Ocenjivanje sadržaja

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ocena sadržaja može pomoći da pronađete korisne i relevantne sadržaja u listu, biblioteku ili lokacije.

U ovom članku

Pregled

Ocenjivanje sadržaja u listu ili biblioteku

Uređivanje ocenjivanja svojstva stavke liste ili biblioteke

Ocenjivanje na stranicu na lokaciji ili wiki

Promena trenutna ocena

Pregled

Ocene može pomoći da biste pružili povratne informacije o sadržaju, kao i tako da pomogne drugim osobama da identifikujete korisne ili relevantne sadržaja na lokaciji.

Ocene se mogu koristiti na listu, biblioteku ili Veb stranica, ako vlasnik lokacije omogućio funkciju. Ocene obično se pojavljuju kao kolonu sa zvezde sa liste ili biblioteke na stranici svojstva stavke liste ili kao skup zvezdica na Veb stranicu.

Ocena

Kada izaberete ocene, prosleđuje i sa drugim ocene u proseku. Malo kasnije, ažurirani ocenjivanja će se pojaviti na serveru, na osnovu interval podešava administrator servera.

Ocene sadržaja

Ako je prosek pada između dve cele brojeve, deo zvezda može da se pojavi popunjeni u. Ocene obično sadrže 5 zvezdica sa 5 koji se najviše ocenjivanja, iako vaša organizacija može prilagoditi način na koji se ocene radite ili da se pojavi.

Savet: Ako se ne sećate li ste ocenili sadržaj, možete da postavite pokazivač miša iznad ocenjivanja kolonu ili kontrolu. Ako ste dodelili ocenu, broj će prikazati u iskačućem tekst, kao što je moja ocena: 5. ako ste ne ocenili sadržaj, ali iskačuće poruka vas obaveštava moja ocena: ipak ne želite.

Trenutna ocena

Kada ocenite sadržaj, vrednost je u proseku sa drugim ocene i podrazumevano, druge osobe ne vidite pojedinačne ocene vrednost. Ocenjivanje pojedinačne može biti dostupne ili vidljiv, međutim, u programu za prilagođene na osnovu funkcije ocenjivanja. Pronađite više informacija o informacijama koje delite na ocenama, lične lokacije i srodnim funkcijama u odeljku takođe pogledajte.

Vrh stranice

Ocenjivanje sadržaja u listu ili biblioteku

Da biste stopa sadržaja u biblioteci za listu, funkcije ocenjivanja prvo mora biti omogućena. U predlošku za centar za dokumente ocene su podrazumevano dostupni.

Ako je omogućena funkcija, videćete najčešće vidite ocene kolone, kao što su ocena (0-5), kada prikazujete listu ili biblioteku. Ako ocene su omogućene, ali nisu prikazani u trenutnom prikazu liste ili biblioteke, možete da koristite proceduru Uređivanje ocenjivanja svojstva stavke liste ili biblioteke u ovoj temi.

Više informacija o tome da li su omogućene ocene na listi ili biblioteci, obratite se osobi koja je vlasnik ili upravlja vaše lokacije. Pronađite više informacija o omogućavanju i konfigurisanju ocene u odeljku takođe pogledajte.

 1. Na traci za brzo pokretanje, kliknite na ime liste ili biblioteke čiji sadržaj želite da ocenite.
  Ako liste ili biblioteke ne nalazi na traci za brzo pokretanje, kliknite na dugme Radnje na lokaciji, kliknite na dugme Prikaži sav sadržaj lokacije, a zatim kliknite na ime liste ili biblioteke.

 2. U koloni ocenjivanja ((0-5)), pored stavke koju želite da ocenite, zadržite pokazivač miša iznad broj zvezdica koji želite da dodelite stavci.

  Broj zvezdica povezan sa ocena će promeniti boju. Na veći broj zvezde, što je veća ocena.

 3. Kliknite na dugme da biste dodelili ocene. Videćete poruku da su prosleđeni ocene. Nakon ocenjivanje prosleđuje i sa drugim ocene u proseku, to će biti primenjen kompletna ocenjivanja povezan sa stavkom.

  Napomene: 

  • U zavisnosti od toga kako je konfigurisan na serveru, možda je potrebno neko vreme da Prosečna ocena da se primeni. Ovaj period je podesio vaš administrator.

  • Na nekim listama, kao što je kalendar, ocene kolona možda neće pojaviti u podrazumevani prikaz. Možete da koristite sledeću proceduru da biste primenili ocenjivanje svojstava za stavku liste.

Uređivanje ocenjivanja svojstva stavke liste ili biblioteke

Ako ocene su omogućene za listu ili biblioteku, ali koloni ocena (0-5) ne prikazuje u nekom od podrazumevanog prikaza za listu ili biblioteku, možete da koristite ovu proceduru da biste ažurirali svojstvo ocenjivanja za stavke liste ili dokumenta.

Polje „Ocene“ u svojstvima

Ova procedura ima isti rezultat kao primene ocenjivanja u koloni ocenjivanja (0-5) za stavku liste, ali možda praktičnije ako već prikazujete na stavku Svojstva. Ova procedura takođe može da bude korisno ako koloni ocena (0-5) nije prikazana u trenutnom prikazu liste ili biblioteke.

Da biste stopa sadržaja u biblioteci za listu, funkcije ocenjivanja prvo mora biti omogućena. Ako je omogućena funkcija, videćete ocene kolona, što se obično prikazuje kao ocenjivanja (0-5), kada prikazujete listu ili biblioteku.

Više informacija o tome da li su omogućene ocene na listi ili biblioteci, obratite se osobi koja je vlasnik ili upravlja vaše lokacije. Pronađite više informacija o omogućavanju i konfigurisanju ocene u odeljku takođe pogledajte.

 1. Na traci za brzo pokretanje, kliknite na ime liste ili biblioteke čiji sadržaj želite da ocenite. Ako lista ili biblioteka nije na traci za brzo pokretanje, kliknite na dugme Radnje na lokaciji, kliknite na dugme Prikaži sav sadržaj lokacije i zatim kliknite na ime liste ili biblioteke.

 2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke liste ili dokumenta koji želite da ocenite.

 3. Na traci, u grupi upravljanje izaberite stavku Uredi svojstva.

 4. Pored ocenjivanja (0-5), pritisnite i držite pokazivač miša iznad broj zvezdica koji želite da dodelite stavci. Broj zvezdica povezan sa ocena će promeniti boju. Na veći broj zvezde, što je veća ocena.

 5. Kliknite na dugme da biste dodelili ocene. Videćete poruku da su prosleđeni ocene. Nakon ocenjivanje prosleđuje i sa drugim ocene u proseku, to će biti primenjen kompletna ocenjivanja povezan sa stavkom.

Napomena: U zavisnosti od toga kako je konfigurisan na serveru, možda je potrebno neko vreme da Prosečna ocena da se primeni. Ovaj period je podesio vaš administrator.

Vrh stranice

Ocenjivanje na stranicu na lokaciji ili wiki

Možda ćete moći da ocenite neke stranice, ako dizajner stranice je primenjena rasporeda u kojoj ocene podešeni.

Ocene na SharePoint stranici

Ova procedura je slična primene ocenjivanje na listi ili biblioteci – zadržite pokazivač iznad broj zvezda koje želite da primenite, a zatim izaberete stavku. Dizajner stranice možda prilagodili izgled ocene kontrole.

 1. Na stranici, pritisnite i držite pokazivač miša iznad broj zvezdica koji želite da dodelite stavci. Broj zvezdica povezan sa ocena će promeniti boju. Na veći broj zvezde, što je veća ocena.

 2. Kliknite na dugme da biste dodelili ocene. Videćete poruku da su prosleđeni ocene. Nakon ocenjivanje prosleđuje i sa drugim ocene u proseku, to će biti primenjen kompletna ocenjivanja povezan sa stavkom.

Napomena: Pronađite više informacija o omogućavanju i konfigurisanju ocene u odeljku takođe pogledajte.

Vrh stranice

Promena trenutna ocena

Ako se predomislite nakon primene ocena ili slučajno odaberite stavku u redu ocenjivanja, možete da promenite ocene. Da biste promenili postojeći ocenu, možete da koristite istu proceduru koju ste prvo koristili da biste primenili ocena.

Možete da vidite ocenjivanje početnog tako što ćete zadržati pokazivač miša iznad sadržaj. Da biste promenili ocene, zadržite pokazivač miša iznad, a zatim izaberite stavku ažurirani broj zvezda koje želite.

Trenutna ocena

Napomena: U zavisnosti od toga kako je konfigurisan na serveru, možda je potrebno neko vreme da Prosečna ocena da se primeni na osnovu ocene promenjene. Ovaj period je podesio vaš administrator servera.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×