Oblikovanje objekta (okno za stil linije)

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Koristite ove opcije da biste promenili izgled linije promena širinom, dodavanjem stila dodatne linije, promena pune u tačke ili crte ili promenom na kraj reda tako što ćete dodati u inicijal ili vrhova strelica. Takođe možete navesti kako dve linije će izgledati kad se povežu u opciju tip pridruživanja .

Važno : 

  • Kada promenite opcije u ovom dijalogu, promene se odmah primenjuju na oblik, što će vam olakšati da biste videli efekte promena u SmartArt grafiku, red ili oblik bez zatvaranja dijaloga. Međutim, pošto se promene primenjuju, nije moguće kliknuti na dugme Otkaži u ovom dijalogu. Da biste uklonili promene, morate kliknite na dugme Opozovi radnju Slika dugmeta na Traku sa alatkama za brzi pristup za svaku izmenu koju želite da uklonite.

  • Istovremeno možete opozvati više promena koje ste izvršili u jednoj opciji dijaloga, pod uslovom da u međuvremenu niste ništa menjali u nekoj drugoj opciji dijaloga.

  • Možda ćete želeti da pomerite dijalog da biste istovremeno mogli da vidite i oblik i dijalog.

Stil linije

Širina     Da biste promenili širinu za liniju, unesite broj u polje.

Složeni tip     Da biste primenili stil koji sadrži dvostruke ili trostruke linije, sa liste Složeni tip izaberite željeni stil.

Tip crte     Da biste promenili pune tačke ili crtice, kliknite na dugme crtei zatim izaberite stil koji želite.

Tip inicijala     Da biste naveli izgleda for the ends of liniju, izaberite željeni stil sa liste tip inicijala .

Kvadratna kapica Kvadratni: kraj reda je ograničeno kvadratnih oblika.

Zaobljena kapica ROUND: zaokružuje se na kraj reda.

Ravna kapica Ravne: ravna je na kraj reda.

Tip pridruživanja     Da biste naveli izgleda kada se međusobno povežu dva reda, izaberite željeni stil sa liste tip pridruživanja .

Zaobljeno pridruživanje ROUND: zaokružuju se u uglovima gde ukrštaju te dve linije.

Koso pridruživanje Kosina: uglove gde ukrštaju dva reda su isecanje pod uglom od 45 stepeni.

Ugaoni spoj Ugaoni: uglove gde ukrštaju dva reda su podignuta na.

Podešavanja strelica

Tip početka     Dodavanje vrha strelice na početak linije, kliknite na Tip početka, a zatim izaberite stil koji želite.

Tip završetka     Dodavanje vrha strelice do kraja liniju, kliknite na dugme Završi tipi zatim izaberite stil koji želite.

Veličina početka     Da biste naveli veličinu strelice za početak linije, kliknite na dugme Veličina početka, a zatim kliknite na željenu veličinu.

Veličina kraja     Da biste naveli veličinu strelice za kraj reda, kliknite na dugme Završi veličinu, a zatim kliknite na željenu veličinu.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×