Oblikovanje objekta (okno za senčenje)

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da promenite boju, efekat ili pomak senke pomoću sledećih opcija.

Napomene : 

  • Kada promenite opcije u ovom dijalogu, promene se odmah primenjuju na oblik, što će vam olakšati da biste videli efekte promena u SmartArt grafiku ili oblik bez zatvaranja dijaloga. Međutim, pošto se promene primenjuju, nije moguće kliknuti na dugme Otkaži u ovom dijalogu. Da biste uklonili promene, morate kliknite na dugme Opozovi radnju Slika dugmeta na Traku sa alatkama za brzi pristup za svaku izmenu koju želite da uklonite.

  • Istovremeno možete opozvati više promena koje ste izvršili u jednoj opciji dijaloga, pod uslovom da u međuvremenu niste ništa menjali u nekoj drugoj opciji dijaloga.

  • Možda ćete želeti da pomerite dijalog da biste istovremeno mogli da vidite i oblik i dijalog.

Početne postavke     Da biste odabrali ugrađeni efekat senke, kliknite na dugme početne postavke Dugme „Početne postavke“ , a zatim izaberite željenu opciju.

Boja     Da biste odabrali boju senke, kliknite na dugme boja Slika dugmeta , a zatim izaberite boju koju želite. Da biste promenili u boju koja nije u boje teme, izaberite stavku Još boja, a zatim izaberite boju koju želite na kartici Standardno ili zamešajte vlastitu boju na među bojama i boje na kartici Standardno ne ažuriraju ako kasnije promenite dokument tema.

Prozirnost     Da biste odredili prozirnost oblika, pomerajte klizač Prozirnost ili unesite broj u polje pored klizača. Procenat prozirnosti možete varirati od 0 (potpuno neprozirno, podrazumevana postavka) do 100% (potpuno prozirno).

Veličina     Pomerite klizač Veličina ili upišite broj u polje pored klizača da biste odredili veličinu senke u odnosu na veličinu originalnog objekat.

Zamućenje     Pomerite klizač Zamućenje ili upišite broj u polje pored klizača da biste postavili poluprečnik razlivenosti senke. Veći poluprečnik daje razliveniji oblik ili liniju.

Ugao     Da biste precizirali ugao pod kojim je nacrtana senka, pomerajte klizač Ugao ili unesite broj u polje pored klizača. Kombinovanom upotrebom opcija Ugao i Udaljenost možete da smestite senku na bilo koje mesto u odnosu na oblik.

Udaljenost     Da biste postavili udaljenost senke nacrtane pod uglom koji je postavljen u polju Ugao, unesite broj u polje pored klizača.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×