Odaberite 64-bitni ili 32-bitnu verziju sistema Office

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Počevši sa Office 2010, i 32-bitni i 64-bitne verzije su dostupne u sistemu Office 2016, Office 2013 i Office 2010. 32-bitnu verziju se automatski instalira ako niste izabrali 64-bitnu verziju na početku proces instalacije. Ovaj članak objašnjava razloga da biste odabrali 64-bitni ili 32-bitnu verziju.

Izaberite svoju verziju

Ako niste sigurni koji Office proizvod imate, Office 2016, Office 2013 ili Office 2010, idite na koju verziju sistema Office koristim? U suprotnom, izaberite svoju verziju sistema Office od dole.

Već znate koju verziju (32-bitnu ili 64-bitni) koju želite da instalirate? Pogledajte na:

Uputstva korak po korak instalaciju Preuzmite i instalirajte ili ponovo instalirajte Office 365 ili sistemu Office 2016 na računaru koji radi na Mac računaru.

Ako ste i dalje niste sigurni koji je bolji izbor za vas, potražite u odeljcima ispod.

Razlozi za izbor 64-bitne verzije

Računarima sa 64-bitne verzije operativnog sistema Windows, obično imaju više resursa kao što su obrada power i memorije od prethodnih 32-bitnu. Takođe, 64-bitne aplikacije možete da pristupite više memorije od 32-bitne aplikacije (18.4 miliona Petabytes). Stoga, ako vaš slučajevi uključuju velike datoteke i/ili rad sa velikih skupova podataka i vaš računar radi pod 64-bitnu verziju operativnog sistema Windows, 64-bitni je pravi izbor kada:

 • Radite sa velikih skupova podataka, kao što su poslovne skale Excel radne sveske sa složena izračunavanja, mnogi izvedene tabele, podaci za povezivanje sa spoljnim bazama podataka, Power Pivot, 3D mape, Power View, ili pribavljanje i transformacija. 64-bitnu verziju sistema Office će možda bolje funkcionisati u ovakvim slučajevima. Pročitajte članak Excel specifikacije i ograničenjaograničenja i specifikacije modela podatakai Korišćenje memorije 32-bitna izdanja programa Excel.

 • Radite sa veoma velike slike, video zapise ili animacije u programu PowerPoint. 64-bitnu verziju sistema Office možda bolje odgovara da rukujete ove složene slajda nizovi slajdova.

 • Radite sa datotekama od 2 GB u programu Project, naročito ako projekat ima mnogo podređeni projekata.

 • Vaša organizacija zahteva hardvera izvršavanja podataka sprečavanja (DEP) za Office aplikacije. DEP je skup hardver i softver tehnologija koji koriste neke organizacije da biste poboljšali bezbednost. Za 64-bitni instalacije DEP će uvek biti primenjena, dok se instalira 32-bitnu moraćete da biste konfigurisali DEP pomoću postavki smernica grupe.

 • Razvoja interne Office rešenja koja kao što su programski dodaci ili dokument nivo prilagođavanja. Koristite 64-bitnu verziju sistema Office omogućava vam da izlaganje 64-bitnu verziju sistema tih rešenja, kao i 32-bitnu verziju. Interne projektanti rešenja Office treba da imaju pristup 64-bitni Office 2016 za testiranje i ažuriranje ova rešenja.

Razlozi za izbor 32-bitne verzije

Napomena : Ako imate 32-bitnog operativnog sistema Windows, možete da instalirate 32-bitnu verziju sistema Office. Ako imate 64-bitnu verziju operativnog sistema Windows, možete da instalirate 32-bitni Office ili 64-bitnu verziju sistema Office.

IT stručnjaci i programeri posebno, trebalo bi da takođe Pregledajte sledećim situacijama gde 32-bitnu verziju sistema Office i dalje je najbolji izbor za vas ili organizacije.

 • Imate 32-bitni COM programski dodaci sa 64-bitni alternative. Možete da nastavite da biste pokrenuli 32-bitni COM programski dodaci u 32-bitnu verziju sistema Office na 64-bitnom operativnom sistemu Windows. Možete da isprobate kontaktiranje dobavljača COM programski dodatak i traži 64-bitnu verziju.

 • Koristite 32-bitne kontrole sa 64-bitni izbora. Možete da nastavite da biste pokrenuli 32-bitne kontrole u 32-bitni Office, kao što je Microsoft Windows uobičajene kontrole (Mscomctl.ocx, comctl.ocx) ili bilo koji postojeći kontrola 32-bitnu 3rd nezavisnog proizvođača.

 • Vaša VBA kôd koristi izjave Declare Većina VBA kôd ne treba da promenite kada koristite 64-bitnu ili 32-bitnu, osim ako ne koristite izjave Declare da pozovete Windows API pomoću 32-bitni podataka tipovi kao dugo pokazivača i regulatore. U većini slučajeva, dodavanje PtrSafe na Declare i zamena dugo LongPtr će učiniti izjavu Declare kompatibilne sa obe 32 - i 64-bitnu. Međutim ovo možda neće biti moguće retko tamo gde je nema 64-bitni API da Declare. Više informacija o tome šta VBA su potrebne promene da biste pokrenuli 64-bitni Office, pogledajte članak 64-bitnu verziju programa Visual Basic for Applications pregled.

 • Imate 32-bitne MAPI aplikacije za Outlook. I sve veći broj 64-bitnu verziju programa Outlook klijenata, da biste pokrenuli ih sa 32-bitnim programom Outlook samo, kao i možete nastaviti obnova 32-bitne MAPI aplikacije, programske dodatke ili makroe za 64-bitni Outlook je preporučena opcija, ali ako vam je potrebno. Da biste saznali više o priprema aplikacije Outlook za 32-bitne i 64-bitni platforme, pogledajte članak Sastavni MAPI aplikacije na 32-bitni i 64-bitnim platformama i Outlook MAPI referenca.

 • Koji aktivirate 32-bitni OLE servera ili objekat. Možete da nastavite da biste pokrenuli aplikaciju OLE Server 32-bitni sa 32-bitnu verziju sistema Office instalirana.

 • Koristite SharePoint Server 2010 i treba Uredi u prikazu lista sa podacima. Možete da nastavite da koristite prikaz funkcionalnost Uredi na listu sa podacima u sistemu SharePoint Server 2010 sa 32-bitnu verziju sistema Office.

 • Potrebni su .mde 32-bitni Microsoft Access, .ade, i .accde datoteke baze podataka. Dok možete ponovno prevođenje 32-bitni .mde .ade i .accde datoteke da biste ih kompatibilan sa 64-bitni, možete da nastavite da biste pokrenuli 32-bitni .ade .mde i .accde datoteke u programu Access 32-bitnu.

 • Potrebna vam zastareli Equation Editor ili nosivost (Word programski dodatak biblioteke) datoteke u programu Word. Možete da nastavite da koristite uređivač jednačina zastareli Word i pokrenete nosivost datoteke u programu Word 32-bitnu.

 • Imate stari ugrađeni medijsku datoteku u PowerPoint prezentaciji sa nije dostupna 64-bitni kodek.

Spremni ste za instalaciju?

Pogledajte na:

Uputstva korak po korak instalaciju u Preuzmite i instalirajte ili ponovo instalirajte Office 365 ili sistemu Office 2016 na računaru koji radi na Mac računaru.

Dostupni za instalaciju, 32-bitne i 64-bitni su dve verzije sistema Office 2013. Preporučujemo da 32-bitnu verziju sistema Office za većinu korisnika, jer je više kompatibilna sa većinom drugih aplikacija, naročito 3rd nezavisnih proizvođača programske dodatke. Međutim, razmislite o 64-bitnu verziju, posebno ako radite sa velikih blokova informacija ili grafike.

Već znate koju verziju želite da instalirate? Pratite uputstva iz članka:

Preuzmite i instalirajte ili ponovo instalirajte Office 2013 na Računaru

Ako ste i dalje niste sigurni koji je bolji izbor za vas, potražite u odeljcima ispod.

Razlozi za izbor 64-bitne verzije

64-bitnu verziju sistema Office ima neka ograničenja; Međutim, to predstavlja dobar izbor kada:

 • Radite sa izuzetno velika skupove podataka, kao što su poslovnu skale Excel radne sveske sa složena izračunavanja, mnogi izvedene tabele, za povezivanje sa spoljnim bazama podataka i pomoću programskog dodatka Power Pivot, Power Map ili Power View. 64-bitnu verziju sistema Office će možda bolje funkcionisati za vas.

 • Radite sa veoma velike slike, video zapise ili animacije u programu PowerPoint. 64-bitnu verziju možda bolje odgovara da rukujete ove složene slajda nizovi slajdova.

 • Radite sa izuzetno velika Word dokumentima. 64-bitna verzija može biti bolje odgovara sa Word dokumentima sa velikim tabelama, grafike i druge objekte.

 • Radite sa datotekama preko 2 gigabajta (GB) u programu Project 2013, naročito ako projekat ima nekoliko potkategorije projekata.

 • Želite da zadržite 64-bitnu verziju koji već koristite. 32-bitni i 64-bitne verzije Office programi nisu kompatibilni, tako da ne možete da instalirate na istom računaru.

 • Razvoja interne rešenja, kao što su programski dodaci ili dokument nivo prilagođavanja.

 • Vaša organizacija zahteva da hardver izvršavanja podataka sprečavanja (DEP) biti primenjena u Office aplikacijama. DEP je skup hardver i softver tehnologija koji koriste neke organizacije da biste poboljšali bezbednost.

Ako nijedna od ovih situacija ne odnosi na vas, 32-bitna verzija je najverovatnije bolji izbor.

Napomena : 32-bitnu verziju sistema Office radi sa obe na 32-bitni i 64-bitne verzije operativnog sistema Windows. Ako instalirate 64-bitnu verziju sistema Office, morate 64-bitnu verziju operativnog sistema Windows. Ako ne instalirate u operativnom sistemu Windows, ne morate da brinem o 32-bitnu ili 64-bitni opcijama. Da biste utvrdili kako da biste odredili koju verziju sistema Office koristite, idite na koju verziju sistema Office koristim.

Ako odlučite da pređete sa 32-bitnu verziju sistema Office na 64-bitnu verziju sistema Office, morate da deinstalirate 32-bitnu verziju prvi put, a zatim instalirajte 64-bitnu verziju.

Razlozi za izbor 32-bitne verzije

64-bitnu verziju sistema Office će možda bolje funkcionisati u nekim slučajevima, ali treba da znate o ograničenjima. IT stručnjaci i programeri posebno, trebalo bi da potražite u sledećim situacijama i pregledajte povezane preglede. Ako ova ograničenja će uticati na vas, 32-bitna verzija bi bolji izbor.

 • Rešenja koja koriste biblioteku ActiveX kontrola. ComCtl kontrole neće raditi. Postoji nekoliko načina za projektante da izbegne i obezbedite 64-bitni rešenje.

 • 32-bitni nezavisnog proizvođača ActiveX kontrole i programski dodaci neće raditi. Dobavljač bi trebalo da biste kreirali 64-bitne verzije ove kontrole.

 • Visual Basic for Applications (VBA) koji sadrži izjave Declare neće funkcionisati u 64-bitnu verziju sistema Office ako ga ne ažurirate. Više informacija o tome šta VBA su potrebne promene da biste pokrenuli 64-bitni Office, pogledajte članak 64-bitnu verziju programa Visual Basic for Applications pregled.

 • Preveden Access baze podataka, kao što su. MDE. EJD i. ACCDE datoteka neće funkcionisati ako nisu posebno napisane za 64-bitnu verziju sistema Office.

 • Imate 32-bitne MAPI aplikacije za Outlook. I sve veći broj 64-bitnu verziju programa Outlook klijenata, obnovu 32-bitni MAPI aplikacije, programske dodatke ili makroe za 64-bitni Outlook je preporučena opcija. Da biste saznali više o priprema aplikacije Outlook za oba 32 - bitno i 64-bitnim platformama, pogledajte članak sastavnih MAPI aplikacije na 32-bitni i 64-bitnim platformama i Outlook MAPI referenca.

 • U sistemu SharePoint 2010 ili starijoj verziji, prikaz lista sa podacima neće biti dostupno zato što ovaj prikaz koristi ActiveX kontrole.

 • Microsoft Office Excel Viewer, Access mašina baze podataka programa Access 2013 i Compatibility Pack za sistem Office 2007 će blokirati na 64-bitnu instalaciju sistema Office 2013.

 • Zastareli uređivač jednačina u programu Word nije podržana na 64-bitnu verziju sistema Office 2016, ali funkcija za izradu jednačina u programu Word 2013 podržana na svim platformama. Takođe, Word programski dodatak biblioteke (nosivost) nisu podržani u 64-bitni Office 2013.

Ako imate određene programske dodatke koje se koriste u 32-bitnu verziju sistema Office, možda ne rade u 64-bitnu verziju sistema Office i obrnuto. Ako ste zabrinuti, pogledajte trenutne verzije sistema Office pre nego što instalirate novi. Razmislite o testiranju programski dodatak sa 64-bitni Office ili sazna ako je dostupno programera 64-bitnu verziju programskog dodatka.

Važno : Ako ste administrator koji primenjuje Office, imamo još 64-bitni tehničke informacije dostupne na lokaciji TechNet u 64-bitna izdanja sistema Office 2013.

Spremni ste za instalaciju?

Pratite uputstva iz članka:

Preuzmite i instalirajte ili ponovo instalirajte Office 2013

Office 2010 je prvo izdanje gde Office nudi 32-bitne i 64-bitne verzije. 32-bitna verzija je automatski je instaliran Office. Međutim, verzija koja vam zavisi od toga kako planirate da koristite Office. Ako imate određene programske dodatke koje se koriste u 32-bitnu verziju sistema Office, možda ne rade u 64-bitnu verziju sistema Office i obrnuto. Ako ste zabrinuti, pogledajte trenutne verzije sistema Office pre nego što instalirate novi. Razmislite o testiranju programski dodatak sa 64-bitni Office ili provera ako je dostupno dobavljača/programera 64-bitnu verziju programskog dodatka.

Već znate koju verziju želite da instalirate? Pratite uputstva iz članka:

Instaliranje sistema Office 2010

Ako ste i dalje niste sigurni koji je bolji izbor za vas, potražite u odeljcima ispod.

Razlozi za izbor 64-bitne verzije

Prednosti korišćenja 64-bitnu verziju sistema Office 2010 navedena su ispod, kao i nekoliko ograničenja kao što su ne radi sa neke starije verzije programske dodatke. To je najčešće zbog ograničenja 32-bitna verzija je instaliran automatski (podrazumevano), čak i na 64-bitni operativni sistem Windows.

Ako vaš poslovni scenariji Uključi veoma velike datoteke i/ili rad sa velikih skupova podataka, a vaš računar radi pod 64-bitnu verziju operativnog sistema Windows, 64-bitni pravi izbor je posebno kada:

 • Radite sa veoma velike skupove podataka, kao što su poslovne skale Office Excel radne sveske sa složena izračunavanja mnogo izvedene tabele, povezivanje sa spoljnim bazama podataka i korišćenje funkcije kao što su Power Pivot, 3D mape, Power View, ili pribavljanje i transformacija. Budući da 64-bitnu verziju sistema Office ne nameću određene ograničenja veličina datoteke, kao i 32-bitnu verziju sistema Office (2 gigabajta (GB) ograničenje), možda bolje radite sa velikih skupova podataka.

 • Radite sa veoma velike slike, video zapise ili animacije u programu Office PowerPoint. 64-bitnu verziju sistema Office možda bolje odgovara da rukujete ove složene slajda nizovi slajdova.

 • Radite sa datotekama koje zauzimaju preko 2 gigabajta prostora u Office programu Project, naročito ako projekat ima mnogo podređeni projekata.

 • Razvoja interne Office rešenja koja kao što su programski dodaci ili dokument nivo prilagođavanja.

 • Vaša organizacija zahteva da hardver izvršavanja podataka sprečavanja (DEP) biti primenjena u Office aplikacijama. DEP je skup hardver i softver tehnologija koji koriste neke organizacije da biste poboljšali bezbednost. Za 64-bitni instalacije DEP će uvek biti primenjena, dok 32-bitni instalacijama DEP potrebno je da konfigurišete postavke.

 • Sa više Outlook klijentima pomoću 64-bitni, obnovu 32-bitne aplikacije Messaging Application Programming Interface (MAPI), programskim dodacima ili makroe za 64-bitni Outlook je preporučena opcija. Da, ali ako je potrebno takođe možete nastaviti da biste pokrenuli ih sa programom Outlook 32-bitnu.

Razlozi za izbor 32-bitne verzije

Ako vaš računar radi pod 32-bitnu verziju operativnog sistema Windows, morate da instalirate 32-bitnu verziju sistema Office 2010 (podrazumevano). Ne možete da instalirate 64-bitnu verziju sistema Office.

Savet : Pored pružanje podrške za 32-bitne verzije operativnog sistema Windows, 32-bitnu verziju sistema Office je podržana na računarima koji koriste 64-bitne verzije operativnog sistema Windows. Office 2010 omogućava korisnicima nastaviti da koristite postojeće Microsoft ActiveX kontrole, komponenta objekat model (COM) programski dodaci, a programa Visual Basic for Applications (VBA). Ovo su prvenstveno 32-bitnu jer nema 64-bitne verzije su dostupne za veliki broj programskih dodataka.

 • Ako vaša organizacija treba da nastavite da koristite oznake tipa datoteke u Office, kao što su ActiveX kontrole, nezavisnih proizvođača programski dodaci, interne rešenja izgrađeno na prethodne verzije sistema Office ili 32-bitne verzije softvera koji se povezuju direktno sa Office, preporučujemo da odete sa automatski instaliran Office 2010 32-bitni (x 86) na računarima koji rade pod 32-bitne i 64-bitni podržani operativni sistemi Windows.

 • Koristite 32-bitne kontrole sa 64-bitni izbora. Možete da nastavite da biste pokrenuli 32-bitne kontrole u 32-bitni Office, kao što je Microsoft Windows uobičajene kontrole (Mscomctl.ocx, comctl.ocx) ili sve postojeće kontrole 32-bitnu nezavisnog proizvođača.

 • Vaša VBA kôd koristi izjave Declare. Visual Basic for Applications (VBA) koji sadrži izjave Declare neće funkcionisati u 64-bitnu verziju sistema Office ako ga ne ažurirate.

 • U sistemu SharePoint Server 2010 ili starijim verzijama, prikaz lista sa podacima neće biti dostupan. Međutim, možete da nastavite da koristite prikaz funkcionalnost Uredi na listu sa podacima u sistemu SharePoint Server 2010 sa 32-bitni Office klijenta.

 • Kompajlirane Access baze podataka, kao što su. MDE i. ACCDE datoteka, neće raditi osim ako nisu posebno napisane za 64-bitnu verziju sistema Office.

 • Treba zastareli Equation Editor ili nosivost (Word programski dodatak biblioteke) datoteke u programu Word. Možete da nastavite da koristite zastareli Word Equation Editor (nosivost datoteke je ukinut u 32-bitne i nije podržano u sistemu Office 2010).

 • Postoji nema kodek (softver koji se koristi za komprimovanje ili dekomprimovanje video ili audio datoteka) dostupan u 64-bitni za tri formata medija QuickTime. Stoga, ako imate stari ugrađeni medijsku datoteku u PowerPoint prezentaciji, moraćete da koristite 32-bitnu verziju sistema Office.

Spremni ste za instalaciju?

Pratite uputstva iz članka:

Instaliranje sistema Office 2010

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Operativnog sistema Windows koju sam pokrenut?

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×