Odaberite 64-bitni ili 32-bitnu verziju sistema Office 2016

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Podrazumevano Office 2016 instalira 32-bitnu verziju sistema Office. Međutim, pošto mnoge nove ličnih računara koristite 64-bitne verzije operativnog sistema Windows, važno je da odlučite da li želite da instalirate 64-bitnu verziju sistema Office ili da nastavite da koristite 32-bitnu. Koja verzija je vam zavisi od toga kako planirate da koristite Office.

Ako već znate koju verziju želite da instalirate, pogledajte korake u odeljku spremni ste za instalaciju?

Razlozi za izbor 64-bitne verzije

Računarima sa 64-bitne verzije operativnog sistema Windows obično imaju više resursa kao što su obrada power i memorije od prethodnih 32-bitnu. Takođe, 64-bitne aplikacije možete da pristupite više memorije od 32-bitne aplikacije (18.4 miliona Petabytes). Stoga, ako vaš slučajevi uključuju velike datoteke i/ili rad sa velikih skupova podataka i vaš računar radi pod 64-bitnu verziju operativnog sistema Windows, 64-bitni je pravi izbor kada:

 • Radite sa velikih skupova podataka, kao što su poslovne skale Excel radne sveske sa složena izračunavanja, veliki broj izvedene tabele, podaci za povezivanje sa spoljnim bazama podataka, PowerPivot, 3D mape, PowerView, ili pribavljanje i transformacija. 64-bitnu verziju sistema Office će možda bolje funkcionisati u ovakvim slučajevima. Pročitajte članak Excel specifikacije i ograničenjaograničenja i specifikacije modela podatakai Korišćenje memorije 32-bitna izdanja programa Excel.

 • Radite sa veoma velike slike, video zapise ili animacije u programu PowerPoint. 64-bitnu verziju sistema Office možda bolje odgovara da rukujete ove složene slajda nizovi slajdova.

 • Radite sa datotekama od 2 GB u programu Project, naročito ako projekat ima mnogo podređeni projekata.

 • Vaša organizacija zahteva hardvera izvršavanja podataka sprečavanja (DEP) za Office aplikacije. DEP je skup hardver i softver tehnologija koji koriste neke organizacije da biste poboljšali bezbednost. Za 64-bitni instalacije, DEP uvek će biti primenjena dok ste na 32-bitnu instalacije, moraćete da biste konfigurisali DEP pomoću postavki smernica grupe.

 • Razvoja interne Office rešenja koja, kao što su programski dodaci ili dokument nivo prilagođavanja. Koristite 64-bitnu verziju sistema Office će vam omogućiti da izlaganje 64-bitnu verziju sistema tih rešenja, kao i 32-bitnu verziju. Interne projektanti rešenja Office treba da imaju pristup 64-bitni Office 2016 za testiranje i ažuriranje ova rešenja.

Razlozi za izbor 32-bitne verzije

Ako vaš računar radi pod 32-bitnu verziju operativnog sistema Windows morate da instalirate 32-bitnu verziju sistema Office.

Savet : Pored pružanje podrške za 32-bitne verzije operativnog sistema Windows, 32-bitnu verziju sistema Office je podržana na računarima sa 64-bitne verzije operativnog sistema Windows.

IT stručnjaci i programeri posebno, trebalo bi da takođe Pregledajte sledećim situacijama gde 32-bitnu verziju sistema Office i dalje je najbolji izbor za sebe ili organizacije.

 • Imate 32-bitni COM programski dodaci sa 64-bitni alternative. Možete da nastavite da biste pokrenuli 32-bitni COM programski dodaci u 32-bitnu verziju sistema Office na 64-bitnom operativnom sistemu Windows. Možete da probate kontaktiranje dobavljača COM programskog dodatka i zatražite 64-bitnu verziju.

 • Koristite 32-bitne kontrole sa 64-bitni alternative. Možete da nastavite da biste pokrenuli 32-bitne kontrole u 32-bitni Office, kao što je Microsoft Windows uobičajene kontrole (Mscomctl.ocx, comctl.ocx) ili bilo koji postojeći kontrola 32-bitnu 3rd nezavisnog proizvođača.

 • Vaša VBA kôd koristi izjave Declare Većina VBA kôd ne treba da promenite kada koristite 64-bitnu ili 32-bitnu, osim ako ne koristite deklarišete izjave da biste pozvali Windows API pomoću 32-bitni podataka tipovi kao dugo pokazivača i regulatore. U većini slučajeva, dodavanje PtrSafe na Declare i zamena dugo LongPtr će se izjavu Declare kompatibilne sa obe 32 - i 64-bitni, koliko god to možda neće biti moguće retko tamo gde je nema 64-bitni API da Declare.For više informacija o tome šta se promenilo VBA su potrebne da biste pokrenuli 64-bitni Office, pogledajte članak 64-bitnu verziju programa Visual Basic for Applications pregled.

 • Imate 32-bitne MAPI aplikacije za Outlook. I sve veći broj 64-bitnu verziju programa Outlook klijenata, da biste pokrenuli ih sa 32-bitnim programom Outlook samo, kao i možete nastaviti obnova 32-bitne MAPI aplikacije, programske dodatke ili makroe za 64-bitni Outlook je preporučena opcija, ali ako vam je potrebno. Ako želite da saznate više o priprema aplikacije Outlook za 32-bitne i 64-bitni platforme, pogledajte članak Sastavni MAPI aplikacije na 32-bitni i 64-bitnim platformama i Outlook MAPI referenca.

 • Koji aktivirate 32-bitni OLE servera ili objekat. Možete da nastavite da biste pokrenuli aplikaciju OLE Server 32-bitni sa 32-bitnu verziju sistema Office instalirana.

 • Koristite SharePoint Server 2010 i treba Uredi u prikazu lista sa podacima. Možete da nastavite da koristite prikaz funkcionalnost Uredi na listu sa podacima u sistemu SharePoint Server 2010 sa 32-bitni Office klijenta.

 • Potrebni su .mde 32-bitni Microsoft Access, .ade, i .accde datoteke baze podataka. Dok možete ponovno prevođenje 32-bitni .mde .ade i .accde datoteke da biste ih kompatibilan sa 64-bitni, možete da nastavite da biste pokrenuli 32-bitni .ade .mde i .accde datoteke u programu Access 32-bitnu.

 • Potrebna vam zastareli Equation Editor ili nosivost (Word programski dodatak biblioteke) datoteke u programu Word. Možete da nastavite da koristite uređivač jednačina zastareli Word i pokrenete nosivost datoteke u programu Word 32-bitnu.

 • Imate stari ugrađeni medijsku datoteku u PowerPoint prezentaciji sa nije dostupna 64-bitni kodek.

Spremni ste za instalaciju?

Važno: pre nego što instalirate.

Ne možete da instalirate 64-bitne verzije sistema Office tako što ćete zajedno sa 32-bitne verzije sistema Office ili samostalne 32-bitni Office aplikacijama, kao što su 32-bitnu verziju programa Visio ili projekat. Slično tome, ne možete da instalirate 32-bitni tako što ćete zajedno sa 64-bitnu.

Na primer, ako ste prethodno instalirali 32-bitnu verziju sistema Office 2013, a želite da instalirate 64-bitnu verziju sistema Office 2016, prvo morate da deinstalirate 32-bitnu verziju. Za te korake u članku Deinstaliranje sistema Office 2016, Office 2013 ili Office 365 sa PC računara .

Pokušaju da instalirate dve različite verzije će uzrokovati sledeću grešku, "Nije moguće instalirati Office (64-bitni ili 32-bitni)" kada pokušam da instaliram.

Izaberite verziju koju želite da instalirate

Podrazumevano se Office instalira 32-bitnu verziju. Ako želite da instalirate verziju, pratite korake u Instaliranje sistema Office na PC ili Mac računaru.

Načinu na koji instalirate Office zavisi od toga da li vaš Office proizvod je deo sistema Office za kuću ili Office plan za preduzeća. Listu potražite u članku Office za kuću i Office planova za preduzeća proizvoda u okviru svake plana.

Izaberite plan sa padajuće liste ispod da biste videli uputstva korak po korak 64-bitnu instalaciju za vaš Office proizvod.

Ako je ovo novu kopiju sistema Office, a niste ste preuzeli proizvod ključa (ako je nešto ste dobili uz proizvod) i povezane sa u Microsoft nalog, pogledajte članak Preuzmi šifru proizvoda i saradnik Microsoft naloga sa sistemom Office pre nego što dovršite korake ispod.

Početak instalacije sistema Office
 1. Idite na www.office.com/myaccount. Ako nije već ste prijavljeni pomoću Microsoft nalog povezan sa svoju kopiju sistema Office uradite to odmah. Ako ste prijavljeni pomoću drugog naloga, odjavite se iz koje i ponovo se prijavite pomoću ispravnog Microsoft nalog.

  Snimak ekrana programa Microsoft nalog za prijavljivanje stranice

  Savet : Znak neuspešan pokušaj ponovo prijavi pomoću ispravnog naloga ili listu potražite u članku "Ovo je pravo mesto za instaliranje i ponovno instaliranje sistema Office" opcija, uključujući šta da probate ako ne možete da Erp vaše Microsoft nalog.

 2. Napomena : Ako imate pretplatu na Office 365 i ekran izgleda kao jedan ispod, moraćete da biste izabrali Instaliranje > prvi.

  Za Office 365 planove kliknite na dugme „Instaliraj >“ na matičnoj stranici „Moj Office nalog“

  Izaberite stavku Opcije jezika i instalacije. (Za na Office 2013 instalirate izaberite dodatne instalirate opcije , a zatim pređite na korak 4).

  Opcije jezika i instalacije za Office 365
 3. Na stranici opcije jezika i instalacije, kliknite na vezu, Dodatni instalirate opcije.

  Na stranici instalacija opcije jezika, izaberite stavku na vezu dodatne opcije instalacije
 4. U odeljku druge verzije sistema Office , sa padajuće liste izaberite Office - 64-bitni , a zatim izaberite stavku da biste instalirali.

  Snimak ekrana padajuće liste izaberite opciju da biste instalirali Office - 64-bitni

  Napomena : Ako dobijete poruku koja kaže, "Zaustavi, trebalo bi da čekate da instalirate Office 2016" to znači da Office je otkrio problem sa kompatibilnošću nešto drugo instaliran na vašem računaru. Izaberite Saznajte zašto vezu u poruci o grešci ili pogledajte odeljak Rešavanje problema ispod.

 5. U zavisnosti od pregledača, idite na instalaciju iskačućeg koji se pojavljuje na dnu stranice i kliknite na dugme Pokreni (u programu Internet Explorer), instalacioni program (u Chrome) ili Sačuvaj datoteku (u programu Firefox).

  Savet : Ako koristite ivicu, prvo kliknite na dugme Sačuvaj, a zatim izaberite stavku Pokreni.

  Snimak ekrana opcija pregledača: u programu Internet Explorer kliknite na dugme Pokreni, u programu Chrome izaberite stavku Podešavanje, kliknite na dugme Sačuvaj datoteku u programu Firefox

  Ako vidite na odziv kontrola korisničkog naloga koja kaže, Želite li da dozvolite ovoj aplikaciji da biste promenili uređaj? Kliknite na dugme da.

  Instalacija započinje.

  Prozor koji prikazuje tok instalacije sistema Office
 6. Instalacija je završena kad vidite rečenicu: „Sve je spremno! Office je sada instaliran“ i reprodukuje se animacija koja pokazuje gde se na računaru nalaze Office aplikacije. Pratite uputstva u prozoru, na primer kliknite na dugme Start > Sve aplikacije da biste videli gde se aplikacije nalaze, a zatim izaberite opciju Zatvori.

  Office je sada instaliran. Izaberite opciju „Zatvori“
 7. Odmah počnite da koristite neku Office aplikaciju tako što ćete otvoriti bilo koju aplikaciju, na primer Word ili Excel. U većini slučajeva, Office se aktivira kada pokrenete aplikaciju i pošto pristanete na uslove licenciranja klikom na dugme Prihvati.

  Prihvatite uslove ugovora o licenciranju tako što ćete kliknuti na dugme „Prihvati“
 8. Office se može aktivirati automatski. Ako vidite čarobnjak za aktivaciju sistema Microsoft Office, pratite uputstva da biste aktivirali Office. Ako vam je potrebna pomoć, pogledajte članak Aktiviranje uslugue Office 365, sistema Office 2016 ili Office 2013.

  Prikazuje čarobnjak za aktivaciju sistema Microsoft Office.

Savet : Da li su ovi koraci bili korisni? Ostavite nam komentar!

Rešavanje problema

Ako vam se čini da instalacija sistema Office traje veoma dugo, možda postoji problem s vašom internet vezom. Moguća rešenja potražite u članku Zašto se Office tako dugo instalira? Možda ćete želeti i da probate da instalirate Office koristeći vanmrežni instalacioni program za Office 2016.

Primio sam poruku o grešci: Ako imate poruku o grešci pri pokušaju da instalirate Office, a ima Saznajte više vezu, izaberite je da biste dobili informacije o tome kako da rešite problem. Ako nema veze, pogledajte članak Rešavanje problema sa instaliranjem sistema Office i Office 365.

Ako je dugme Instaliraj zasenčeno ili ne funkcioniše, pročitajte članak Dugme „Instaliraj“ ne instalira Office.

Ako dobijete poruku koja kaže, "Zaustavi, trebalo bi da čekate da instalirate Office 2016" to znači da Office je otkrio problem sa kompatibilnošću sa nešto što ste instalirali. Potražite u sledećim člancima pomoći za više informacija:

Ostavite komentar

Da li su ovi koraci bili korisni? Ako jesu, javite nam na dnu ove teme. Ako nisu, a i dalje imate problema sa instaliranjem sistema Office, recite nam šta ste pokušali da uradite i sa čim ste imali problema. Povratne informacije koristimo da bismo još jednom proverili korake i pružili dodatne informacije.

Napomena : Ako ne možete da se prijavite praćenjem dolenavedenih koraka, moguće je da se prijavljujete u pogrešnu Office 365 uslugu. Pročitajte članak Gde se prijavljuje u Office 365.

 1. Prijavite se pomoću poslovni ili školski nalog na sajtu http://portal.office.com/OLS/MySoftware.aspx.

  Ako ne vidite naveden Office, vaš plan verovatno ne obuhvata Office aplikacije. Ako znate da vaš plan uključuje Office, možda vam nije dodeljena licenca. Pogledajte članak Koji Office 365 proizvod ili licencu imam?. Ako Office nije naveden, zamolite Office 365 administratora da vam dodeli licencu.

 2. Na stranici " Office ", idite na verziju sistema Office koju želite da instalirate. Na primer, vaš administrator vam je dala opciju da biste instalirali Office 2016 ili Office 2013.

  Ako imate izbor, izaberite koju verziju sistema Office želite da instalirate, izaberite jezik, a zatim odaberite stavku „Instaliraj“.

  Važno : Proces koji instalira Office 2016 takođe deinstalira sve Office 2013 proizvode. Pogledajte članke „Stanite, trebalo bi da sačekate sa instalacijom sistema Office 2016“ i Kako da ponovo instaliram Office 2013 nakon nadogradnje na Office 2016.

 3. Izaberite stavku jezik, a zatim izaberite stavku Više opcija > 64-bitni pre nego što odaberete da instalirate.

  Izaberite jezik, a zatim izaberite stavku „Više opcija“ Izaberite 64-bitnu verziju sa padajuće liste verzija
 4. U zavisnosti od pregledača, idite na iskačući prozor instalacije koji se pojavljuje i izaberite stavku Pokreni (u programu Internet Explorer), Podesi (u programu Chrome) ili Sačuvaj datoteku (u programu Firefox).

  Savet : Ako koristite ivicu, prvo kliknite na dugme Sačuvaj, a zatim izaberite stavku Pokreni.

  Snimak ekrana opcija pregledača: u programu Internet Explorer kliknite na dugme Pokreni, u programu Chrome izaberite stavku Podešavanje, kliknite na dugme Sačuvaj datoteku u programu Firefox

  Ako vidite na odziv kontrola korisničkog naloga koja kaže, Želite li da dozvolite ovoj aplikaciji da biste promenili uređaj? Kliknite na dugme da.

 5. Instalacija započinje.

  Prozor koji prikazuje tok instalacije sistema Office
 6. Instalacija sistema Office 2016 je završena kad vidite rečenicu: „Sve je spremno! Office je sada instaliran“ i reprodukuje se animacija koja pokazuje gde se na računaru nalaze Office aplikacije. Pratite uputstva u prozoru, na primer kliknite na dugme Start > Sve aplikacije da biste videli gde se aplikacije nalaze, a zatim izaberite opciju Zatvori.

  Office je sada instaliran. Izaberite opciju „Zatvori“
 7. Odmah počnite da koristite neku Office aplikaciju tako što ćete otvoriti bilo koju aplikaciju, na primer Word ili Excel. U većini slučajeva, Office se aktivira kada pokrenete aplikaciju i pošto pristanete na uslove licenciranja klikom na dugme Prihvati.

  Prihvatite uslove ugovora o licenciranju tako što ćete kliknuti na dugme „Prihvati“

Ostavite komentar

Da li su ovi koraci bili korisni? Ako jesu, javite nam na dnu ove teme. Ako nisu, a i dalje imate problema sa instaliranjem sistema Office, recite nam šta ste pokušali da uradite i sa čim ste imali problema. Povratne informacije koristimo da bismo još jednom proverili korake i pružili dodatne informacije.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Takođe pogledajte

Operativnog sistema Windows koju sam pokrenut?

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×