Odaberite domen koji će se koristiti prilikom kreiranja Office 365 grupama

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Saradnici: Nada Stojadinović
poslednji put ažurirano: 31 oktobar 2017

Neke organizacije koriste domenima odvojene e-poštu na različite delove segmenta svojim preduzećima. Možete da navedete domen koji treba koristiti kada korisnici kreiraju Office 365 grupe.

Ako vaša organizacija treba korisnike da biste kreirali svoje grupe u domeni koji je različit od podrazumevanog prihvatili domena vašeg preduzeća, možete da dozvolite ovo konfigurisanjem smernice adresu e-pošte (EAPs) pomoću programa PowerShell.

Pre nego što pokrenete PowerShell cmdlet komande, preuzmite i instalirajte modul koji će vam omogućiti da razgovor sa Office 365 organizaciji. Pogledajte članak Povezivanje sa Exchange Online pomoću udaljenog programa PowerShell.

Primeri slučaja

Recimo da je vaše poslovne glavnog domena Contoso.com. Ali u vašoj organizaciji podrazumevani domen je service.contoso.com. To znači da Office 365 grupa će biti kreirana u service.contoso.com (na primer, jimsteam@service.contoso.com).

Recimo da imate i poddomene konfigurisan u vašoj organizaciji. Želite Office 365 grupe da kreirate u ovim domenima:

 • students.contoso.com za studente

 • faculty.contoso.com za akademske radnike članove

Sledeća dva scenarija objašnjavaju kako bi vam postići.

Napomene : 

 • Kada je više EAPs, oni se procenjuju po redosledu prioriteta. Vrednost 1 znači najviši prioritet. Kada se podudara sa EAP, bez dalje EAP se procenjuje i adrese koje dobija oznaku na Office 365 grupe su prema usaglašena EAP.

 • Ako nema EAPs podudara sa navedeni kriterijum, Office 365 grupu dobija dodeli u organizacije podrazumevani prihvaćeni domeni. Pogledajte članak Upravljanje prihvaćeni domeni u sistemu Exchange Online za detalje o tome kako da dodate prihvaćenim domenom.

Scenario 1

Sledeći primer vam pokazuje kako se priprema sve Office 365 grupe iz vaše organizacije u domenu groups.contoso.com.

New-EmailAddressPolicy -Name Groups -IncludeUnifiedGroupRecipients -EnabledEmailAddressTemplates "SMTP:@groups.contoso.com" -Priority 1

Scenario 2

Recimo da želite da kontrolišete poddomene Office 365 grupa se kreiraju u. ti želiš:

 • Office 365 grupama kreirao studenata (korisnici koji imaju sektoru postavljeno na studente) u students.groups.contoso.com domenu. Koristite ovu komandu:

  New-EmailAddressPolicy -Name StudentsGroups -IncludeUnifiedGroupRecipients -EnabledEmailAddressTemplates "SMTP:@students.groups.contoso.com","smtp:@groups.contoso.com” -ManagedByFilter {Department -eq 'Students'} -Priority 1
 • Office 365 grupa kreirao nastavnika (korisnici koji imaju sektoru postavljeno na akademski radnik ili e-adresa sadrži faculty.contoso.com)) u faculty.groups.contoso.com domenu. Koristite ovu komandu:

  New-EmailAddressPolicy -Name FacultyGroups -IncludeUnifiedGroupRecipients -EnabledEmailAddressTemplates "SMTP:@faculty.groups.contoso.com","smtp:@groups.contoso.com” -ManagedByFilter {Department -eq 'Faculty' -or EmailAddresses -like "*faculty.contoso.com*"} -Priority 2
 • Svi drugi korisnici u groups.contoso.com domenu. Koristite ovu komandu:

  New-EmailAddressPolicy -Name OtherGroups -IncludeUnifiedGroupRecipients -EnabledPrimarySMTPAddressTemplates "SMTP:@groups.contoso.com" -Priority 3

Promena smernica za adresu e-pošte

Da biste promenili prioritet ili e-adresu predložaka za postojeće EAP, koristiti cmdlet Set-EmailAddressPolicy.

Set-EmailAddressPolicy -Name StudentsGroups -EnabledEmailAddressTemplates "SMTP:@students.groups.contoso.com","smtp:@groups.contoso.com”, “smtp:@students.contoso.com” ManagedByFilter {Department -eq 'Students'} -Priority 2

Promena na EAP ima uticaja na grupe koje već dodeli.

Brisanje smernice za adresu e-pošte

Da biste izbrisali e EAP, koristite ukloni EmailAddressPolicy cmdlet.

Remove-EmailAddressPolicy -Name StudentsGroups

Promena na EAP ima uticaja na grupe koje već dodeli.

Hibridno zahtevi

Ako vaša organizacija je konfigurisan u scenariju hibridne, pogledajte članak Podešavanje programa Office 365 grupama sa lokalnim Exchange hibridne da biste se uverili da vaša organizacija ispunjava zahteve za kreiranje Office 365 grupe.

Dodatne informacije o korišćenju smernica za adresu e-pošte za Office 365 grupe:

Postoji nekoliko stvari koje treba znati:

 • Koliko brzo se kreiraju grupe zavisi od broja EAPs konfigurisan u vašoj organizaciji.

 • Korisnici će moći da biste izmenili domeni pri kreiranju Office 365 grupe. Samo administratori možete navesti domen koji grupe mogu da se kreiraju u.

 • Grupe korisnika određuje pomoću standardne upiti (Svojstva korisničkog) koje su dostupne. Pogledajte koje se mogu filtrirati svojstva za parametar - RecipientFilter za koje se mogu filtrirati podržani pproperties.

 • Ako ne možete da konfigurišete sve EAPs za grupe, izaberite podrazumevani prihvataju domen je izabran za kreiranje grupe.

 • Ako uklonite prihvaćenim domenom, prvo treba da ažurirate na EAPs, u suprotnom, grupa obezbeđujete će uticati na.

 • Maksimalan broj 100 smernice za adresu e-pošte mogu se konfigurisati za organizaciju.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Kreiranje Office 365 grupe u centru administracije

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×