Odobravanje ili odbacivanje stavki ili datoteka na listi ili u biblioteci

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete odrediti da se odobravanje dokumenta zahteva u biblioteka ili lista.

Kada je primenjeno ova postavka odobravanja sadržaja stavke ili datoteke koje je promenjen ostaje u stanju čekanja sve dok je ne odobri ili odbaci osoba koja ima dozvolu za odobravanje. Ako stavki ili datoteka odobri, dodeljuje joj se status odobreno u listi ili biblioteci, i prikazuje se svim osobama koje imaju dozvolu za prikaz liste ili biblioteke. Ako odbaci stavke ili datoteke, ona ostaje u stanju čekanja i vidljiv je samo za osobe sa dozvolom za prikaz radne verzije.

Podrazumevano, čeka stavke ili datoteke vidljiv je samo njen autor i osobe sa dozvolom za upravljanje listama, ali možete da navedete da li druge grupe korisnika možete da prikažete stavke ili datoteke.

Ako je biblioteka podešena da prati glavne verzije i međuverzije, osoba koja uređuje datoteku mora prvo objaviti glavna verzija datoteke.

 1. Ako lista ili biblioteka nisu već otvorene, kliknite na ime na traci za brzo pokretanje.

  Ako se ne pojavi ime liste ili biblioteke, izaberite stavku Prikaz celog sadržaja lokacije i zatim kliknite na ime liste ili biblioteke.

 2. Postavite pokazivač na stavku ili datoteku da bi se pojavila strelica nadole.

 3. Kliknite na strelicu nadole i u meniju koji se pojavljuje izaberite stavku Odobri/odbaci.

 4. U odeljku Status odobravanja odaberite da li želite da odobrite ili odbacite stavku.

 5. U odeljku Komentar opcionalno možete upisati komentar zašto je stavka odobrena ili odbačena.

 6. Kliknite na dugme U redu.

  Napomene : 

  • Ako je postavka odobravanja sadržaja primenjena na listu ili biblioteku koja već sadrži stavke ili datoteke, odobravanje se zahteva za svaki novi sadržaj ili za promene postojećeg sadržaja. Postojeće stavke ili datoteke se tretiraju kao odobrene, ali kasnije možete promeniti njihov status.

  • Ako je postavka odobravanja sadržaja onemogućena za listu ili biblioteku koja je prethodno zahtevala odobravanje, sve stavke na čekanju i odbačene stavke, ako nisu izbrisane, postaju vidljive svim pregledačima.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne engleskom jeziku govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinsko prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×