Odjavljivanje, prijavljivanje ili odbacivanje promena u datotekama u biblioteci

Odjavljivanje, prijavljivanje ili odbacivanje promena u datotekama u biblioteci

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako želite da izvršite promene u datoteku na lokaciji i želite da biste se uverili da niko ne možete uređivati, pogledajte članak datoteku. Kada odjavio datoteku, možete da ga uređujete na mreži ili van mreže i sačuvajte ga – više puta, ako je potrebno.

Kada završite sa uređivanjem i proverite datoteku nazad u biblioteku, druge osobe mogu da vide vaše promene i urediti datoteku, ako imaju dozvolu. I, ako odlučite da ne bi ili zadržite sve promene u datoteci, jednostavno možete da odbacite vaše odjavljivanja tako da ne utiče na istorija verzija.

Savet: Ako želite da uredite Office dokumenta u isto vreme kao drugim osobama (takođe poznate koautorstva), ne Proveri dokument. Samo je otvorite i uredite ga. Preporučujemo da prvo Uključivanje kreiranja verzija za biblioteku, u slučaju da kasnije upućivanja grešku i treba da vratite stariju verziju dokumenta. Više informacija o koautorstvu potražite u članku saradnja na dokumentima i koautorstvo.

Kada želite da odjavite i uređujete dokument, da li ona radi na mreži ili preuzimanje, uradite sledeće redom:

 • Odjavite dokument

 • Otvorite dokument u podržane aplikacije ili preuzimanje

 • Uređivanje dokumenta

 • Sačuvajte dokument ili otpremanje

 • Potvrdite izbor u dokumentu

Neke biblioteke se podešavaju tako da zahteva odjavljivanje datoteka. Ako je potrebno odjavljivanje, bićete upitani da odjavite datoteke koje želite da uredite. Kada ste završili sa datotekom, morate proveriti u ili Odbaci odjavljivanje.

Ako odjavljivanje nije neophodan u biblioteci, ne morate da odjavite dokle god vam ne smeta omogućavajući uređivanja druge osobe u isto vreme dok.

Savet: Ako vaš tim namerava da koristi koautorstva, preporučujemo uključiti bar glavnih verzija u biblioteci, u slučaju da neko ima grešku i otprema dokumenta sa istim imenom u biblioteci gde svi je koautorstva. Na taj način, ako izgubite promene, možete vratiti stariju verziju dokumenta u prethodno stanje. Za više informacija pogledajte članak Omogućavanje i konfigurisanje kreiranja verzija za listu ili biblioteku .

 1. Idite u biblioteku u kojoj je sačuvana datoteka. Ako želite da saznate u prikazu biblioteke na drugoj stranici, možda ćete morati da prvo kliknite na naslov biblioteke. Na primer, možda ćete morati da kliknete na dugme dokumenti prvo idite do biblioteke dokumenata .

 2. Izaberite datoteku ili datoteke koje želite da odjavite, a zatim izaberite odjavite.

  Napomene: 

  • U klasičnom iskustvo, pronađite Odjavi na kartici datoteke na traci.

  • Kada datoteka je odjavljena, ikona pored imena datoteke je delimično pokriven zelenu strelicu okrenutu nadole koja pokazuje icon image . Ovo govori vi ili neko drugi, je odjavio datoteku. Ako postavite pokazivač na ikonu bilo koje odjavljene datoteke, možete da vidite ime dokumenta i ime osobe koja je odjavio.

Vaše datoteke i sve promene koje izvršite u njima neće biti dostupne vašim kolegama dok se ponovo ne prijavite datoteke u biblioteci.

Ako ste preuzeli dokument da biste radili lokalno, trebalo bi da biste je otpremili pre provere da li je. u. Pogledajte članak otpremanje datoteka u biblioteku da biste videli kako da to uradite.

 1. Idite u biblioteku u kojoj je sačuvana datoteka. Ako želite da saznate u prikazu biblioteke na drugoj stranici, možda ćete morati da prvo kliknite na naslov biblioteke. Na primer, možda ćete morati da kliknete na dugme dokumenti prvo idite do biblioteke dokumenata .

 2. Izaberite datoteku ili datoteke koje želite da prijavite, a zatim izaberite Prijavljivanje.

  Napomena: U klasičnom iskustvo, pronađite Prijavi na kartici datoteke na traci.

 3. Dodavanje komentara koji opisuje promene koje ste napravili u oblasti " Komentari ". Ovaj korak je opcionalan, ali se preporučuje preporuka je. Komentari prilikom prijave su naročito korisni kada nekoliko osoba radi na datoteci. Pored toga, ako se prate u vašoj organizaciji, komentar postaje deo istorije verzija koja može da bude važan u budućnosti, ako je potrebno da biste se vratili na prethodnu verziju datoteke.

 4. Kliknite na dugme U redu. Na zelenu strelicu nestaje iz ikone datoteke kada datoteka se ponovo ne prijavi.

Ako možete da odjavi datoteku i ne unosite promene u njega ili izvršite promene koje ne želite da zadržite, možete jednostavno da odbacite odjavljivanje, umesto da sačuvate datoteku. Ako vaša organizacija prati verzije, nova verzija se kreira svaki put kada ponovo ne prijavite datoteke u biblioteci. Odbacivanjem odjavljivanje, možete da izbegnete izvršavanje nove verzije kada ste izvršili nikakve promene u datoteci.

 1. Idite u biblioteku u kojoj je sačuvana datoteka. (Ako tražite u prikazu biblioteke na drugoj stranici, možda ćete morati da prvo kliknite na naslov biblioteke. For example, možda ćete morati da kliknete na dugme dokumenti prvo idite do biblioteke dokumenata .)

 2. Izaberite datoteku ili datoteke koje želite da odbacite promene, kliknite na datoteke , a zatim izaberite stavku Odbaci odjavljivanje.

 3. Kliknite na dugme u redu da biste završili odbacivanje odjavljivanje. Na zelenu strelicu nestaje iz ikone datoteke kada datoteka se ponovo ne prijavi.

Ako imate dozvolu, možete da proverite datoteke u koji je neko drugi odjavio. 

Kada ste prijavljivanje datoteke, dobićete dijalog upozorenja koji it je odjavljen za drugog korisnika. Izaberite u redu ako želite da zamenite i prijavite.

snimak ekrana upozorenje o proveri u drugoj datoteci sa korisnicima

Ako treba da biste došli do datoteke, ali je odjavljena, možete da prikažete koji je korisnik ima je odjavljena tako da možete da se obratite ih. Da biste videli korisnika, zadržite kursor miša iznad ikone dokumenta da biste dobili napomene iskačuće koja sadrži ime korisnika koji je odjavljena.

Napomena: Neke funkcije se postepeno uvedeno organizacijama koje su se opredelile za program ciljni izdanje. To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da ona izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći.

Možete da proverite datoteke u jedan po jedan ili u grupu. Kada potvrdite izbor u više datoteka u, oni će svi imati istu postavku za zadržavanje odjavljivanje ili komentare. Pratite ove korake.

 1. Izaberite sve datoteke koje želite da prijavite tako što ćete kliknuti na znak za potvrdu sa leve strane ikone dokumenta u biblioteci dokumenata.

 2. Izaberite stavku Prijavljivanje.

  Napomena: U klasičnom iskustvo, pronađite Prijavi na kartici datoteke na traci.

 3. Dodavanje komentara koji opisuje promene koje ste napravili u oblasti " Komentari ". Ovaj komentar će se koristiti na sve datoteke koje se prijavljuju.

 4. Kliknite na dugme U redu. Na zelenu strelicu nestaje iz ikone datoteke kada datoteka se ponovo ne prijavi.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×