Određivanje regionalnih postavki

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft Office SharePoint Server 2007 obezbeđuje besprekorno, kultura specifične iskustvo koje omogućava vlasnicima lokacija da kreiraju lokacije na određenom jeziku i konfigurišete regionalne postavke koje su prikladne za te lokacije. Jezik koji koristi lokacije mora biti navedeno tokom kreiranja lokacije i nije moguće promeniti kasnije. Ako administrator servera ima instaliran jedan ili više jezičkih paketa na serveru, vlasnik lokacije ili administrator kolekcije lokacija možete odabrati koji jezik će se koristiti za novu lokaciju, na osnovu jezičkih paketa koji su trenutno instalirani.

Ovaj članak sadrži:

Regionalne postavke koje su dostupne za lokacije Office SharePoint Server 2007

Promena regionalnih postavki lokacije

Promena ličnih regionalnih postavki

Regionalne postavke koje su dostupne za Office SharePoint Server 2007 lokacije

Regionalne postavke za lokaciju najvišeg nivoa jedne kolekcije lokacija se postavljaju automatski na osnovu podrazumevanog jezika kolekcije lokacija. Kada se kreira podlokacija, regionalne postavke koje su postavljene na nadređenoj lokaciji proširuju se na podlokaciju. Administratori kolekcije lokacija mogu se odlučiti da promene regionalne postavke lokacije najvišeg nivoa. Kao vlasnik lokacije, možete odlučiti da koristite regionalne postavke koje se nasleđuju od nadređene lokacije ili da navedete različite regionalne postavke za bilo koju podlokaciju.

Napomene: 

 • Regionalne postavke koje se menjaju na određenoj nadređenoj lokaciji ne šire se na postojeće podlokacije. To se dešava zato što podlokacije dobijaju regionalne postavke koje se konfigurišu na nadređenoj lokaciji samo kada se podlokacija kreira.

 • Regionalne postavke za podlokacije koje su kreirane u na jezik korisničkog interfejsa (UI) od nadređene lokacije ne koristi regionalne postavke nadređene lokacije. Umesto toga, koriste podrazumevane regionalne postavke za jezik korisničkog Interfejsa koji je izabran pri kreiranju podlokacije.

Pojedinačni korisnici mogu da koriste podrazumevane regionalne postavke koje su postavljene na određenoj lokaciji ili da postave sopstvene regionalne postavke. Ova mogućnost olakšava korisnicima iz različitih zemalja ili regiona da sarađuju na dokumentima na istoj SharePoint lokaciji, bez obzira na region iz kojeg korisnik radi. U sledećoj tabeli opisane su regionalne postavke koje su raspoložive za sve lokacije i prikazano je koje postavke mogu konfigurisati vlasnici lokacija, a koje mogu konfigurisati pojedinačni korisnici.

Postavka

Opis

Nivo lokacije

Sopstveni nivo

Sledi postavke za Web

Uvek koristi podrazumevane regionalne postavke koje je postavio vlasnik lokacije.

Ne

Da

Lokalni standard

Kontroliše kako se na lokaciji prikazuju informacije koje su specifične za lokalni standard, kao što su brojevi, datumi, vreme i postavke kalendara. Podrazumevane vrednosti za sve druge regionalne postavke (nabrojane ispod) zasnovane su na lokalnom standardu koji ste odabrali. Kada menjate postavke lokalnog standarda za lokaciju, sve druge regionalne postavke će biti postavljene na podrazumevane vrednosti za novi lokalni standard. Posle izbora željenog lokalnog standarda, možete da promenite te druge postavke po želji.

Da

Da

Redosled sortiranja

Kontroliše redoslede sortiranja koji se koriste za liste i biblioteke.

Da

Ne

Vremenska zona

Kontroliše vremenske zone za Web lokaciju.

Napomena: Administratori servera i administratori kolekcija lokacija takođe mogu da odrede podrazumevanu vremensku zonu za sve lokacije u jednoj Web aplikaciji. Ova postavka na nivou lokacije zamenjuje postavku na nivou Web aplikacije.

Da

Da

Podešavanje vašeg kalendara

Određuje tip željenog kalendara kao vaš primarni kalendar. Takođe možete da odaberete da li se prikazuje sedmica u godini, gde 1 predstavlja prvu sedmicu u godini, a 52 predstavlja poslednju sedmicu u godini.

Da

Da

Omogućavanje alternativnog kalendara

Omogućava da se kalendaru postavljenom na vašoj SharePoint lokaciji dodaju postavke opcionalnog kalendara.

Da

Da

Definisanje radne sedmice

Određuje koji dani u sedmici čine vašu radnu sedmicu, prvi dan svake radne sedmice i prvu sedmicu u godini. Takođe možete da odredite vreme početka i kraja radnog dana.

Napomena: Microsoft Office Outlook 2007 koristi ove informacije da biste prikazali radnih dana u kalendaru u drugoj boji iz nonwork dana.

Da

Da

Oblik vremena

Određuje da li se vreme prikazuje u 12-časovnom ili 24-časovnom formatu.

Napomena: Zavisno od lokalnog standarda koji ste izabrali, možda ćete moći da izaberete samo 24-časovni format vremena.

Da

Da

Napomena: Kao što je prikazano u prethodnoj tabeli, korisnici mogu da postave željene opcije za sve regionalne postavke osim redosleda sortiranja.

Kada korisnik zatraži stranicu, Office SharePoint Server 2007 prvo pokušava da učita regionalne postavke koje su koju je odredio korisnik. Ako regionalne postavke nisu dostupne, koriste se postavke na nivou lokacije koje je naveo vlasnik lokacije. Da biste oblikovali lokalni standard osetljive podatke na stranici zatim koriste ove regionalne postavke.

Promena regionalnih postavki za lokaciju

Svake SharePoint lokacije (najvišeg nivoa Veb lokacije i podlokacije) može se prilagoditi za korišćenje određenih regionalnih postavki koje se koriste kao podrazumevane regionalne postavke za sve korisnike lokacije. Pojedinačni korisnici možete odabrati da koristite podrazumevane postavke postavio vlasnik lokacije ili navedite svoje lične postavke.

Morate biti administrator kolekcije lokacija ili vlasnik lokacije da biste promenili regionalne postavke za lokaciju.

Na svakoj SharePoint lokaciji na kojoj želite da promenite podrazumevane regionalne postavke postupite na sledeći način:

 1. Otvorite lokaciju na kojoj želite da promenite podrazumevane regionalne postavke.

 2. U meniju Radnje na lokaciji postavite pokazivač na stavku Postavke lokacije, a zatim izaberite stavku Izmeni sve postavke lokacije.

 3. Na stranici „Postavke lokacije“, u odeljku Administracija lokacije, kliknite na vezu Regionalne postavke.

 4. Na stranici „Regionalne postavke“ izaberite željene postavke za ovu lokaciju, a zatim kliknite na dugme U redu.

Promena ličnih regionalnih postavki

Pojedinačni korisnici mogu da koriste podrazumevane regionalne postavke koje su na određenu lokaciju ili podesite sopstvene regionalne postavke. Ova mogućnost olakšava za korisnike koji su iz različitih zemalja ili regiona za saradnju na dokumentima koji se nalaze u istoj SharePoint lokaciji, bez obzira na to koji regiona korisnik radi sa. Tabela ranije u ovom članku opisane su regionalne postavke koje su dostupne za sve lokacije i prikazuje koje postavke može da se konfiguriše tako što ćete vlasnicima lokacija i koja od njih može da se konfiguriše tako što ćete pojedinačne korisnike.

Postupite na sledeći način na svakoj SharePoint lokaciji na kojoj želite da konfigurišete sopstvene regionalne postavke:

 1. Otvorite lokaciju na kojoj želite da konfigurišete sopstvene regionalne postavke.

 2. Na traci sa vezama, kliknite na strelicu pored dobrodošlice ime domena\ime korisnika, a zatim kliknite na dugme Postavke lične.

 3. Na stranici „Informacije za korisnike“ kliknite na vezu Moje regionalne postavke.

 4. Na stranici „Regionalne postavke“, u odeljku Sledi postavke za Web, poništite izbor u polju za potvrdu Uvek sledi postavke za Web.

 5. Izaberite željene postavke za ovu lokaciju, a zatim kliknite na dugme U redu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×