Obnova ili otkazivanje Outlook.com Premium pretplate

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pronađite odgovore na najčešće postavljana pitanja o obnavljanje ili otkazivanje pretplate na Outlook.com Premium.

Napomena: Outlook.com Premium samostalne ponude je zatvoren za nove pretplatnike 2017 oktobar. Mnoge pogodnosti u samostalne pretplate su sada uključenim pretplate na Office 365 Home i Office 365 Personal. Da biste saznali više, pogledajte članak Outlook.com Premium zatvoreno za nove pretplatnika.

Outlook.com Premium košta 19.95 USD ili ekvivalentan iznos u lokalnoj valuti. Obnavljanje cenu pokriva pogodnosti vaše Outlook.com Premium (kao što su ad besplatni prijemno poštansko sanduče). Microsoft takođe primenjivaće se obnove domena sa GoDaddy za sledeću godinu je bez dodatnih troškova.

Ako želite da otkažete pretplatu Outlook.com Premium i nabavili pomoću programa Microsoft domen personalizovanih e-pošte, ne treba da se uradi. Jednostavno dozvoljavaju na datum isteka pretplate (navedene na https://account.microsoft.com/services) za prosleđivanje i ne kupite još jednu godinu prednosti pretplate.

Ako želite da obnovite pretplatu Outlook.com Premium i nabavili pomoću programa Microsoft domen personalizovanih e-pošte, treba da čekam datum isteka pretplate (navedene na https://account.microsoft.com/services) za prosleđivanje. Kada se to desi, dugme „Obnavljanje” će se pojaviti pored Outlook.com Premium pretplatu, koju možete koristiti da biste kupili još jednu godinu pretplatu i pogodnosti personalizovanih e-pošte. Koje bi trebalo da prime podsetnik e-pošte ili oko datuma prestanka važenja i će imati 30 dana da biste dovršili obnovu.

Periodični naplata nije podržana za Outlook.com Premium. Jedini način da obnovite pretplatu je čekati dok ne istekne i dovršili gorenavedene korake. Dok ste obnovili pretplatu u roku od 30 dana od datuma prestanka važenja, izgubićete ne pogodnosti vaše personalizovanih e-pošte.

Vaš domen, kao na Outlook.com Premium usluge će obnoviti dokle god imate u aktivnom Outlook.com Premium ili oslobodite Ad Outlook.com pretplatu. Da biste proverili aktivni pretplate, idite na https://account.microsoft.com/services i prijavite se pomoću Microsoft naloga koji ste koristili za Outlook.com Premium pilota. Ako nemate aktivnu pretplatu možete da kupite neki tako što ćete kliknuti ovde. Imajte na umu da ako nemate aktivnu pretplatu, Outlook.com Premium usluge, kao i povezane domena će isteći jedne godine nakon datuma započinjanja Outlook.com Premium pilota. Nakon isteka domen je moguće obnoviti.

Da, možete da otkažete pretplatu na kontrolnoj tabli Outlook.com Premium:

  1. Idite na https://premium.outlook.com.

  2. Izaberite stavku Više opcija za postavke > Upravljanje pretplatom > Otkaži pretplatu.

Da, vaš personalizovani Outlook.com Premium e-adresu zahteva trenutnu Outlook.com Premium pretplatu. Ako otkažete vaše Outlook.com Premium pretplatu, vaš personalizovani e-adresu (i domen e-pošte) takođe otkazaće se odmah.

Da, ako otkažete vaše Outlook.com Premium pretplatu, domen personalizovanih e-pošte i otkazaće se. Ako ste kreirali novi domen tokom procesa registracije, Microsoft registrovani i kupili taj domen za vas. Microsoft zadržava vlasništvo domena 60 dana, nakon čega vlasništva domena prosleđuje u registru. U registar ima pravo da prodaje domen.

Vi (i druge osobe koje ste pozvani da se pridružite Outlook.com Premium domena) neće moći da šaljete ili primate e-pošte pomoću personalizovanih e-adresu ili domen. Međutim, možete nastaviti da šaljete i primate e-pošte pomoću adrese e-pošte koji se završavaju sa @hotmail.com, @live.com, @msn.com ili @outlook.com.

Ne, ne izgubićete domena ako otkažete vaše Outlook.com Premium pretplatu. Moraćete da biste ažurirali MX zapisa, pošto MX zapisi direktne e-poruke koje se šalju u vaše ime domena da dobavljač e-pošte. Ako MX zapisa ne postavite pokazivač na stavku dobavljač e-pošte, ne može da prima e-poštu.

Ne, nećete izgubiti pristup u postojeću e-poruku ako otkažete vaše Outlook.com Premium pretplate. Međutim, nećete moći da šaljete ili primate e-pošte pomoću personalizovanih e-adrese. Možete da nastavite da šaljete i primate e-pošte pomoću adrese e-pošte koji se završavaju sa @hotmail.com, @live.com, @msn.com ili @outlook.com.

Ne možete da obnovite ili da otkažete pretplatu ako personalizovanih e-adrese je podešen kao primarni pseudonim ili podrazumevani „Od” adresa. Idite na Upravljanje kako se prijavite u Microsoft i izvršite zamenu e-adresa primarni pseudonim ili podrazumevani „Od” adresa pre nego što obnavljanjem ili otkazivanje pretplate.

Takođe pogledajte

Upravljanje vaše pseudonime u Outlook.com Premium

Prijavljivanje u Outlook.com Premium

Korišćenje poštanskog sandučeta Outlook.com Premium

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×