Obrazac poslovnog projekta u Menadžeru za poslovne kontakte

U obrazac poslovni projekat možete uneti opsežne informacije za izbor, dodelu i praćenje poslovnih zadatak koji su potrebni da bi se dovršio određeni poslovni projekat.

Obrazac sadrži četiri prikaza: Opšte postavke, Detalji, Istorija i Korisnički definisana polja. Svaki prikaz sadrži nekoliko odeljaka.

Prikaz Opšte postavke

Prikaz Opšte postavke sadrži sledeće odeljke u koje možete unositi i uređivati informacije o poslovnom projektu, uključujući broj dana do završetka, zahtevane zadatke, kao i kontakt i poslovni kontakt koji su povezani sa poslovnim projektom.

 • Informacije o projektu

  Upišite ime poslovnog projekta (potrebno). Da biste poslovni projekat dodelili vlasniku, izaberite ime na listi korisnika koji imaju dozvolu za pristup bazi podataka. Da biste uklonili ime sa liste izaberite stavku Uredi ovu listu.

  Da biste listi dodali ime, morate biti vlasnik baze podataka. Više informacija o dodavanju korisnika na listu potražite u članku Deljenje podataka Menadžera za poslovne kontakte sa drugim korisnicima.

  Izaberite tip projekta, na primer Fiksni trošak, Vreme i materijal ili Ostalo ili, da biste dodali novu stavku ili uredili postojeću, kliknite na dugme Uredi ovu listu.

  Savet: Koristite polje tipa projekta da biste kategorizovali poslovne projekte radi lakšeg planiranja i praćenja.

 • Povezani nalog ili poslovni kontakt

  Kliknite na dugme Poveži se sa da biste izabrali nalog ili poslovni kontakt za povezivanje sa poslovnim projektom (potrebno). U dijalogu Poveži sa modulom „Nalog“ ili „Poslovni kontakt“, sa liste Fascikla izaberite listu naloga ili poslovnih kontakata, zatim izaberite stavku u listi, a potom kliknite na dugme Poveži se sa. Kliknite na dugme Novo da biste kreirali novu stavku.

 • Povezani nalozi i poslovni kontakti

  Na listi se pojavljuju nalozi i poslovni kontakti koji su povezani sa poslovnim projektom. Dvaput kliknite na nalog ili poslovni kontakt da biste otvorili zapis, odnosno kliknite na dugme Dodaj da biste dodali novi nalog ili poslovni kontakt. U dijalogu Dodavanje naloga ili poslovnog kontakta, sa liste Fascikla izaberite listu naloga ili poslovnih kontakata, zatim izaberite stavku na listi, a potom kliknite na dugme U redu. Da biste iz poslovnog projekta uklonili nalog ili poslovni kontakt, izaberite zapis, a zatim kliknite na dugme Ukloni.

 • Projektni zadaci

  Na listi se pojavljuju projektni zadaci koji su povezani sa poslovnim projektom. Dvaput kliknite na zadatak da biste ga otvorili ili kliknite na dugme Novo da biste kreirali novi zadatak. Kliknite na dugme Pomoć  Button image   da biste dobili pomoć prilikom unosa informacija u obrazac.

 • Pregled projekta

  U odeljku Pregled projekta prikazan je status zadataka povezanih s ovim poslovnim projektom i broj dana do završetka.

 • Informacije o statusu

  Unesite datume početka i završetka poslovnog projekta, kao i njegov status, prioritet i procenat dovršenosti. Da biste dodali novu stavku za status poslovnog projekta ili prioritet, odnosno da biste uredili postojeću stavku, izaberite stavku Uredi ovu listu.

Napomena: U prikazu Opšte postavke mogu se prilagođavati polja Tip projekta, Status projekta i Prioritet.

Prikaz Detalji

Prikaz Detalji sadrži komentari o poslovnom projektu. Komentare iz drugih datoteka možete da nalepite ili da ih direktno upišete u zapis poslovnog projekta. Kliknite na dugme Dodaj vremensku oznaku da biste svakom komentaru dodali datum.

Prikaz Istorija

Prikaz Istorija sadrži sve stavka istorije komunikacije koje su povezane sa ovim zapisom. U polju Prikaz kliknite na strelicu nadole   Slika dugmeta   da biste izabrali tip prikaza liste. Dvaput kliknite na istoriju komunikacije da biste je otvorili. Detaljniju istoriju poslovnog projekta možete kreirati tako što ćete kliknuti na dugme Novo, a zatim sa zapisom povezati stavku kao što je poslovna beleška, evidencija telefonskog poziva, sastanak ili zadatak.

Prikaz Korisnički definisana polja

Prikaz korisnički definisano polje sadrži prilagođena polja koja kreirate i organizujete. Polja su organizovana po grupama i prikazana u dve kolone.

Na traka, u grupi Opcije kliknite na dugme Prilagodi obrazac da biste kreirali grupe i polja ili upravljali njima.

Navigacija na glavnoj traci

Obrazac sadrži sledeću dugmad — koja se nalazi na glavnoj traci koja je deo Microsoft Office Fluent korisničkog interfejsa — koja je specifična za Menadžer za poslovne kontakte za Outlook.

U grupi

Kliknite na dugme

Da biste

Prikaz

Opšti podaci

Prikazali opšti prikaz na obrascu koji vam omogućava da unesete osnovne informacije.

Prikaz

Detalji

Prikazali prikaz detalja na obrascu koji vam omogućava da unesete prilagođenije informacije.

Prikaz

Korisnički definisana polja

Prikazali sva korisnički definisana polja koja su prilagođena za ovaj obrazac.

Komunikacija

Nova stavka istorije

Dodali novu poslovnu belešku, evidenciju telefonskog poziva, e-poruku, zakazanu obavezu ili datoteku u istoriju komunikacije za zapis.

Opcije

Prilagodi obrazac

Dodali korisnički definisana polja na ovaj obrazac.

Opcije

Proveri imena

Razrešili e-adresu ili povezani zapis i uverili se da su važeći.

Napomena: Da biste pristupili ovom obrascu, u meniju Menadžera za poslovne kontakte, izaberite stavku Poslovni projekti, a zatim dvaput kliknite na zapis poslovnog projekta.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×