Održavanje privatnosti i bezbednosti tokom korišćenja programa Business Contact Manager

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Korporacija Microsoft je posvećena Zaštita privatnosti i bezbednosti na računaru, odnosno pomaže da obezbedite svoj računar i mreže. Da biste bolje razumeli funkcije programskog dodatka Menadžer za poslovne kontakte za Outlook utiču na privatnost i bezbednosnih svoje poslovne podatke, e-poruke, zadatke, zakazanih obaveza ili finansijskih podataka klijente, pregledajte sledeće informacije.

Razmatranje privatnosti i bezbednosti

Funkcija

Uticaj na privatnost (rizik)

Moguće radnje

Automatsko povezivanje e-pošte

Ako omogućena, e-pošte automatsko povezivanje automatski povezuje e-poruke sa izabranim e-adresama za izabrane naloge ili poslovne kontakte. Kada je povezivanje završeno, sve dolazne i odlazne e-poruke su navedene u istoriju komunikacije poslovnog kontakta ili zapis o poslovnom kontaktu. Svako ko ima pristup ovih zapisa samim tim ima pristup ove e-poruke.

Da biste smanjili mogućnost povezane e-poruke koji se pristupa drugim osobama, uradite nešto od sledećeg:

  • Ako ste već omogućili e-pošte automatsko povezivanje privatne baze podataka, pre deljenja baze podataka, u okviru za dijalog Deljenje baze podataka , opozovite izbor u polju za potvrdu želim da zadržim trenutne postavke automatskog povezivanja e .

  • Da biste uklonili sve povezane e-adrese iz zapisa, u meniju Programa Business Contact Manager kliknite na Upravljanje e-pošte automatsko povezivanje, a zatim na kartici e-pošte , kliknite na dugme Obriši sve.

  • Da biste uklonili vezu na određenu e-poruku sa zapis, otvorite Istorije komunikacije tog zapisa i izbrišite poruku.

Više informacija o e-pošte automatsko povezivanje, kliknite na dugme pomoć u dijalogu Upravljanje e-pošte automatsko povezivanje ili potražite u sledećim temama:

Deljenje baze podataka

Korišćenjem Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, možete da delite poslovne podatke sa kolegama. Kada delite poslovne podatke, omogućavate kolegama pristup sledećim: klijenata e-adrese, uključujući i njihove e-poruke (ako ste omogućili automatskog povezivanja e), istorija komunikacije i telefona evidencije, datoteke i zakazane obaveze koje su povezane sa naloge, poslovne kontakte, mogućnosti za poslovanje ili poslovnim projektima.

Napomena: Menadžer za poslovne kontakte za Outlook zahteva instalaciju sistema Microsoft SQL Server Express. Kada delite bazu podataka Menadžera za poslovne kontakte, SQL Server Express ovlašćenim korisnicima omogućava da pristupi bazi podataka. Ovaj program ne deli ili Pošalji informacije o vama ili poslovnih kontakata.

Da delite bazu podataka Menadžera za poslovne kontakte.

Ako odlučite da delite bazu podataka, kontrolišete ko ima pristup njoj. Samo saradnici (korisnici) kojima ste odobrili pristup možete da koristite bazu podataka Menadžera za poslovne kontakte.

Ako postoje stavke Istorija komunikacije zapisa koji ne želite da delite sa kolegama, izbrišite ove stavke iz istorije komunikacije.

Više informacija o deljenju potražite u sledećim temama:

Vraćanje baze podataka Menadžera za poslovne kontakte

Kada pravite rezervnu kopiju baze podataka, kreirate kopiju baze podataka u tom trenutku u vremenu. Buduće promene koje izvršite u sadržaju Aktuelna baza podataka nisu uključeni u rezervnu kopiju baze podataka. Na isti način, izmene koje unesete u bazu podataka nakon kreiranja rezervne kopije će biti izgubljeni kada vraćanje baze podataka u prethodno stanje iz rezervne kopije.

Više informacija o pravljenju rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje baze podataka potražite u sledećim temama:

Brisanje zapisa i stavki

Kada izbrišete zapise i stavke u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, su uskladišteni u fascikli Menadžera za poslovne kontakte Izbrisane stavke sve dok ne ispraznite fasciklu. Samo vlasnik baze podataka može da isprazni fasciklu " Izbrisane stavke ".

Ako ste vlasnik baze podataka, povremeno ispraznite fasciklu Menadžera za poslovne kontakte Izbrisane stavke .

Više informacija o tome kako da trajno brisanje stavki potražite u sledećim temama:

Omogućavanje zaštitnog zida

Bez zaštitni zid između računara i Interneta, datoteka se može pristupiti druge osobe. Zaštitni zid pomaže u sprečavanju neovlašćenog pristupa. Windows zaštitni zid je podrazumevano omogućena na operativnom sistemu Windows XP Home Edition, Windows XP Professional i Windows Vista.

Omogućavanje Windows zaštitnog zida

  1. Na Kontrolnoj tabli, kliknite dvaput na stavku Windows zaštitni zid.

  2. U dijalogu Windows zaštitni zid uradite nešto od sledećeg:

    • U operativnom sistemu Windows XP, kliknite na dugme na (preporučuje se).

    • U operativnom sistemu Windows Vista, izaberite stavku Promeni postavke, a zatim kliknite na dugme na (preporučuje se).

Omogući šifrovanje

Kada je Microsoft SQL Server Express instaliran zajedno sa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, podrazumevano je podešen da koristi šifrovanje za sve komunikacije sa bazom podataka Menadžera za poslovne kontakte. Međutim, postoje neke retkih uslovi kada šifrovanje za SQL Server Express ne može da se omoguće podrazumevano.

Šifrovanje sprečava podatke koji se čita svako ko može da je mapa.

Uverite se da šifrovanja je omogućen za SQL Server. Za više informacija o tome kako da omogućite za SQL Server Express šifrovanja, pogledajte sledeće informacije:

U žiži interesovanja na mreži

Članci i druge informacije koje vam mogu pomoći u vašem preduzeću su preuzimaju redovno na matičnoj stranici Menadžera za poslovne kontakte. Ako vam informacije o vašem poslovanju kada ste registrovali Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, ovi članci će se primeniti posebno za svoje preduzeće.

Za privatnost ili bezbednosnih razloga, možete da odaberete da ne obezbeđuju detalje o preduzeću ili da biste preuzeli članaka.

Ako odaberete da ne obezbeđuju informacije o vašem poslovanju tokom pokretanja, izaberite bilo koje želim da registrujete bez slanja kontakt informacija radio dugme ili, ako odlučite da pružite informacije o kontaktu, ali ne želite da primate poslovne informacije, opozovite izbor želim da povremeno primate biltene sa korisnim resursima i saveti i trikovi za preuzimanje na najbolji način Menadžer za poslovne kontakte za Outlook , i ponude za srodne proizvode, usluge i događaje radio dugme.

Ako ne želite da primate žiži interesovanja na mreži na matičnoj stranici Menadžera za poslovne kontakte, kliknite na dugme Dodaj ili ukloni sadržaji opozovite izbor. Ponovite ovu radnju za svaku karticu.

Pristup finansijske informacije iz sistema računovodstvo

Možete da integrišete u knjigovodstveni sistem i baze podataka Menadžera za poslovne kontakte da biste pristupili finansijskih podataka o nalozima pri korišćenju Menadžer za poslovne kontakte za Outlook. Kada delite bazu podataka sa kolegama dok je integrisan sa vaše knjigovodstveni sistem, kolegama takođe mogu da imaju pristup klijenata finansijske istorije ako kolegama takođe je odobren pristup knjigovodstveni sistem. Za više informacija o integrisanju knjigovodstveni sistem i Business Contact Manager za Outlook, pogledajte pomoć u sistemu računovodstveni.

Koje kontrole koje imaju pristup klijenata finansijskih podataka zato što dodelite kolegama pristup deljenoj bazi podataka. Kada podesite računovodstveni bazu podataka, i kontrolišete ko može da pristupi finansijskih podataka. Za više informacija o pristupu klijenata finansijske informacije prilikom korišćenja Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, pogledajte sledeće teme:

Napomena: 

Da biste održali privatnost i bezbednost računara, periodično posećujte sledeće Web lokacije da biste pronašli ispravke i najbolja rešenja:

Takođe možete da se prijavite da biste primili obaveštenja e-pošte Microsoft bezbednosne ispravke kroz Microsoft Veb lokaciji. Usluga je usklađena kućne korisnike i mala preduzeća. Ako se pretplatite, ova usluga će vas obavestiti kada Microsoft objavljuje upozorenje važnih bezbednosnih biltena ili virusa, a takođe koje radnje koje treba preduzeti da čuva protiv na razmenjuje pretnja. Ova usluga je trenutno dostupno u američki engleski samo i zahteva da se registrujete sa Microsoft Windows Live nalog.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×