Oblikovanje slike (okno „Boja slike“)

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Napomene : 

  • Kada promenite opcije u ovom dijalogu, promene se odmah primenjuju na svoju sliku, što će vam olakšati da biste videli efekte promena na slici bez zatvaranja dijaloga. Međutim, pošto se promene primenjuju, nije moguće kliknuti na dugme Otkaži u ovom dijalogu. Da biste uklonili promene, morate kliknite na dugme Opozovi radnju Slika dugmeta na Traku sa alatkama za brzi pristup za svaku izmenu koju želite da uklonite.

  • Istovremeno možete opozvati više promena koje ste izvršili na jednoj opciji dijaloga, pod uslovom da u međuvremenu niste ništa menjali na nekoj drugoj opciji.

  • Dijalog ćete možda želeti da premestite tako da možete da vidite sliku i dijalog u isto vreme.

Zasićenje boje

Zasićenje je intenzitet boje. Više zasićenje čini da slika izgleda življe, dok niže zasićenje zasivljuje boje.

Početne postavke     Da biste odabrali neko od uobičajenih prilagođavanja opcije Zasićenje, kliknite na dugme Početne postavke, a zatim izaberite željenu sličicu.

Zasićenje     Pomerite klizač Zasićenje ili unesite broj u polje pored klizača. Što je veći procenat, boja slike će biti življa.

Nijansa boje

Kada kamera ne izmeri ispravno temperature boja, na slici može doći do dominacije boje (jedna boja previše dominira slikom) tako da slika izgleda previše plavo ili previše narandžasto. Ovo možete da prilagodite tako što ćete povećati ili umanjiti temperaturu boje kako biste poboljšali detalje na slici i ulepšali izgled slike.

Početne postavke     Da biste odabrali neko od uobičajenih prilagođavanja ugrađene temperature, kliknite na dugme Početne postavke, a zatim izaberite željenu sličicu.

Temperatura     Pomerite klizač Temperatura ili unesite broj u polje pored klizača. Što je broj veći, slici će biti dodato više narandžaste boje. Što je broj manji, slici će biti dodato više plave boje.

Ponovno bojenje

Početne postavke     Da biste odabrali ugrađeni stilizovani efekat, na primer skalu sivih tonova ili sepija nijansu, izaberite stavku Početne postavke, a zatim izaberite željenu sličicu.

Savet : Da biste uklonili efekat ponovnog bojenja, ali zadržali sve druge promene koje ste napravili na slici, kliknite na prvi efekat i izaberite stavku Bez ponovnog bojenja.

Uspostavi početne vrednosti

Uklanja sve promene boje primenjene na sliku iz ovog okna dijaloga.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×