Office 365 integracija sa lokalnim okruženjima

Možete da integrišete Office 365 sa postojećim uslugama direktorijuma i sa lokalnim instalacijama sistema Exchange Server, Skype for Business Server 2015 ili SharePoint Server 2013.

Korisnici

Kada se integrišete sa uslugama direktorijuma, možete da sinhronizujete korisničke naloge za oba okruženja i upravljate njima. Takođe možete da dodate sinhronizaciju heša lozinki ili jedinstveno prijavljivanje (SSO) tako da korisnici mogu da se prijave u oba okruženja pomoću lokalnih akreditiva.

Hibridno

Kada se integrišete sa proizvodima lokalnog servera, kreirate hibridno okruženje. Hibridno okruženje može da pomogne pri migriranju korisnika ili informacija u Office 365 ili možete da nastavite da imate neke korisnike ili informacije lokalno, a neke u oblaku.

Više informacija o hibridnim okruženjima potražite u odeljku Pregled Office 365 hibridnih rešenja u oblaku. Takođe možete koristiti Azure AD savetnike: Azure AD Connect savetnik, Savetnik za primenu AD FS, Čarobnjak za primenu Azure RMS i uputstva za podešavanje Azure AD Premium za prilagođene smernice za podešavanje.

Pre nego što integrišete Office 365 i lokalno okruženje, takođe morate da prisustvujete planiranju mreže i podešavanju performansi za Office 365. Trebalo bi i da razumete dostupne modele identiteta za Office 365. Pogledajte odeljak Gde se upravlja Office 365 korisničkim nalozima za listu alatki kojima možete upravljati Office 365 korisnicima i nalozima.

Nazad na Postavljanje usluge Office 365 za preduzeća.

Integracija Office 365 sa uslugama direktorijuma

Ako imate postojeće korisničke naloge u lokalnom direktorijumu, ne želite ponovo da kreirate sve te naloge u sistemu Office 365 i rizikujete da dođe do razlika ili grešaka između okruženja. Sinhronizacija direktorijuma vam pomaže da preslikavate te naloge između okruženja na mreži i lokalnih okruženja. Pomoću sinhronizacije direktorijuma, korisnici ne moraju da pamte nove informacije za svako okruženje i ne morate dvaput da kreirate ili ažurirate naloge. Moraćete da pripremite lokalni direktorijum za sinhronizaciju direktorijuma, što možete da uradite ručno ili da koristite IdFix alatku (IdFix alatka jedino funkcioniše uz Active Directory).

Korišćenje sinhronizacije direktorijuma za održavanje sinhronizacije informacija o lokalnim korisničkim nalozima i onim na mreži

Ako želite da korisnici mogu da se prijave na Office 365 pomoću lokalnih akreditiva, takođe možete da konfigurišete SSO. Pomoću usluge SSO, Office 365 je konfigurisan tako da imate poverenja u lokalno okruženje za potvrdu identiteta korisnika.

Pomoću jedinstvenog prijavljivanja isti nalog je dostupan u lokalnim okruženjima i okruženjima na mreži

Različite tehnike za upravljanje korisničkim nalozima pružaju različita iskustva za korisnike, kao što je prikazano u sledećoj tabeli.

Tehnika upravljanja korisničkim nalogom   

Korisničko iskustvo   

Alatke koje možete da koristite   

Saznajte više   

Sinhronizacija direktorijuma sa ili bez sinhronizacije heša lozinki ili prolazne potvrde identiteta

Korisnik se prijavljuje u lokalno okruženje pomoću korisničkog naloga (domen\korisničko ime). Kada ode na Office 365, mora ponovo da se prijavi sa poslovni ili školski nalog (user@domain.com). Korisničko ime je isto u oba okruženja.

Kada dodate sinhronizaciju heša lozinki ili prolaznu potvrdu identiteta, korisnik ima istu lozinku za oba okruženja, ali ćete morati da obezbedite te akreditive ponovo prilikom prijavljivanja u Office 365. Sinhronizacija direktorijuma pomoću sinhronizacije heša lozinki predstavlja najčešći scenario.

Za podešavanje sinhronizacije direktorijuma koristite Povezivanje sa uslugom Azure Active Directory. Za uputstva pročitajte odeljak Podešavanje sinhronizacije direktorijuma za Office 365 i Korišćenje usluge Azure AD Connect sa izričitim postavkama.

Priprema za snabdevanje korisnika putem sinhronizacije direktorijuma u usluzi Office 365

Integracija sa lokalnim instalacijama sistema povezana je sa uslugom Azure Active Directory

Sinhronizacija direktorijuma pomoću usluge SSO

Korisnik se prijavljuje u lokalno okruženje pomoću korisničkog naloga. Kada ode na Office 365, ili je automatski prijavljen ili se prijavljuje pomoću istih akreditiva koje koristi za lokalno okruženje (domen\korisničko ime).

Da biste podesili SSO, možete koristite Azure AD Connect. Za uputstva pročitajte odeljak Korišćenje usluge Azure AD Connect pomoću prilagođenih postavki.

Šta je to pristup aplikacijama i jedinstveno prijavljivanje sa uslugom Azure Active Directory?

Azure AD Connect zamenjuje starije verzije alatke za integraciju identiteta, kao što su DirSync i Azure AD Sync. Više informacija potražite u članku Integrisanje lokalnih identiteta sa uslugom Azure Active Directory.

Za ažuriranje sa Azure Active Directory Sync na Azure AD Connect pogledajte uputstva za nadogradnju.

Pogledajte rešenje arhitektura izgrađeno za Office 365 sinhronizaciju direktorijuma (DirSync) u sistemu Microsoft Azure.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Dobijanje pomoći sa foruma Office 365 zajednice Administratori: Prijavite se i kreirajte zahtev za uslugu Administratori: Pozovite podršku

Takođe pogledajte

Podešavanje usluge Office 365 za preduzeća

Načini za migriranje e-pošte u Office 365

Migracija sa sistema Lotus Notes na Office 365

Rešavanje problema sa sinhronizacijom direktorijuma za Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×