Obrazac mogućnosti za poslovanje u Menadžeru za poslovne kontakte

podaci o poslovnoj prilici vam pomažu da bolje organizujete, upravljate i pratite važne detalje o vašoj poslovna prilika, uključujući i fazu prodaje, potencijalnu vrednost, interakcije sa klijent i predviđeni datum zatvaranja. Takođe možete povezivati i dodavati detalje koji se mogu prilagođavati, u koje spadaju stavka istorije komunikacije i vrednosti polja.

If Business Contact Manager for Outlook is integrated with your accounting system, you can also create quotes, sales orders, or invoices from an Opportunity record by clicking the Convert to button in the Options group on the Ribbon.

Napomena : The preceding accounting features may not be available with your accounting system. For more information, see Help in your accounting system.

Obrazac sadrži četiri prikaza: Opšte postavke , Detalji, Istorija i Korisnički definisana polja. Svaki prikaz sadrži nekoliko odeljaka.

Prikaz Opšte postavke

Prikaz Opšte postavke sadrži opšte informacije o poslovna prilika, kao i status, izvor i finansijske uslove.

 • Informacije o mogućnosti za poslovanje

  Upišite naslov mogućnosti za poslovanje (potrebno) i izaberite kome će biti dodeljena (opcionalno).

 • Povezani nalog ili poslovni kontakt

  Kliknite na dugme Poveži sa da biste izabrali kontakt ili poslovni kontakt za povezivanje sa ovom mogućnošću za poslovanje (potrebno). U dijalogu Poveži sa modulom „Nalog“ ili „Poslovni kontakt, sa liste Fascikla izaberite listu naloga ili poslovnih kontakata, zatim izaberite stavku sa liste, a potom kliknite na dugme Poveži sa. Kliknite na dugme Novo da biste kreirali novu stavku.

 • Status

  Izaberite fazu prodaje u kojoj se nalazi mogućnost za poslovanje. Možete dodati faze na listu Faza prodaje ili urediti stavke na listi osim vrednosti stavki Zaključena dobit i Zaključeni gubitak.

  Unesite datum kada predviđate da će mogućnost za poslovanje biti zaključena i, ako želite, otkucajte mogućnost koja će dovesti do prodaje. Da biste kreirali podsetnik za ovu mogućnost za poslovanje, potvrdite izbor u polju za potvrdu Podsetnik, a zatim izaberite datum i vreme.

  Napomene : 

  • Izborom faze prodaje Zaključena dobit ili Zaključeni gubitak zapis se zaključava kao datoteka samo za čitanje. Izborom faze prodaje Zaključena dobit mogućnost se postavlja na vrednost 100%, a izborom faze Zaključeni gubitak mogućnost se postavlja na vrednost 0%.

  • Procenat verovatnoće se koristi za računanje vrednosti Očekivani prihod u odeljku Proizvod i usluge.

 • Proizvod i usluge

  Dodajte stavke proizvoda i usluga koje su povezane sa ovom poslovna prilika. Da biste dodali novu stavku proizvoda ili usluge, kliknite na dugme Dodaj, a zatim upišite te informacije u dijalog Dodaj proizvod ili uslugu. Kliknite na dugme Uredi da biste uredili postojeću stavku. Da biste uklonili postojeću stavku, izaberite je, a zatim kliknite na dugme Ukloni.

 • Kategorije

  Da biste ovu mogućnost za poslovanje kategorizovali pomoću boja, na traka, u grupi Opcije kliknite na dugme Kategorizuj.

 • Izvorna informacija

  Unesite izvor mogućnosti za poslovanje, ko je pokrenuo, svu konkurenciju (u ovo polje je moguće uneti najviše 100 znakova) i tip porudžbine koji se očekuje da će mogućnost za poslovanje da postavi. Da biste dodali stavke u liste izvora ili tipa, odnosno uredili podrazumevane stavke, izaberite stavku Uredi ovu listu.

 • Uslovi

  Izaberite uslove plaćanja, rok važenja i datum isporuke.

Napomena : U prikazu Opšte postavke možete da prilagodite polja Faza prodaje, Izvor i Tip.

Prikaz Detalji

Prikaz detalja sadrži komentari o mogućnosti za poslovanje. U zapis se mogu nalepiti ili direktno dodati komentari iz drugih datoteka. Kliknite na dugme Dodaj vremensku oznaku da biste svakom komentaru dodali datum.

Prikaz Istorija

Prikaz Istorije sadrži sve stavka istorije komunikacije koje su povezane sa ovim zapis. U polju Prikaz kliknite na strelicu nadole  Slika dugmeta  da biste izabrali tip prikaza liste. Dvaput kliknite na istoriju komunikacije da biste je otvorili. Detaljniju istoriju mogućnosti za poslovanje možete kreirati tako što ćete kliknuti na dugme Novo, a zatim sa zapisom povezati stavku, kao što je poslovna beleška, evidencija telefonskog poziva, zakazana obaveza ili zadatak.

The Financial History view

If Business Contact Manager for Outlook is integrated with your knjigovodstveni sistem and this zapis has financial transactions, you can view its transactions in this view. Double-click any transaction to view it.

 • Transaction list

  Date     Click the column header to sort the list by the transaction date.

  Document #     Click the column header to sort the list by the document number.

  Business Contact     Click the column header to sort the list by the name of the poslovni kontakt.

  Type     Click the column header to sort the list by the type of transaction.

  Total Amount     Click the column header to sort the list by the total amount of the transaction.

Napomena : The preceding accounting features may not be available with your accounting system. For more information, see Help in your accounting system.

Prikaz Korisnički definisana polja (prilagođena polja)

Prikaz korisnički definisano polje sadrži prilagođena polja koja možete da kreirate i organizujete. Polja su organizovana po grupa i prikazana u dve kolone.

Na traka, u grupi Opcije kliknite na dugme Prilagodi obrazac da biste kreirali grupe i polja ili upravljali njima. Za više informacija o prilagođavanju obrasca pogledajte sledeće teme:

Navigacija na glavnoj traci

Obrazac sadrži sledeću dugmad – smeštenu na traci koja predstavlja deo korisničkog interfejsa Microsoft Office Fluent – koja je karakteristična za Menadžer za poslovne kontakte za Outlook.

U grupi

Kliknite na dugme

Da biste

Prikaz

Opšti podaci

Prikazali opšti prikaz na obrascu koji vam omogućava da unesete osnovne informacije.

Prikaz

Detalji

Prikazali prikaz detalja na obrascu koji vam omogućava da unesete prilagođenije informacije.

Prikaz

Istorija

Prikazali sve stavke istorije za ovaj određeni zapis.

Prikaz

Korisnički definisana polja

Prikazali sva korisnički definisana polja koja su prilagođena za ovaj obrazac.

Komunikacija

Nova stavka istorije

Dodali novu poslovnu belešku, evidenciju telefonskog poziva, mogućnost za poslovanje, poslovni projekat, zadatak, e-poruku, zakazanu obavezu ili datoteku u istoriju komunikacije za zapis.

Opcije

Prilagodi obrazac

Dodali korisnički definisana polja na ovaj obrazac.

Opcije

Automatska veza e-pošte

Automatski povezali e-poruke sa e-adresama u ovom zapisu.

Napomena : Ako nema dostupnih e-adresa, ovo dugme je nedostupno.

Opcije

Proveri imena

Razrešili e-adresu ili povezani zapis i uverili se da su važeći.

Napomena : Da biste pristupili obrascu mogućnosti za poslovanje, u meniju Menadžer za poslovne kontakte izaberite stavku Poslovni kontakti, a zatim dvaput kliknite na mogućnost za poslovanje.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×