuma kada je izveštaj generisan).

2

Svaki izveštaj ima datum za koji je generisan. Izveštaji obično odražavaju kašnjenje od 24 do 48 sati od aktivnosti.

3

Grafikon Aktivni korisnici prikazuje dnevne aktivne korisnike u periodu izveštavanja po proizvodima.

Grafikon Usluge prikazuje broj korisnika po tipu aktivnosti i usluzi.

4

  • Na grafikonu Aktivni korisnici x-osa prikazuje izabrani vremenski period izveštavanja, a y-osa prikazuje dnevni broj aktivnih korisnika razdvojenih i kodiranih bojom prema tipu licence.

  • Na grafikonu aktivnosti Usluge, X-osa prikazuje pojedinačne usluge koje su korisnici omogućili za dati vremenski period, a Y-osa je broj korisnika po statusu aktivnosti, kodiran bojom prema statusu aktivnosti.

5

Grupe koje vidite na grafikonima možete da filtrirate tako što ćete izabrati stavku u legendi. Promena ovog izbora ne menja informacije u tabeli koordinatne mreže.

6

Takođe, možete da izvezete podatke izveštaja u Excel .csv datoteku tako što ćete kliknuti na vezu Izvoz Office 365 izveštaji – izvezite podatke u Excel datoteku ili je dodirnuti. Ovo izvozi podatke za sve korisnike i omogućava vam da ih jednostavno sortirate i filtrirate radi dalje analize. Ako imate manje od 2000 korisnika, možete da sortirate i filtrirate u okviru tabele u samom izveštaju. Ako imate više od 2000 korisnika, da biste filtrirali i sortirali, moraćete da izvezete podatke.

7

Možete da promenite informacije koje se prikazuje u tabeli koordinatne mreže pomoću kontrola za kolonu.

Ako pretplatom upravlja 21Vianet, nećete videti Yammer.

Opcije filtriranja na nivou korisnika

Ime kolone

Opis

Korisničko ime

UPN

Ime za prikaz

Konfigurisano ime za prikaz korisnika. Različito od „Ime, prezime“ i korisničko ime (korisnik@contoso.com).

Licencirano za

Ova kolona će prikazivati vrednost Tačno ili Netačno u zavisnosti od toga da li je korisnik omogućen za korišćenje usluge.

Datum poslednje aktivnosti

Prikazuje poslednji datum kada je korisnik bio aktivan u određenom proizvodu. Možete da pogledate izveštaje o aktivnosti korisnika za pojedinačne proizvode da biste jasno videli detalje o aktivnosti unutar svakog proizvoda. Pogledajte članak Aktivan korisnik u Office 365 izveštajima o upotrebi za više informacija.

Datum dodeljivanja licence

Datum kada je korisniku dodeljena licenca za određeni proizvod.

Izbrisan

 Ova kolona će prikazivati vrednost Tačno ili Netačno u zavisnosti od toga da li je korisnik izbrisan u izabranom periodu izveštavanja.

Datum brisanja

Datum kada je korisnik izbrisan

Dodeljeni proizvodi

Proizvodi za koje je korisnik licenciran i za koje mu je omogućen pristup.

Ako smernice organizacije vam omogućava da pregledate izveštaje gde je lične informacije o korisniku, možete da promenite postavku privatnosti za ove izveštaje. Pogledajte na Kako da sakrijete nivo detalja korisnika? odeljak u Izveštaje o aktivnostima u Office 365 centar administracije.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×