Oblikovanje objekta (okno za senčenje)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da promenite boju, efekat ili pomak senke pomoću sledećih opcija.

Napomene: 

  • Kada promenite opcije u ovom dijalogu, promene se odmah primenjuju na oblik, što će vam olakšati da biste videli efekte promena u SmartArt grafiku ili oblik bez zatvaranja dijaloga. Međutim, pošto se promene primenjuju, nije moguće kliknuti na dugme Otkaži u ovom dijalogu. Da biste uklonili promene, morate kliknite na dugme Opozovi radnju Undo button na Traku sa alatkama za brzi pristup za svaku izmenu koju želite da uklonite.

  • Istovremeno možete opozvati više promena koje ste izvršili u jednoj opciji dijaloga, pod uslovom da u međuvremenu niste ništa menjali u nekoj drugoj opciji dijaloga.

  • Možda ćete želeti da pomerite dijalog da biste istovremeno mogli da vidite i oblik i dijalog.

Početne postavke     Da biste odabrali ugrađeni efekat senke, kliknite na dugme početne postavke Dugme „Početne postavke“ , a zatim izaberite željenu opciju.

Boja     Da biste odabrali boju senke, kliknite na dugme boja Slika dugmeta , a zatim izaberite željenu boju. Da biste promenili u boju koja nije među boje teme, kliknite na dugme Još boja, i zatim izaberite boju koju želite na kartici Standardno ili zamešajte vlastitu boju na kartici Prilagođeno bojama i boje na kartici Standardno su nisu ažurirane ako kasnije promenite dokument tema.

Prozirnost     Da biste odredili prozirnost oblika, pomerajte klizač Prozirnost ili unesite broj u polje pored klizača. Procenat prozirnosti možete varirati od 0 (potpuno neprozirno, podrazumevana postavka) do 100% (potpuno prozirno).

Veličina     Pomerite klizač Veličina ili upišite broj u polje pored klizača da biste odredili veličinu senke u odnosu na veličinu originalnog objekat.

Zamućenje     Pomerite klizač Zamućenje ili upišite broj u polje pored klizača da biste postavili poluprečnik razlivenosti senke. Veći poluprečnik daje razliveniji oblik ili liniju.

Ugao     Da biste precizirali ugao pod kojim je nacrtana senka, pomerajte klizač Ugao ili unesite broj u polje pored klizača. Kombinovanom upotrebom opcija Ugao i Udaljenost možete da smestite senku na bilo koje mesto u odnosu na oblik.

Udaljenost     Da biste postavili udaljenost senke nacrtane pod uglom koji je postavljen u polju Ugao, unesite broj u polje pored klizača.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×