Obustavljene funkcije u programu SharePoint Designer 2010

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Evo spiska SharePoint Designer 2007 funkcije koje su obustavljena u programu SharePoint Designer 2010.

Ovaj članak sadrži:

Rad sa udaljene lokacije i migraciju sadržaja

Rad sa starijim verzijama sistema SharePoint

Microsoft Script Editor (MSE)

Postavke za saradnike

Jedinstveno prijavljivanje

Tabela rasporeda

Tema

Prikazi: Izveštaji, navigacija i hiperveze

Prikaz za navigaciju

Prikaz hiperveza

Prikaz izveštaja

Funkcije baze podataka

FTP

Prilagođavanje stranica

Dinamičke Web predloške

Web paket datoteka

Rad sa udaljene lokacije i migraciju sadržaja

SharePoint Designer 2010 je dizajniran za korisnike da biste radili na – ne da dizajnirate i objavite – SharePoint Foundation 2010 i SharePoint Server 2010 Veb lokacije. Ovo je smena u fokusu od prethodnika programa SharePoint Designer, Microsoft FrontPage, koja je dizajnirana kao kreiranje i upravljanje alatka za server agnostik Veb lokacije.

Najbolji značajne promene u programu SharePoint Designer 2010 se odnose na ovaj taster shift u fokusu. Na primer, zastarele funkcija za objavljivanje i povezivanje sa udaljenom Web lokacijama i upravljanje prenosom Veb lokacije i Veb sadržaja se uklanjaju iz programa SharePoint Designer 2010.

  • Ne možete da uvezete na Veb lokaciji sa druge lokacije servera ili datoteke u programu SharePoint Designer 2010.

  • Ne mogu da kreiranje, uređivanje, ili objavljivanje Veb lokaciji na disku ili radite sa udaljenom Veb lokacije u programu SharePoint Designer 2010. Elementi u programu SharePoint Designer korisnički interfejs koji podržava rad sa na disku Veb lokacije, kao što je opcija za pregled Koristi Microsoft ASP.NET razvoja Server , su uklonjene.

  • Nije moguće izvršiti servera administrativne zadatke kao što su rezervne kopije i vraćanja u prethodno stanje, migraciju sadržaja ili druge zadatke upravljanja to uticati i celu Veb lokacije u programu SharePoint Designer 2010. Ove operacije treba izvršiti u centralnoj administraciji.

Rad sa starijim verzijama sistema SharePoint

SharePoint Designer 2010 je dizajniran za rad sa SharePoint Foundation 2010 i SharePoint Server 2010. To nije moguće koristiti sa starijim verzijama programa SharePoint.

Ako treba da otvorite Windows SharePoint Services 2007 ili Microsoft Office SharePoint Server 2007 lokaciju, možete da uradite to tako što ćete instalirati SharePoint Designer 2007. Imajte na umu da to zahteva da imate 32-bitnu verziju sistema Microsoft Office 2010.

Microsoft Script Editor (MSE)

U Office SharePoint Designer 2007 i starijim verzijama programa Microsoft FrontPage, Microsoft Script Editor (MSE) može da koristite da biste dodali tekst, uređivati HTML oznake i uredite bilo kog Microsoft Visual Basic Scripting Edition (VBScript) kôd u stranica za pristup podacima. MSE obezbeđuje IntelliSense funkcije za skriptu kreiranje i uređivanje. Možete koristiti Script Editor da biste prikazali stranicu onako kako bi u Veb pregledaču. Microsoft SharePoint Designer 2010 ne uključuje Microsoft Script Editor.

Postavke za saradnike

Funkcija postavki za saradnike je uklonjen sa sistemom Microsoft SharePoint Designer 2010.

U programu SharePoint Designer 2007, postavki za saradnike je korišćen za podešavanje i uključite režimu saradnika, ograničen pristup režimu. Korisnici koji je otvoren na lokaciji za uređivanje u sistemu Office SharePoint Designer 2007 imali uvid u različitim komandi ili funkcija, u zavisnosti od toga koji grupe saradnika oni su dodeljeni i koji ograničenja uređivanja je dodeljen te grupe saradnika.

U programu SharePoint Designer 2010, možete da koristite novu stranicu postavke programa SharePoint Designer da biste ograničili pristup određene funkcije u programu SharePoint Designer.

Jedinstveno prijavljivanje

Jedan prijavljivanje (SSO) metoda potvrde identiteta je uklonjen sa sistemom SharePoint 2010 i zamenjuje usluge bezbednog skladištenja. Uslugu bezbednog skladištenja je tužbe svesni autorizacija usluga koja uključuje bezbednog baze podataka za skladištenje akreditiva koji su povezani sa ID-ove aplikacije. Ove aplikacije ID-ovi se mogu koristiti da odobrite pristup spoljnim izvorima podataka.

Tabela rasporeda

U Office FrontPage 2003 i Office SharePoint Designer 2007, možete da kreirate Veb stranicama pomoću tabela rasporeda i ćelije.

Moćne listova (CSS) kaskadnog opisa stila rasporeda funkcije zamenili rasporeda tabela funkcija u programu Microsoft SharePoint Designer 2010. Alatke u vezi sa kreiranje i menjanje tabele rasporeda su uklonjena iz programa SharePoint Designer 2010 korisničkog interfejsa.

Ako otvorite Veb stranicu koja sadrži postojeću tabelu rasporeda u programu SharePoint Designer 2010, funkcije tabele rasporeda ispravno. Međutim, ne možete da koristite SharePoint Designer 2010 da biste umetnuli tabelu novi raspored.

Teme

Tema u sistemu SharePoint 2010 su redizajnirani da se pojednostavi proces generisanje teme. Teme kreirane u Windows SharePoint Services 3.0 su kompatibilni sa SharePoint Foundation 2010. Ako vršite nadogradnju sa Windows SharePoint Services 3.0 za SharePoint Foundation 2010, možete da koristite vizuelne nadogradnje da nastavite da koristite lokacije u korisničkom interfejsu stari. Međutim, preporučujemo da koristite novi korisnički interfejs u sistemu SharePoint Foundation 2010 da biste kreirali teme i da ih primenite na lokacijama.

Prikazi: Izveštaji, navigacija i hiperveze

SharePoint Designer 2010 uključuje promene prikaza izveštaja, za navigaciju i hiperveze.

Prikaz za navigaciju

Prikaz za navigaciju i okna za navigaciju zamenjene okna za navigaciju na levoj strani prozora, koja prikazuje komponente koje čine vaše lokacije – njegov liste, biblioteke, tipove sadržaja, izvora podataka, tokovi posla i još mnogo toga. Da biste uredili jedne od komponenti listu objava, na primer, otvorite liste i biblioteke, a to će vas odvesti na stranicu galerije prikazuje svim listama i bibliotekama. Na traci za navigaciju možete da koristite i da vidite gde se nalazite u hijerarhiji lokacija, idi napred ili nazad ili videli nedavne stranice.

Prikaz hiperveza

Prikaz hiperveza se uklanja iz programa SharePoint Designer 2010. Možete da koristite funkcije provere grešaka u programu SharePoint Designer 2010 da biste proverili raskinute veze, koje se ne koriste stranice, kaskadnog opisa stila listove upotrebe i korišćenje master stranice. Komanda " Ponovo izračunaj hiperveze " je uklonjena.

Prikaz izveštaja

SharePoint Designer 2010 menja način da pristupite izveštaje i uklonjen izbora izveštaje.

Funkcije baze podataka

SharePoint Designer 2010 pruža novi skup alatki za povezivanje sa spoljnim podacima, da biste kreirali spoljne tipove sadržaja, objavite te spoljne tipove sadržaja u katalog poslovnih podataka na serveru i da automatsko generisanje spoljne liste i sve obrasce potreban za tu spoljnu listu.

Zbog promena za upravljanje podacima, sledeće funkcije baze podataka iz programa Microsoft FrontPage i Office SharePoint Designer 2007 nisu podržane u programu SharePoint Designer 2010:

  • Čarobnjak za interfejs baze podataka

  • Kartica "baza podataka" u dijalogu "Postavke lokacije".

  • Čarobnjak za rezultate baze podataka

Napomena: Kada prikazujete Veb stranice ili ako koristite prikaz dizajna u programu SharePoint Designer 2010 da biste otvorili postojeće stranice rezultata baze podataka, baze podataka rezultata WebBot se prikazuje kao komentara u HTML.

Pronalaženje A Izvor podataka oknu zadatka je uklonjena.

FTP

FrontPage obezbeđen ugrađene FTP klijent za povezivanje sa servera bez Microsoft FrontPage proširenja servera. Ugrađeni FTP klijent omogućen korisnicima da otvorite lokacije preko FTP i objavite čitavu Veb lokaciju ili upravljanje pojedinačne datoteke na udaljenom serveru Veb. Zato što je SharePoint Designer 2010 je dizajniran za rad sa SharePoint lokacijama i ovim serverima već imate neophodne osnovnih kôd instaliran, FTP klijent nije neophodno i će biti uklonjena.

Prilagođavanje stranica

Prilagođavanje stranica (poznat i kao "unghosting") zahteva viši dozvole nego u prethodnog izdanja: podrazumevano samo administratori kolekcije lokacija možete prilagoditi stranice, master stranica i rasporeda na stranici ili koristite prikaz strukture u sve datoteke. To znači da, u oknu za navigaciju, većina osoba nećete videti čvorove za Master stranice, rasporedi stranica i sve datoteke. Umesto toga, ljudi će gradite rešenja za kreiranje i skladištenje stranice sa Web segmentima u biblioteci na stranicama lokacije. To je lako možete da sačuvate konzistentne Brendiranje i raspored preko vaše Veb aplikacije ili kolekcija lokacija.

Dinamičke Web predloške

Funkcionalnost u dinamički Web predlošci zamenjena je u programu SharePoint Designer 2010 master stranice.

Web paket datoteka

SharePoint Designer 2010 neće uvesti Web paketa datoteke.

Web paketa može da sadrži Veb stranica, predložaka, Web komponente, teme, grafike, opise stilova i drugih elemenata. Web paketi su taksi datoteke (sa .fwp oznake tipa datoteke) koje koristite za uvoz ili izvoz sa Veb lokacije.

Evo dva alternativne načine možete da primenite spakovan funkcionalnost kada radite sa SharePoint Veb lokacije:

  • Možete da koristite sa prilagođenim predloškom lokacije. Prilagođeni predlošci lokacije su uskladišteni kao .stp datoteka u SharePoint baze podataka.

  • Možete da koristite u okviru rešenje SharePoint Foundation 2010.

Rešenje je raspoređene, ponovo koristiti paket koji sadrži skup funkcija, definicijama lokacije i sklopove koji se primenjuju na lokacije, a koje pojedinačno možete da omogućite ili onemogućite. Možete da koristite rešenja za pakovanje i primenu prilagođene funkcije definicijama lokacije, predložaka, Web segmenata i sklopove.

U okviru rešenje SharePoint Foundation 2010 omogućava vam da objedinile sve komponente za proširivanje SharePoint Foundation 2010 u datoteci rešenja. Rešenje datoteke je pakovanja format datoteke, ali ima oznaku tipa datoteke .wsp. Možete da koristite datoteku rešenja za raspoređivanje sadržaja Veb segment paket. Ovo obuhvata sklopove, klase resurse, .dwp datoteke i druge komponente paketa.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×