Oblikovanje, postavljanje, promena veličine zaglavlja ili podnožja u prezentaciji

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da promenite čuvar mesta za zaglavlje ili podnožje stranice tako što ćete promeniti joj veličinu ili ga selidbi bilo gde na slajdu.

Napomene : 

 • Da biste dodali tekst na vrh svakog propratnog sadržaja ili stranice sa napomenama u prezentaciji ili na dno svakog slajda, propratnog sadržaja ili stranica sa napomenama pomoću zaglavlja i podnožja stranica, pogledajte članak Dodavanje zaglavlja ili podnožja.

 • Da biste dodali brojeve slajdova, brojeve stranica ili datuma ili vremena slajdova, pogledajte članak Dodavanje brojeva slajdova, brojeve stranica ili datum i vreme.

 • Trenutno nije moguće dodati grafiku (na primer, logotip) u zaglavlje ili podnožje.

 • Da biste promenili fonta, veličine, slova, boja ili razmak teksta u čuvar mesta, izaberite tekst, kliknite na karticu Početak i u grupi Font izaberite željene opcije.

 • Uradite sledeće:

  • Da biste promenili veličinu čuvara mesta podnožja stranice, kliknite na čuvar mesta koji želite da promenite, postavite pokazivač na jedan od regulatora i kada pokazivač postane dvosmerna strelica, prevucite regulator.

   Kliknite na ivicu ugla regulatora veličine da biste promenili veličinu zaglavlja
  • Da premestimo čuvara mesta, kliknite na čuvar mesta koji želite da premestite, postavite pokazivač na ivicu i kad se pokazivač pretvori u ukrštene strelice, prevucite čuvar mesta podnožja na novu poziciju.

   Korišćenje ukrštenih strelica za premeštanje čuvara mesta

Kada promenite veličinu ili premestili čuvar mesta na slajdu, promena se javlja na samo taj slajd. Da biste promenili veličinu ili premestili čuvare mesta na više slajdova pre nego što kreirate prezentaciju, možete da uredite zaglavlja ili podnožja na masteru slajda ili bilo koju od rasporede na slajdu. Promene koje izvršite u masteru slajda će se primeniti na sve nove slajdove dodali u prezentaciju i napravite promene na rasporedu na slajdu će se primeniti na sve instance tog raspored na slajdu koji dodate u prezentaciju. Možete da uredite mastere slajda i rasporede na slajdu na kartici " Prikaz " u grupi Master prikazi . Možete saznati više o masterima slajda i rasporedi na slajdu ovde:

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×